Parfum solid Lush


Nu ştiu dacă aţi văzut pe site, dar a apărut o etichetă de facebook, adică mi-a făcut bărbosul pagină, aşa că cine are facebook în venă mă poate urmări pe acolo.

De asemenea, plănuiesc un nou concurs pentru luna aprilie, când va face site-ul un an, concurs care va fi deschis tuturor cititorilor, nu doar celor abonaţi. Voi anunţa din timp.

Acum, să revin la subiectul acestui articol… parfumul solid de la Lush şi un săpun, tot Lush, încercat.

Am cumpărat acest parfum solid de la Lush acum vreo… 2 ani cred, împreună cu un săpun. Deşi parfumul a expirat într-un colţ al sertarului, i-am făcut poză înainte să-l arunc că voiam să zic două vorbe despre el şi despre săpunul încercat.

Parfumul este Honey I Washed the Kids, în România nu cred că mai este, nu l-am mai văzut în magazinul online Lush din România, în timp ce în UK este.

Să încep cu parfumul. Am dat 30 de lei pe el atunci şi abia aşteptam să-l iau, pentru că mirosisem săpunul cu acelaşi nume şi mi-a plăcut foarte mult. Evident că m-am aşteptat ca parfumul să aibă acelaşi miros plăcut. Probabil că în intervalul de timp scurs între mirosirea săpunului şi cumpărarea parfumului am luat eu vreo lovitură în freză, căci mirosul era foarte diferit între cele două. Şi pe piele şi mirosit pur şi simplu înainte de utilizare. Ştiu că aceste parfumuri, ca şi cele tradiţionale, lucrează împreună cu chimia fiecăreia şi de aceea mirosul şi intensitatea mirosului pot fi diferite de la o persoană la alta. Dar, în timp ce săpunul mirosea a miere şi a ceva dulceag gen prăjitură, parfumul mirosea mai degrabă a ceva conifere sau ierburi şi mai deloc a miere, era un miros care nu mi-a plăcut. Nu am eu un nas de parfumier, dar cu siguranţă nu semăna cu mirosul săpunului.

În afară de faptul că mirosul nu persista deloc şi nici nu se simţea decât în prima oră şi doar de aproape, textura mi se părea horror. Lipicioasă este cuvântul corect. Ca să întind acest parfum pe piele, la încheieturile mâinilor, după urechi sau puţin pe gât, trebuia frecat puţin între degete ca să se încălzească. Ok, nicio problemă, dar în afara faptului că mi se lipea părul de locurile unde îl aplicam, aveam puncte grase pe corp că rămânea ca o untură pe piele, nu se absorbea ca să dispară senzaţia aia de ceară de pe piele. Asta mie nu mi-a plăcut deloc. Ingredientele sunt cât se poate de atrăgătoare, doar că în realitate parfumul acesta solid nu prea a fost potrivit pentru mine.

Ingredientele parfumului solid: Japan Wax, Perfume, Fair Trade Organic Cocoa Butter (Theobroma cacao), Carnauba Wax (Copernicia cerifera), Benzyl Benzoate, *Limonene, Sweet Wild Orange Oil (Citrus sinensis), Bergamot Oil (Citrus bergamia), Organic Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), *Citral, Linalool

Acum săpunul luat şi folosit vara trecută. A fost ediţie limitată săpunul, ceva de Crăciun, dar în afara unui miros foarte plăcut şi puternic, acest săpun a fost o dezamăgire. Tot o căruţă de bani a fost, 30 de lei a costat bucata  de 100 de grame pe care mi-a tăiat-o fata de la buticul Lush. Mirosea extraordinar, aici trebuie să recunosc că am fost foarte plăcut surprinsă, duşurile cu acest săpun erau un răsfăţ olfactiv, dar săpunul usca pielea, o lăsa scârţo-curată şi era evident că mă stafideam din cauza săpunului. Parcă mă spălam cu Axion pe piele. Un alt lucru care m-a nemulţumit a fost prezenţa SLS-ului la unele săpunuri aşa că nu am mai cumpărat alte săpunuri Lush după această experienţă. Sunt convinsă că nu toate sunt aşa de nasoale cu pielea, doar că nu am chef să mai dau 30 de lei ca să încerc din nou. Acesta este motivul pentru care mă cam strâmb când aud de Lush.

{ 21 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: