O lună de co-wash: impresii până acum

Acum vreo lună am început să-mi spăl părul exclusiv cu balsam. Nu ştiu cât este de corect să spun „să-l spăl” că de curăţat s-a curăţat el bine dar este foarte diferită experienţa faţă de cea cu şampon şi balsam.

Cea mai mare teamă a mea era să nu mi se îngraşe scalpul şi să devin slinoasă cu părul lipit de pielea capului şi să aibă mirosul ăla de nespălat pe care-l simt uneori prin metrou la unele tipe. Dar cum eu nu am avut exces de sebum vreodată, nu am avut această problemă. Aici cred că depinde foarte mult de reacţia fiecăreia la produsul folosit. Părul se curaţă şi spălat doar cu balsam, spre surprinderea mea, doar că acum îmi fac mai mult masaj ca să mă asigur că distribui balsamul peste tot să antrenez praful şi ce mai trebuie curăţat.

NU mai este aşa uscat pe lungime, înainte la vârfuri ziceai că-i pai de la vopsit şi placă şi ce drăcii i-am mai făcut în încercarea de a avea şi eu părul drept şi lins. Nu am schimbat frecvenţa spalării, tot de 2 ori pe săptămână. Am consumat tot tubul de balsam Balea, trebuie să-mi mai iau că sinceră să fiu voi continua experimentul cu balsamul, să văd ce se întâmplă pe termen mediu. Sunt foarte încântată de faptul că e mai plăcut la atingere şi are  în continuare luciu, chiar şi rădăcinile alea tinerele şi nevopsite şi neatinse de mania vositului arată bine şi sănătoase. De ondulat nu s-a ondulat mai mult încă, trebuie şi tuns că nu am mai dat pe la coafor de vreun an (ştiu, ruşinică).

Voi reveni cu impresii, mă bate gândul să îl mai scurtez să scap de părţile deteriorate şi să-i schimb şi culoarea.

 

{ 9 comments }

sakura

Care din balsamurile de la Balea il folosesti?
Nu-i pui o poza?
Poate ca ai mai zis dar eu n-am fost atenta 🙂

Gabriela

Cel pentru bucle, era pozat în ultimul haul de la DM

Raluu

Eram sigura ca va da rezultate bune! sa ne spui ce balsamuri mai folosesti. sa stii ca in general astea mai ieftine curata bine,ca-s mai slabute..eu am unul de la Kaufland de ex..

Ela_Rose

Buna!Nu are legatura cu postareA ta,insa as vrea sa-mi oferi un sfat,te rog.Cum esti ewxperta in machiajul mineral,si eu imi doresc un fond de ten natural ,consideri k ar fi ok,daca as amesteca o crema organica(matifianta in cazul meu)cu fon de ten mineral,si altfel mi-as face fondul meu de ten bio?
Pupici

Gabriela

Poţi încerca, dar fă asta cu o cantitate mică din cele două ca să vezi cum lucreaza împreună la început. Eu am încercat, dar depinde mult şi de textura cremei, am obţinut un fel de cremă nuanţatoare dar pe alocuri nu se uniformiză foarte bine. Oricum, crema este făcută să fie absorbită, formula unui fond de ten este concepută astfel încât acesta să rămână la suprafaţa pielii…

Ady

Cred ca acelasi efect il au si produsele (ceva mai) naturale, dar macar sunt mai putin nocive – Alverde, spre ex, ca tot spuneai de Balea de la DM. Eu am părul gras si senzatia e ca nu se curata mai deloc cu Alverde, adica ramane cam gras.. deci tie, cu parul uscat, ti s-ar potrivi la fix!

Gabriela

Ady, zi-mi exact care din produsele Alverde pentru păr. Am încercat câteva şampoane de la ei şi doar un balsam iar balsamul nu prea a fost potrivit pentru părul meu. Sunt întotdeauna deschisă la recomandări pentru gama Alverde.

Ady

Gabriela, eu folosesc samponul cu cafea.
Cat despre produsele Alverde in general, imi plac in mod deosebit unturile de corp (atat cel vanilie cat si cel cu unt de cacao). Oricum, mai toate sunt mai mult decat rezonabile in ceea ce priveste pretul.

Gabriela

Şi mie îmi plac unturile pentru corp Alverde, le iubesc mai ales iarna când mă scorojesc cu loţiunile de corp clasice 🙂

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: