Leapşa – de-ale părului

Pregătiţi roşiile… atenţie, ochiţi, jap! Tot muncesc la lepşele anterioare, de parcă ar cine ştie ce brânză dar pe bune că le fac. Dar astăzi una nou-nouţă iniţiată de Sadie şi pe care am primit-o şi de la Anca (Sadie la mine şi la Anca, Anca la mine, eu mai departe. V-am ameţit? Staţi să vedeţi când voi începe să răspund la întrebări).

 1. Ce tip de păr ai? Normal, cu firul gros, claie rebelă.
 2. Care este lungimea actuală a părului tau? Este până la jumătatea spatelui.
 3. Cât de des îţi tunzi părul? De 3-4 ori pe an. L-am lăsat să crească în ultimii 3 ani.
 4. Care au fost extremele legate de lungime pe care le-ai experimentat? Ai mai reveni la una dintre ele? Cel mai lung a fost până la mijloc, cel mai scurt vreo 7 cm cu breton asimetric. Tunsorile scurte sunt grozave, dar şi părul lung are frumuseţea lui. Aş reveni la părul scurt.
 5. Îţi vopseşti părul? Cât de des? Acasă sau la coafor? Da, îmi urăsc culoarea naturală. Mă vopsesc acasă, cam o dată la 2-3 luni, uneori mai des, alteori mai rar, depinde de culoare.
 6. Ce culoare ai şi ce culoare îţi doreşti să aibă părul tau? Şaten căcăniu oribil şi prefer orice altă culoare decât cea naturală, inclusiv mov turbat.
 7. Ai avut vreun experiment nereuşit legat de vopsirea părului? Când mi-a ales prietenul meu culoarea şi am ieşit portocalie. Mulţi colegi care m-au văzut atunci au reţinut acel moment ratat din istoria părului meu şi-mi tot amintesc şi acum.
 8. Care au fost extremele legate de culoarea parului? Ai mai reveni la vreuna dintre ele? Blond auriu superb şi roşcat închis. La culoarea aceea de blond precum grâul copt mi-a rămas de mult mintea, dar am avut-o punând apă oxigenată pe părul meu natural.
 9. Ce vopsea de păr foloseşti acum? Care au fost cea mai bună şi cea mai proastă vopsea folosită? Acum Palette Deluxe. Cea mai bună pentru mine a fost L’oreal Feria,  Garnier m-a dezamăgit rău, mi-a făcut părul arşice, l-am tuns până la urmă.
 10. La ce vârstă ţi-ai vopsit părul prima dată? 19 sau 20 de ani.
 11. Cât de des îţi speli părul? De 2 ori pe săptămână, iar iarna chiar şi o dată, nu se îngraşă repede dacă nu bag spuma sau alte produse în el.
 12. Ce produse foloseşti la fiecare spălare? Şampon şi balsam şi uneori mască.
 13. Ce şampon foloseşti acum? Care a fost cel mai bun şi cel mai prost şampon folosit vreodată? Acum folosesc Alverde cu aloe vera şi hibiscus. Cel mai bun a fost… unul de la Vichy dar mă rupea la buzunar, iar cel mai prost a fost cel la care am avut o reacţie nasoală, de la L’oreal.
 14. Ce balsam foloseşti acum? Care este cel mai bun şi cel mai prost balsam folosite vreodată? Acum folosesc balsam pentru păr şaten de la Alverde. La categoria balsam la mine sunt toate bune, nu pot desemna pe cel mai bun şi pe cel mai prost.
 15. Ce mască foloseşti acum? Care este cea mai bună şi cea mai proastă mască folosită vreodată? Acum folosesc Kallos placentă. Nu am folosit foarte multe produse de acest tip dar momentan cea mai bună mi se pare asta de la Kallos, iar cea mai ineficientă mi s-a părut una de la Nivea pentru păr vopsit.
 16. Folosesti un tratament pentru păr? Ăăăăa, uneori folosesc balsam leave-in de la Dove şi un fâs de la L’oreal pentru netezire.
 17. Foloseşti măşti de păr home made sau alte leacuri „băbeşti”? Acum nu mai folosesc, dar mama şi bunica îmi făceau faza cu clătire cu oţet sau cu decoct de nuci şi am tot vrut să-mi răsfăţ părul cu ulei de măsline dar lenea…
 18. Ce produse de styling foloseşti în mod curent? Spray de protecţie când folosesc placa şi spumă de la Nivea.
 19. Ce instrumente de coafat foloseşti în mod curent? În mod curent nici unul. Rar placa şi uscătorul şi bigudiurile mele din folie de aluminiu.
 20. Cum îţi porţi părul de obicei? În coadă să nu-mi vină peste faţă.
 21. Care este coafura ta preferată pentru ocazii? Bucle lejere
 22. Care este coafura pe care ai purta-o sau ai purtat-o în ziua nunţii? Mie la mirese îmi plac cocurile sofisticate.
 23. Există o personalitate al cărei păr îl admiri? Te-ai inspirat de la vreo personalitate în stilul actual? Nu şi nu. Oricine poate avea un păr suberb dacă are bani să meargă mereu la coafor sau dacă depune puţin efort la domiciliu ca să-l îngrijească.
 24. Care este cel mai important lucru pe care îl faci pentru că părul tau să arate bine? Îl spăl când trebuie, nu stau cu el murdar şi împuţit. Nu suport să văd păr jegos, slinos, îmbâcsit şi alte asemenea, lipit greţos în şuviţe care mai şi pute. Bleah!
 25. Care este cel mai bun sfat pe care îl poţi da cuiva despre păr? Din proprie experienţă: să apeleze cât mai rar la placă, uscator şi ondulator.

Transmit mai departe la Roxie şi la half_a_devil.

{ 4 comments… read them below or add one }

sil

sunt de acord cu ce spuneai tu cu parul scurt, atat ca atunci cand chiar ajungi acolo, dupa un timp ai da orice sa creasca peste noapte la loc 😀

Răspunde

Sadie

Merci ca ai raspuns! Sunt foarte curioasa in privinta sampoanelor Alverde si Balea, dar nu stiu sincer pe care sa il incerc.

Răspunde

Gabriela

Eu nu am încercat şampon de la Balea aşa nu pot exprima o opinie, pot doar spune că cel de la Alverde este foarte ok, mă înţeleg foarte bine cu el şi-l recomand.

Răspunde

Roxie

Sar-naaa pt leapsa 🙂 :* :*

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: