Kitul de machiaj mineral I

Vreau să ofer nişte linii directoare pentru cele care sunt tentate să încerce machiajul mineral sau care l-au încercat deja şi ar vrea să mai cumpere, dar nu prea pricep care-i faza cu diversele tipuri de produse. Am avut şi eu o perioadă în care stăteam în faţa monitorului şi mă uitam la numeroasele produse mozolindu-mi un deget, probabil cu o privire tâmpă, pentru că abia descoperisem acest tip de machiaj şi eram entuziasmată şi nedumerită. Voiam să-mi cumpăr dar nu voiam să arunc banii pe produse inutile. Sper ca cele ce urmează să vă ajute să înţelegeţi cam ce face fiecare produs şi ce caracteristici are.  În principal utilizarea este similară produselor tradiţionale de machiaj, doar că aici avem un atu: utilizarea este mult mai laxă. Dacă v-aţi hotărât să treceţi parţial sau integral la machiajul mineral dar vă gândiţi că va costa mulţi bani, eu vă spun că nu trebuie să vă luaţi 30 de produse, câteva bine alese deschid o nouă lume, datorită versatilităţii lor.

Machiaj mineralFondul de ten mineral: este denumit şi bază. Deşi este sub formă de praf, acesta oferă acoperire foarte bună, conţinând ingrediente care „se lipesc” de piele, cum ar fi sericit, dioxid de titaniu, oxid de zinc (care oferă aspect pufos şi protecţie UV), miristat de Mg  (adeziune, liant şi anti-cocoloaşe) şi caolin, care oferă adeziune, absoarbe excesul de sebum şi face porii să pară mai mici. În formulele pentru ten gras se adaugă mai multă pudră de orez, aceasta având rol matifiant, iar în cele pentru ten uscat se pune mai puţin caolin. Deci dacă aveţi tenul uscat s-ar putea să nu vă placă un fond de ten mineral care are mult caolin. Uitaţi-vă la ingrediente (sunt listate în ordine procentuală). Dacă aveţi un ten curat, puteţi sări peste bază, dar fondul de ten mineral oferă beneficii, cum ar fi protecţie UV, protecţie împotriva impurităţilor, aspect neted şi natural şi nu în ultimul rând, lasă pielea să respire.

Corectorul: Tot sub formă de pudră, acesta are o formulă cu mai multă acoperire comparativ cu fondul de ten, este mai puţin translucent şi mai mult mat, deoarece trebuie să acopere zonele problemă sau să neutralizeze diverse nuanţe ale pielii, de la cearcăne la roşeaţă etc. Dacă nu aveţi cearcăne intense sau rozacee/cicatrici şi alte imperfecţiuni, corectorul este dispensabil, puteţi utiliza fond de ten pentru a acoperi cearcănele uşoare. Deoarece machiajul mineral poate fi utilizat pe tenul acneic, vom găsi alături de corectorul anticearcăne în diverse nuanţe şi corectoare cu tentă verzuie care neutralizează roşeaţa tenului sau corectoare lila care pot fi aplicate pe tenul gălbui pentru a-l lumina (cazul meu).

Pudra (veil): Pudra este de obicei pe bază de caolin şi pudră de orez sau sericit (cu sau fără pigmenţi). Scopul acesteia este să absoarbă excesul de sebum sau să ofere pielii un aspect neted şi uniform, de porţelan. Pudra minerală poate fi presată prin diverse metode utilizându-se un liant (ulei natural de ceva, jojoba cred, sau amestecuri formulate special pentru acest scop]. Persoanele care nu au tenul gras pot sări peste pudră (chiar recomand ca să nu simţiti că vă ţine pielea de pe faţă) şi pot folosi pentru fixarea machiajului fie apă termală, fie apă minerală băgată într-un dispenser fie aşa numitul mist, care e o apă florală cu glicerină care fixează machiajul şi hidratarea în piele. Eu uneori îmi umezeam palmele cu apă chioară şi tamponam faţa cu ele pentru a scăpa de aspectul prăfos al fondului de ten, că la început cam dădeam chix la aplicare, până am mai căpătat experienţă la aplicare şi formule.

Continuare în partea a 2-a

{ 7 comments… read them below or add one }

Cri Cri

Foarte bune sfaturi, mersi mult!

Răspunde

Gabriela

Mai urmează. 🙂 Oricum, eu când eram la început mi-am luat ca nae prostu’ că nu ştiam prea bine de ce voi avea nevoie, aşa că m-am gândit că se pot economisi bănuţi luând doar necesarul.

Răspunde

Anca

eu abea astept partea cu fardurile de ochi 🙂 daca va fi

Răspunde

Gabriela

Va fi în cea de-a doua parte, dar chiar la partea cu fardurile de ochi am scurtat-o că m-am gândit că acolo alege fiecare ce vrea, am făcut doar câteva recomandări privind textura 🙂

Răspunde

Simona

Foarte util acest post. Iti multumesc mult ca l-ai facut. Sper sa ma ajute, ca ma uit ca matza in calendar la prafurile pe care le-am cumparat:)
Crezi ca ai putea recomanda si cateva pensule care sunt un must pt un machiaj cat mai pro? Eu am incercat si cu degetul dar nu imi iese mai nimic 🙁 Sunt o varza la capitolul asta!
Daca ai facut pana acum un post de genul imi cer scuze 🙂

Răspunde

Gabriela

Am scris despre pensulele necesare pentru machiajul mineral, uite aici http://manie.ro/pensule-necesare-pentru-machiajul-mineral/ Cu degetul nu vei reuşi mare brânză, mai ales la fardul pentru pleoape care este pulbere şi la care ai nevoie fie de un aplicator tip bureţel sau de 1-2 pensule, una cu care să aplici şi alta cu care să uniformizezi culorile, ca să nu arăţi ca un clovn cu linii trasate prea dur. Sper să te ajute articolul.

Răspunde

EZADA

Fondul de ten mineral este de departe cel mai bun produs de genul acesta folosit de mine. Este suficient pentru a acoperi petele ramase pe tenul meu dupa o acnee persistenta, fara a mai fi nevoie de folosesc si pudra. Imi place cum se intinde (cu kabuki) si mai ales cum rezista in timp.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: