Masca cu argilă şi ulei de măsline


ulei de maslineEste categoric masca mea favorită. Se face super simplu: 2 linguriţe de pudră de argilă (eu am Aslavital) se amestecă cu aprox. 2 linguriţe de ulei de măsline sau cu o cantitate de ulei până ce obţineţi o pastă care poate fi uşor întinsă pe piele. Aşa mă enervează reţetele ale de măşti la care rămân cu o cantitate mare de mască…aşa că încerc pe cât posibil să nimeresc cantităţile pe care le folosesc efectiv.

Masca aceasta o folosesc când am pielea feţei foarte uscată, când mi se cojeşte nasul sau dacă doresc să mă răsfăţ. O las cam 15-20 de minute. Nu se întăreşte pe faţă din cauza uleiului, tot cremoasă rămâne. De curăţat se curăţă uşor, nu trebuie să stau să înmoi pământul de pe faţă, cum am păţit când am pus doar mască de argilă şi atât. Şterg masca cu un şerveţel şi apoi mă spăl pe faţă. Uleiul de măsline conţine squalene, un ingredient similar sebumului uman, substanţa care îngrijeşte şi protejează pielea. Squalene-ul extras din ulei de măsline este o substanţă anti-riduri naturală, este stabilă şi nu este grasă…o adevărată  binecuvântare.

Pudra de argilă are nu ştiu ce ioni care atrag murdăria şi impurităţile din piele, de aceea este renumită pentru calităţile sale detoxifiante…scrie ditamai cârnatul de informaţii pe plicurile cu pudră de argilă, sunt sigură că nu are sens să le menţionez şi eu.

Să vă zic ce rezultate am cu această mască:

  • pielea este super fină.
  • are aspect neted, nu se mai vede nici o linie de expresie pe faţa mea.
  • eu urc masca până aproape de ochi, nu pe pielea din jurul ochilor, dar pe partea superioară a pomeţilor, unde am cute fine din cauză că râd.
  • nici vorbă de uscăciune, masca asta repară orice zonă care se cojeşte.

Nici nu se compară cu măştile cu ulei de măsline luate din magazin gata făcute şi ambalate. Şi alea sunt ok, dar tot mai mult îmi place cea preparată în casă.

Să vă zic şi un amănunt interesant despre livezile de măslini. Mi-am adus aminte acum de la şcoală. Ştiţi cine mai cădea victimă războaielor, în afară de populaţie, mai ales în Grecia? Sărmanul măslin. Livezile cu măslini erau adevărate comori, iar distrugerea acestora era o lovitură foarte dură dată oricărui oraş. Se practică şi acum, israelienii chiar au intrat cu buldozerele în măslini şi au distrus zeci de mii de măslini, spre oftica palestinienilor din Făşia Gaza. Cine ştie de ce distrugerea măslinilor era o lovitură atât de dură în războaie?

{ 53 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: