Jos mustaţa, vai sprânceana


Astăzi mi-am ucis cu brutalitate părul facial nedorit. Am început cu mustaţa şi am continuat cu sprâncenele tip Mircea Albulescu care acumulaseră nişte ştiuleţi de toată jena. În ultimele săptămâni nici să mor nu am avut timp, nimic nu fac şi parcă tot nu reuşesc să fac tot ce vreau. Am lăsat baltă propria persoană, copleşită de lucrurile mărunte ale vieţii.

Când eram în clasa a 7-a un coleg de clasă pe care pusesem ochii a râs de mine că-mi creştea mustaţă… Aşa, şi ce? Te oftici că ţi-am luat-o înainte sau ce? Eu în schimb îi ziceam “Manea slutu’ şi urâtu'” pentru că-l chema Manea. La 18 ani era mai pitic decât mine şi o avea mică. Mustaţa, nu vă gândiţi la prostii! Aşa că din clasa a 7-a mă jumulesc, mai întâi cu penseta, apoi cu ceară, apoi cu benzi cu ceară rece. La benzile de ceară rece recurg şi pentru sprâncene.

Benzi depilatoare SesuAstăzi m-am uitat în oglindă şi am decis că este momentul să încerc o altă formă pentru sprâncene. Aşa că am tăiat fâşii cât mi-au trebuit de subţiri din benzile cu ceară rece de la Sesu, de la Alix Avien, şi m-am jumulit serios, nu glumă. Am mai retuşat eu cu penseta şi am umplut cu fard de sprâncene golurile, dar în curând voi retuşa forma astfel încât să fie forma pe care doream să le-o ofer iniţial, în timp ce prietenul meu plângea după sprâncenele mele şi se declara clar împotriva sprâncenelor subţiri de piţi.  Iar ştiuleţii dintre sprâncene tot cu fâşii de ceară rece îi iau; este mult mai rapid decât să stau să smulg fir cu fir cu penseta.

Acum mai sunt şi alte variante de ceară rece de la Sesu pentru diverse tipuri de piele, cu arome de fructe etc. dar ţinând cont că portocaliul vrea să fie alintat iar eu vreau doar să-mi pot savura paharul de vin în linişte, după ce am tânjit timp de 2 săptămâni să-l gust, mi-e lene să pozez şi celelalte sortimente de benzi cu ceară rece. Oricum, pentru mustăcioare şi ştiuleţei merg super.

Eu nu le iau pe cele pentru mustaţă, ci pe cele pentru picioare şi funcţionează bine tăiate la dimensiuni mai mici. Prima dată când le-am folosit m-am iritat puţin, însă după aceea firele de păr nu au mai fost atât de îndârjite. Dacă mă înroşesc şi mă ustură puţin (asta la sprâncene ca-i pielea mai finuţă acolo) pun un cubuleţ de gheaţă timp de 2-3 secunde pe zona respectivă şi este ok, în vreo 2-3 ore dispare roşeaţa. Şerveţele uleioase din cutia cu benzi curăţă bine reziduurile de ceară. Singura mea nemulţumire (pe lângă barba Cro-magnonului) este că şerveţelele actuale sunt o hârtie îmbibată în ulei, pe când cele anterioare erau mai mult şerveţele şi mai puţin hârtie. Le preferam pe cele dinainte.

Să nu cumva să daţi cu spirt sau alte drăcii după epilarea cu ceară, rece sau caldă. Veţi face nişte iritaţii groaznice! Ştiu că am păţit-o eu mai demult.

Aşa scap eu de părul facial nedorit. Oricum, dacă aveţi pielea sensibilă s-ar putea ca epilarea cu benzi cu ceară rece să fie prea dură pentru voi. Cel mai bine să testaţi pe o zonă mică dacă aţi mai avut probleme în trecut.

Acum vă urez noapte bună şi mă duc să mai gust nişte vin rosé de pe Valea Prahovei, că-mi aduce aminte de studenţie, când lucram la o companie de băuturi alcoolice şi degustam la greu comorile viticulturii româneşti… atunci l-am cunoscut pe dragul meu Cro-magnon… care nu bea decât foarte rar.

A, să nu uit. Voi cum cosmetizaţi partea primitivă a existenţei? (mă refer la păr – de maimuţă în cazul meu, de aici trimiterea la primate).

{ 27 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: