Şampon anti-mătreaţă de la Mayam

Am luat pentru Cro-magnon un şampon bio, căci el are scalpul dificil (norocul lui că-l mai are că de multe ori mi-a venit să recurg la tactici amero-indiene că nu-i mai tăcea gura).

Are mătreaţă, mâncărime şi iritaţii şi i se îngraşă repede părul.

În ultimii ani a încercat Dercos, T-gel şi câte şi mai câte, dar Head&Shoulders a fost produsul care a fost cât de cât ok şi pe care l-a utilizat în mod normal. M-am gândit să încerce şi produse fără substanţe chimice. După utilizarea timp de câteva săptămâni l-am rugat să-mi spună ce crede despre acest produs. Iată părerea lui despre şamponul anti-mătreaţă Mayam: „hanga-banga, anga-bonga, boogger, fart”. Staţi că vă traduc imediat, a zis aşa:

Şampon antimătreaţă Mayam

Şampon antimătreaţă Mayam

  • curăţă bine, se clăteşte uşor şi lasă părul foarte moale şi mătăsos la atingere comparativ cu alte şampoane, miroase a curat fără a avea parfum intens şi persistent;
  • la început  utilizat o cantitate mică, conform recomandărilor dar o cantitate mai mare are rezultate mai bune, în mod ciudat, calmând mai bine mâncărimea şi iritaţiile (sticluţa de 200 ml a ajuns o lună utilizat zilnic sau la 2 zile);
  • părul nu se mai îngraşă atât de repede, după 2-3 zile este tot curat, nu slinos ca la H&S;
  • irirtaţiile şi mâncărimea s-au diminuat considerabil după aprox. o lună de utilizare regulată;
  • la început părea că nu va învinge mătreaţa, dar după utilizarea repetată (zilnic sau la 2 zile a dat cele mai bune rezultate) ne-am convins că ţine mătreaţa sub control, pielea capului fiind acum curată;

Utilizatorul a zis că ar dori un produs care să cureţe la fel de fain dar care să nu necesite o utilizare atât de deasă pentru a calma mâncărimea şi iritaţiile.

Iniţial nu părea că va face cine ştie ce minune, dar după ce a consumat o sticluţă a zis că-i place şi că mai vrea.

Noi l-am luat din comoditate de la Elemental.ro dar îl mai găsiţi şi la alte shopuri online cu produse bio cum ar fi sideris.ro sau bio-bazar.

Preţul a fost 28 de lei şi a ţinut o lună timp în care a fost utilizat de el zilnic sau o dată la două zile.

Later Edit: După 2 luni de utilizare mi-a spus că iritaţiile şi mâncărimea au dispărut, îl va utiliza în continuare bombănind fericit când vine curierul cu şamponul.

Latest edit: şamponul Mayam nu se mai fabrică, dar cei de a Mayam au scos kit pentru a-ţi face singur şamponul şi oferă şi reţete. Vedeţi aici, pe blogul elemental.

{ 12 comments… read them below or add one }

Anca

h&s e un mare cacao….iubitului meu i-a facut si mai multa matreata…si clear a fost ca apa de ploaie, ajunsese la un moment dat sa nu ma mai lase sa-i pun mana in par ca ningeaa! o s-ai spun de mayam, dar de unde se ia?

Răspunde

Gabriela

Eu l-am luat de la elemental.ro pentru că voiam să iau detergenţi eco pentru curăţenie şi am zis să iau şi samponul pentru el, poate îl ajută. Am luat acum şi şamponul Clear d’Azur ca să-l încercăm eu şi portocaliul. Îl mai găseşţi pe sideris.ro, bio-bazar.ro, cosmeticplant.ro, trebuie să te uiţi să vezi care magazin este pe placul tău.

Răspunde

hiacint

Eu m-am speriat de ce a putut face H&S din părul meu după o singură folosire. Nu-mi mai trebuie! Şi fiindcă tot mi-am făcut avînt să comentez: felicitări pentru blog, foarte fain.

Răspunde

Gabriela

Mă bucur că-ţi place, hiacint. Eu apreciez foarte mult feedbackul la ce scriu, pentru că aşa mai aflu şi eu informaţii despre diverse produse, opinii, orice părere este utilă.

Răspunde

costina

de unde ai cumparat samponul? si cat a costat?:D

Răspunde

Gabriela

costina, l-am cumpărat de la elemental.ro si a costat 28 de lei, am editat şi articolul şi am pus aceste date suplimentare la final.

Răspunde

Simona

Am fost si eu foarte tentata sa ii cumpar acestuia (boyfriend) un sampon bio, dar am tot ezitat de teama sa nu arunc banii pe canal cum am facut cu Revalid, Foltene si toate rahaturile de sampoane din comert. Si lui HS i-a facut o caciula de matreata. Acum folosim amandoi Johnson’s baby si este ok, dar nu ne da pe spate. Eu am fost tentata sa incerc si Klorane, dar nu stiu ce sa zic. Oare de ce nu vand si in farmacii sau magazine naturiste sampoane din astea bio?

Răspunde

Gabriela

Probabil datorită faptului că produsele bio ţintesc un număr limitat de consumatori, care sunt şi informaţi în legătură cu produsele bio. Eu i-am luat şi alte şampoane mult mai scumpe decât Mayam care nu i s-au potrivit, gen Vichy. Din păcate mătreaţa este mai problematică, aşa mă bucur că am scalpul sănătos….
Johnson’s Baby foloseam eu pe căţel, dar acum i-am luat Mayam Clear d’Azur să-l spăl (ştiu, sunt într-o ureche)

Răspunde

lavy

nu esti,inseaman c anu esti in criza! which is good!

Răspunde

Gabriela

Din păcate sunt în criză, dar sunt tare optimistă că va trece repede. Oricum, el are prioritate întotdeauna şi primeşte ce-i mai bun că el e „copilul” nostru.

Răspunde

Liuba

Si eu am fost foarte multumita de sampoanul antimatreata de la Mayam. Din pacate, azi am vrut sa-l comand (ca mi se terminase precedentul)… si surpriza mai mult decat neplacuta!
Nu se mai produce! Am gasit si explicatia, pe sideris http://sideris.ro/blog/frumusete-bio-organica/cosmetice-bio-organice-frumusete-bio-organica/adio-mayam/ Li s-a interzis sa mai produca in Romania cosmetice hand-made!

Răspunde

Gabriela

Ştiu…lasă-mă că am nişte draci pe tema asta cu mayam-ul. Şi eu aveam un plan de cosmetice hand-made înainte să demarez site-ul acesta şi m-a apucat tremuratul pe sistem nervos când am citit legislaţia în domeniul cosmeticii, cu obligaţia de a avea buletin de analiză şi în ţară nici un laborator avizat pentru respectivele analize. Sunt sigură că dacă-mi vindeam nişte organe interne si faceam analizele într-un laborator UE îmi găseau ei ceva care nu corespunde…de aceea am şi abandonat momentan. Poate le fac fetele de la Mayam în Ungaria, eu le voi lua în continuare.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: