Kitul de machiaj mineral II

Primer-ul este o pudră minerală sau cvasi-minerală al cărui scop este să reducă vizibilitatea porilor şi să asigure o aderenţă bună a fondului de ten. Este primul strat de machiaj cu care interacţionează uleiurile naturale ale pielii şi care are ca scop să le absoarbă sau să le ţină la distanţă de fondul de ten. Printre ingredientele multor pudre am găsit mica tratată cu siliciu (silicon mai exact), pudră de mătase, dioxid de titan, pudră de orez sau caolin şi la unele primere ingrediente pe care nu le pot pronunţa. Pudra de mătase împiedică deshidratarea pielii, pe când caolinul şi pudra de orez se iau la trântă cu sebumul, însă siliconul cică nu prea lasă pielea să respire. Din ce am găsit eu pe net, părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte siliconul sau ingredientele tratate cu silicon în machiajul mineral. Unele produse au methicone, ingredient considerat a fi ok, cu grad de risc 0 pentru sănătate. Oricum, fondul de ten mineral merge aplicat foarte bine şi peste o bază de machiaj normală dacă vreţi să combinaţi aşa că nu recomand să daţi banii pe primer mineral decât dacă ţineţi neapărat. Uneori face diferenţa, dar alteori nu. La mine a fost frecţie la picior de lemn.

pudra si blushFardul de obraz: categoric esenţial în orice trusă de machiaj mineral. Vă oferă un aspect sănătos şi veţi fi uimite ce cantitate mică este necesară pentru a arăta bine. Chiar şi în zilele fără machiaj, puţin fard de obraz va însenina cel mai mohorât chip. O spun din proprie experienţă.  Fardul de obraz este fie doar mica sau mica cu aditivi sau cu oxizi, combinaţiile sunt infinite. Aici nu există reguli foarte stricte, de aceea creativitatea este de bază. Fardurile de obraz pot fi mate, luminoase, strălucitoare etc. în funcţie de ingrediente. Pentru variaţie, vă recomand o nuanţă piersicuţă şi o nuanţă roz pe care le puteţi aplica simple sau combinate. Plus că fardul de obraz mineral merge aplicat şi ca fard de pleoape.

Bronzer: are fie o formulă similară fondului de ten dar mai uşoară şi mai pigmentată, fie una similară fardului de obraz. Bronzerul poate fi doar mica tratată cu oxizi sau poate avea o formulă mai complexă. Puteţi utiliza ca bronzer orice fond de ten mai închis decât nuanţa tenului; dacă luaţi mostre de fdt şi nu vi se potriveşte decât una, restul le puteţi utiliza ca fard de pleoape sau ca bronzer.

Fard de pleoape everyday mineralsFardul de pleoape: aici pot scrie ditamai cârnatul, dar nu am chef să vă plictisesc aşa ca mă voi rezuma la atât: puteţi utiliza ca fard de pleoape mineral orice produs mineral, de la fond de ten la fard de obraz. O mostră de fard de pleoape ajunge destul timp aşa că dacă vă place să variaţi eu vă recomand să vă luaţi mostre care costă 1-3 $ bucata [sau $1.5 10 mostre de fard de pleoape dacă vă tentează să încercaţi TheAllNaturalFace de pe etsy pe care l-am recomandat anterior] şi care ajung mult timp, pot fi combinate între ele şi vor fi o adevărată încântare. Despre textură ce să vă spun ca să nu sun ca o moară stricată? Există farduri mate, sidefate, perlate, sclipicioase…Am pus o imagine cu diverse texturi ale fardurilor de pleoape de la EDM ca să le vedeţi. S, M şi P înseamnă mat, sclipicios, perlat.(pozele nu-mi aparţin, dar prelucrarea da, de aceea are watermarkul meu pe ea).

Am observat că cele cu textură satinată (pearl) se aplică foarte uşor, nu cad atât de mult pe obraji la aplicare, spre deosebire de cele cu sclipici, care cam zboară în toate părţile. Tot ce mai aveţi nevoie este o bază de machiaj, la care acestea să adere (foarte curând voi publica şi articolul despre cum se aplică fardul de pleoape mineral pentru a evita/reduce căderea acestuia sub ochi). Mai mult, pentru machiajul de zi, texturile satinate arată superb, pot fi purtate şi la o ţinută office la care machiajul trebuie să fie decent şi nici nu sunt atât de monotone precum cele mate. Uitaţi aici o listă cu companii care vând machiaj mineral şi au şi mostre, nu doar full-size, iar pe viitor veţi putea citi aici şi un articol despre cum să vă luaţi pigmenţi (mica) şi 2-3 aditivi şi să vă faceţi singure fardurile de ochi prin simpla amestecare a culorilor dacă preferaţi să vă jucaţi cu culorile.

În concluzie, un kit minimalist ar fi următorul:

  • fond de ten mineral pentru protecţie UV, uniformizare aspect, merge şi ca anticearcăn dacă nu aveţi cearcăne pronunţate şi pe pleoape pentru privire luminoasă şi aspect nude [√]
  • pudră minerală (veil) dacă aveţi tenul gras [√]  (asta este, nu scăpaţi, îmi pare rău, dar pudra este spornică rău, ajunge câteva luni cel puţin)
  • fard de obraz care merge şi ca fard pentru pleoape singur sau amestecat cu fdt ca să modificaţi puţin nuanţa [√]
  • 2-3 farduri de pleoape care vă plac din care puteţi obţine încă 10 de nuanţe în funcţie de combinaţiile pe care le faceţi între ele sau cu fdt sau cu blush-ul [√]

Cum vă puteţi da seama ce culori să luaţi, din care să obţineţi altele noi? Vă dau un indiciu: dragul nostru drapel! Conţine culorile primare, roşu, galben şi albastru, din a căror amestecare sunt obţinute toate celelalte culori. Dar despre aceasta voi scrie în următoarele zile…

{ 1 trackback }

{ 4 comments… read them below or add one }

Gabriela

Buna Gabriela!
Sunt incepatoare in domeniul pudrelor minerale, si as dori un sfat. Eu nu am tenul foarte gras, doar vara, dar e predispus la riduri. Referitor la fondul de ten mineral, pentru a nu usca pielea (mai bine sa previi, decat…) ce pot sa fac, cu ce sa-l combin? Ma gandeam sa-l amestec cu ulei de jojoba sau cu cel din samburi de struguri si sa devina o crema, ca un fond de ten lichid, doar ca e mineral. Ce dezavantaje ar fi daca as proceda asa?

Multumesc! :*

Răspunde

Gabriela

Îl poţi amesteca cu unul dintre uleiurile menţionate dacă îţi usucă pielea, dar s-ar putea să constanţi că nu se mai întinde uniform pe piele, s-ar putea să lase dâre. Daca amesteci, amestecă o cantitate mică de pudra cu una mică de ulei, ca să încerci. Sau mai bine hidratează-ţi pielea înainte de a-l aplica şi nu vei avea probleme. Din câte îmi dau eu seama ai ten mixt, atâta timp cât formula nu este destinată unui ten gras, nu ar trebui să-ţi usuce pielea dacă aplici o cremă înainte.

Răspunde

ana

Buna,

Vad ca mostrele de la all the natural face sunt foarte ieftine si par super, dar poti sa imi spui cu transportul cum este ? imi inchipui ca te-a costat ceva…multumesc

Răspunde

Gabriela

Transportul a fost un dolar şi 25 de cenţi

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: