Uleiul de jojoba


La fel ca majoritatea uleiurilor naturale utilizate în cosmetică, uleiul de jojoba are numeroase beneficii pentru îngrijirea zilnică. Fiind mai degrabă o ceară lichidă, uleiul de jojoba este bine tolerat de piele şi este prezent în multe cosmetice. Este o substanţă stabilă, fără miros, ce conţine antioxidanţi, inclusiv vitamina E.

Poate fi utilizat ca:

  • ulei pentru corp, simplu sau în amestec cu alte uleiuri sau cu ulei esenţial; este absorbit cu uşurinţă şi hrăneşte pielea foarte bine.
  • poate fi adăugat în balsamul pentru păr, netezeşte cuticulele şi oferă părului strălucire, ajută dacă aveţi păr uscat şi este recomandat pentru masarea scalpului uscat şi pentru regenerarea părului; mai mult, se spală mai uşor decât alte uleiuri.
  • apropo de cuticule, poate fi utilizat pentru a masa cuticulele de la unghii, le va face mai puţin rebele.
  • este utilizat şi-n produsele naturale pentru buze, datorită puterii sale emoliente.
  • datorită similitudinii cu sebumul uman, pielea acceptă foarte bine acest ulei pe post de hidratant zilnic, fără riscul de a astupa porii.
  • poate fi utilizat şi pentru tenul mixt, în proporţie de aproximativ 4-6 picături pe zi (o cantitate mai mare riscă să ofere pielii un aspect lucios); deoarece seamănă cu sebumul uman, cercetătorii afirmă că uleiul de jojoba ajută la echilibrarea secreţiei de sebum “păcălind” pielea că are destul sebum.
  • este foarte bun demachiant pentru ochi – îngrijind totodată genele.

O reţetă simplă pentru masaj-hidratarea pielii este următoarea: 25% ceară naturală de albine, 25% unt de cacao, 25% unt de karite şi 25% ulei de jojoba (sau un alt ulei natural care vă place). Ceara de albine, untul de cacao şi de karite se topesc pe baie de aburi până ce se înmoaie şî se adaugă apoi uleiul de jojoba. Conţinutul se toarnă într-o formă, deoarece se va întări. Dacă aveţi unt de cacao deodorizat puteţi adăuga şi ulei esenţial după plac, dacă untul de cacao miroase a ciocolată, nu vă mai chinuiţi să puneţi ulei esenţial deoarece mirosul untului de cacao va fi mai puternic; mirosul de ceară şi unt de cacao va fi suficient de plăcut. După solidificare veţi avea un guguloi (sau altă formă, în funcţie de ce formă aţi folosit) care la contactul cu pielea se va topi.

{ 13 comments… read them below or add one }

mascha

Uleiul de jojoba presat la rece {de preferat bio} este indicat si pentru tenul acneic : este antibacterian & antiinflamator & echilibreaza secretia de sebum.

Reply

verenadoll

Buna eu mi-am achizitionat de curand produse de machiaj bio pe baza de ulei de jojoba si sunt foarte eficiente, rezista mai mult pe ten decat restul produselor.

Reply

Gabriela

Ce marcă sunt produsele, verenadoll?

Reply

verenadoll

Buna eu mi-am luat de la Nvey eco, fond de ten, rimel si blush. O sa vreau sa incerc si fard de ochi, contur, pudra etc. Daca e o sa-ti fac un review despre ele :) . Eu le-am luat din Plafar, insa se gasesc si pe site-ul lor rangali.ro si am vazut zilele trecute ca au si reducere de 50%

Reply

Andreea's Land

super utila postarea,multumesc!

Reply

crosetutza

Ma tenteaza sa incerc si eu o reteta de genul acesta. Foarte utile informatiile. Multumim!

Reply

masajearomate

stie cineva de unde pot cumpara ulei de jojoba la pret decent (adica nu de la mayam, ca ala e umflat cu pompa… e la unii cu compresorul) si calitate buna (sau hai sa zicem decenta)?

Reply

Roxana

Uleiul de jojoba de la Mayam, indiferent ca iti place sau nu pretul, este foarte bun. In general uleiurile (si nu numai, orice produse) nesperat de ieftine cam contin si altceva in compozitie, nu doar ce scrie pe eticheta. Din cautarile mele, uleiul de jojoba este relativ scump (ma rog, in sensul ca nu o sa gasesti la 10 lei suta de grame), motiv pentru care, daca dai un ban, esti sigura ca ce e in sticla e 100% ulei de jojoba si nu alta combinatie…

Reply

masajearomate

Din cate stiu eu, rafinarea uleiurilor presate la rece se face fie cu scopul de eliminare a unor fractiuni toxice (la cel de ricin de exemplu), fie cu scopul de a elimina impuritatile prea grosiere obtinute in urma unui proces de presare “fortat” in urma caruia rezulta mai mult ulei, dar de mai slaba calitate, sau cu scop de a indeparta gustul, mirosul, culoarea. In opinia mea daca vrei sa te bucuri de intreaga potenta terapeutica a unui ulei, trebuie sa alegi unul nerafinat, chiar daca miroasa sau este colorat, si acesta e un motiv pentru care atunci cand vad o companie care vinde doar uleiuri rafinate (obtinute mult mai spornic, deci care ar trebui sa fie mai ieftine) si care are preturile in gama de sus… vezi doamne ueiurile lor sunt mult mai pure… i-mi creaza o stare de neancredere si pe cat posibil incerc sa evit cumpararea produselor acelei firme, pe care in general le consider umflate cu pompa (sau compresorul, ca-i mai ieftin decat manopera). Daca nu ma crezi, compara preturile Mayam cu preturile internationale, sau cu alte preturi ale unor produse din Romania, pe Breslo.ro de exemplu gasesti multe preturi. Avantajul unei firme ca Mayam este ca la ei poti gasi aproape de casa (adica in Romania) unele uleiuri pe care altii deocamdata nu le aduc. Dar intra incet incet concurenta, si informatiile circula…

Reply

masajearomate

Si un mic comentariu la primul articol (adica la obiectul paginii): din cate stiu eu orice ulei presat la rece si nerafinat (deci inclusiv uleiul de jojoba) are un miros specific, asemanator sau chiar identic cu mirosul plantei din care provine.

Reply

popescu steliana

vreau si eu sa incerc uleiul de jojoba, insa nu gasesc unul care sa ma convinga pe deplin, sa fie intr-adevar certificat bio, si mai ales sa aiba si pompita…exact asa cum este uleiul de argan de la naturelle de care sunt super multumita…multumesc!

Reply

masajearomate

la adresa de mai jos poti gasi un ulei de jojoba bun, si cu pret decent. din imagine cred ca e o sticla cu pompita, nu cu pulverizator, dar nu cred ca ar trebui sa fie vreo problema.
http://www.breslo.ro/Product/Ulei-de-JOJOBA-organic-virgin-presat-la-rece_330600

Reply

popescu steliana

super…multumesc mult!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: