Uleiul de jojoba


La fel ca majoritatea uleiurilor naturale utilizate în cosmetică, uleiul de jojoba are numeroase beneficii pentru îngrijirea zilnică. Fiind mai degrabă o ceară lichidă, uleiul de jojoba este bine tolerat de piele şi este prezent în multe cosmetice. Este o substanţă stabilă, fără miros, ce conţine antioxidanţi, inclusiv vitamina E.

Poate fi utilizat ca:

  • ulei pentru corp, simplu sau în amestec cu alte uleiuri sau cu ulei esenţial; este absorbit cu uşurinţă şi hrăneşte pielea foarte bine.
  • poate fi adăugat în balsamul pentru păr, netezeşte cuticulele şi oferă părului strălucire, ajută dacă aveţi păr uscat şi este recomandat pentru masarea scalpului uscat şi pentru regenerarea părului; mai mult, se spală mai uşor decât alte uleiuri.
  • apropo de cuticule, poate fi utilizat pentru a masa cuticulele de la unghii, le va face mai puţin rebele.
  • este utilizat şi-n produsele naturale pentru buze, datorită puterii sale emoliente.
  • datorită similitudinii cu sebumul uman, pielea acceptă foarte bine acest ulei pe post de hidratant zilnic, fără riscul de a astupa porii.
  • poate fi utilizat şi pentru tenul mixt, în proporţie de aproximativ 4-6 picături pe zi (o cantitate mai mare riscă să ofere pielii un aspect lucios); deoarece seamănă cu sebumul uman, cercetătorii afirmă că uleiul de jojoba ajută la echilibrarea secreţiei de sebum “păcălind” pielea că are destul sebum.
  • este foarte bun demachiant pentru ochi – îngrijind totodată genele.

O reţetă simplă pentru masaj-hidratarea pielii este următoarea: 25% ceară naturală de albine, 25% unt de cacao, 25% unt de karite şi 25% ulei de jojoba (sau un alt ulei natural care vă place). Ceara de albine, untul de cacao şi de karite se topesc pe baie de aburi până ce se înmoaie şî se adaugă apoi uleiul de jojoba. Conţinutul se toarnă într-o formă, deoarece se va întări. Dacă aveţi unt de cacao deodorizat puteţi adăuga şi ulei esenţial după plac, dacă untul de cacao miroase a ciocolată, nu vă mai chinuiţi să puneţi ulei esenţial deoarece mirosul untului de cacao va fi mai puternic; mirosul de ceară şi unt de cacao va fi suficient de plăcut. După solidificare veţi avea un guguloi (sau altă formă, în funcţie de ce formă aţi folosit) care la contactul cu pielea se va topi.

{ 13 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: