Idei de organizare-separatoare pentru rujuri

Am fost şi eu în vacanţa de iarnă, ieri m-am întors. Dar nu la munte, ci la spital. De aceea am fost absentă.

Dar iată că bag la publicare unul dintre articolele care este deja gata, până pun cap la cap ce mai am în plan. Momentan vă voi arăta cum îmi organizez eu produsele pentru buze.

De când m-a apucat mania organizării, pot spune că produsele de machiaj sunt mult mai uşor de găsit, le văd imediat, sunt aranjate frumos şi ordonat. M-am uitat mai demult la nişte filmuleţe pe youtube puse de Enkoremakeup şi de acolo mi-a venit ideea să-mi fac acest tip de organizare. Materialele folosite au fost cartonul (am foi de carton subţire…nu ştiu de unde le am, dar pot fi cumpărate, plus că sunt o gramadă de ambalaje de cereale care pot fi folosite. Pentru prins folosesc capsatorul.

Astăzi vă voi arăta ceva foarte simplu de făcut: un separator din carton pentru produsele pentru buze, în cazul meu pentru rujuri. Poate fi făcut şi pentru lipgloss, fiecare poate adapta ideea aceasta simplă la propriile nevoi. Vă trebuie carton, creion, o linie, un calculator să calculaţi dimensiunile, capsator, foarfecă… o foaie de hârtie pe care vă sfătuiesc să notaţi dimensiunile (eu aşa fac că mă ştiu, uit de mână până la gură). Aşa arată separatorul finalizat.

Pasul 1 – Alegem rujurile pe care vrem să organizăm astfel şi le măsurăm

  • Măsurăm ambalajul rujurilor (în cazul celor rotunde măsurăm diametrul iar în cazul celor pătrate măsurăm latura). Adăugăm1 mm la această cifră astfel încât rujul să nu stea strâns în compartient, să poată fi scos cu uşurinţă. Dacă avem mai multe feluri de rujuri cu laturi sau diametru de mărime diferită, alegem ca referinţă mărimea cea mai mare. De ex. dacă am 19 mm şi 22 de mm măsuri – aleg 23 mm (22+1 mm de rezervă pentru spaţiu de mişcare). Nu vă faceţi probleme că va fi prea larg, rujurile vor sta frumos organizate şi vor putea fi scoase uşor.
  • Calculăm apoi în funcţie de numărul rujurilor cum să le punem… eu am pus 9 rujuri în poza de mai sus, deci 3 pe 3. Va fi nevoie să facem un fel de brâu (adică un fel de cutie pătrată fără fund) şi un separator.

Pasul 2 – Acum că am măsurat şi ştim în mare care trebuie să fie dimensiunile, facem brâul

  • Pentru 9 rujuri vom avea 9 compartimente în separator, câte trei pe fiecare latură. Pentru a afla cât de mare să fie latura brâului, vom calcula 23 mm x 3 = 69 mm latura brâului. Pentru 9 compartimente tăiem o fâşie de carton cam de 45 mm lăţime şi 276 mm lungime (69mm latura x 4 laturi) la care mai adăugăm încă 40 de mm pentru a putea petrece şi capsa brâul ca în imaginea de mai jos. Îndoim la fiecare 68 de mm şi capsăm ca mai jos. Măsurătorile le dau ca exemplu, dacă aveţi mai multe produse, adaptaţi măsurătorile. Eu am capsat că nu am lipici şi cu bandă adezivă nu prea-mi place mie cum ţine. Cu capsatorul este foarte simplu. Dacă am bălmăjit prea mult şi v-am băgat în ceaţă, apăsaţi pe imagine, se vede clar ce-i cu brâul ăsta.

Pasul 3 – Facem separatorul şi punem totul cap la cap

  • Tot pentru 9 compartimente: dacă latura brâului are 68-69 de mm în acest caz, separatorul trebuie să fie cu aprox. 2 mm mai scurt pentru a intra cu usurinţă în pătrat (în brâu). Taiem 4 bucăţi din carton de 67 mm pe 45 mm (care este înălţimea brâului în acest caz, să nu fie mai înalt; dacă vreţi mai înalt, faceţi mai înalt). Facem 2 şanţuri la 1/3 şi 2/3 (ca-n poze) şi apoi asamblăm separatorul.

  • Băgăm „pieptănaşii” unul în altul ca în imagine ca să obţinem separatorul.

  • Gata separatorul pentru rujuri, aşa arată. E cam strâmb aşa liber, dar odată puse rujurile se va forma ordonat după ele şi le va ţine în acelaşi timp.

Dacă vreţi să faceţi cutiuţe în loc de brâu, în următorul articol voi spune o metodă simplă pe care o folosesc eu pentru a face cutiuţe în care să separ produsele.

{ 8 comments… read them below or add one }

silvia

însănătoşire grabnică! sper că nu a fost nimic grav 🙂
îmi place separatorul tău de rujuri 🙂 o să încerc şi eu să fac unul, deşi sunt cam anti-talent la capitolul do-it-yourself 🙁

Răspunde

Gabriela

Mulţumesc Silvia.

Cât despre separator, este foarte uşor de făcut, vei vedea.

Răspunde

Roxana

Chiar ma intrebam ce se intampla cu tine. Imi pare rau ca nu ai fost in vacanta la munte.
De facut il fac, insa nu o sa-l mentin ordonat. Chiar daca nu folosesc modalitati asa elaborate de aranjare, am cate un portfard sau cosulet pentru fiecare tip de produs. Insa le imprasti repede prin toata casa, prin genti, buzunare. Sunt o dezordonata ametita. Doar in sifonier am lucrurile asezate dupa culori, tesaturi, lungimi, forme, etc.

Răspunde

Gabriela

Şi eu aranjez lucrurile în dulap după culoare, de la mânecă scurtă la mânecă lungă. Aveam prăpăd în dulapul de haine, erau toate claie peste grămadă înainte să mă pun pe treabă şi să mă documentez cum să-mi organizez troacele. 🙂

Cât despre sejurul meu… nu afost atât de rău, aveam 3 mese calde pe zi, ceea ce acasă e mai greu că eu nu prea sunt gospodină. Iar când am venit am găsit mâncare de la mama soacră 🙂 Mai rău a fost cu carantina, că nu puteam primi vizite.

Răspunde

Ruxandra

Draga de tine, bine ca (ti-) revenit repede 🙂 Interesant articolul, dar cred ca nu voi pune in aplicare ideile, sunt multe prea comoda. Le tin intr-un portfard mai mare pe toate si da, stiu ca ma enervez si de fiecare data sfarsesc prin a-l intoarce cu fundul in sus pe pat ca sa pot gasi ce caut :))
La fel sunt si eu cu hainele: le ordonez dupa lungimea manecii si dupa culori 🙂 Dar si in dulap se face, la un moment dat, haos. Spre deosebire de bucata domnului, care este, mereu, ordonata perfect :))

Răspunde

Dulcik

Buna te-ar interesa un link exchange cu blogul meu http://blog-feminin.blogspot.com/? imi place foarte mult blogul tau si e destul de interesant tine-o tot asa

Răspunde

Gabriela

Te-am băgat 🙂

Răspunde

Simona

Ce bine imi pare ca ai revenit! I missed reading you 🙂
Sper ca te simti mai bine acum! Daca nu pune-te pe picioare ca avem nevoie te tine:)
Foarte educativ articolul tau, dar pentru persoanele nu asa lenese si comode ca mine 😀 De lenesa ce sunt cred ca nu voi arunca o cutiuta de ceai deja compartimentata (de la Teekanne cu ceai de iarna ) si o sa o folosesc pe aia. Sau poate il conving pe al meu prieten scump si drag sa imi mestereasca ceva 😀

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: