Idei de organizare refolosind ambalajele

Azi în timp ce mă întrebam în sinea mea dacă să mai fac mămăligă sau nu în oala anti-aderentă de pe care se cojeşte stratul anti-aderent mi-a mai venit o idee de utilizare pentru nişte ambalaje.

Eu cică am o problemă psihologică (în afara maniei cu cosmeticele). Cro-magnon zice că adun ambalajele şi fac depozite inutile de borcane, cutii şi alte asemenea. Ete fleoşc este răspunsul meu non-verbal la această acuză; şi el umblă cu nivela cu bulă de aer prin casă… de parcă nu s-ar vedea cu ochiul liber că toţi pereţii noştri sunt strâmbi.

Să o luăm pe rând: borcanele de 800ml de bulion sau legume conservate sunt super de adus delicioasa ciorbiţă de la mama, ciorbiţă adusă special pentru el, că eu am grijă să mă îndop până nu mai pot să mă mişc la ai mei. Sunt numai bune, că sincer, încă nu am apucat să cumpăr „un ceva” cu închidere etanşă în care pot transporta lichide.

Cutiile le utilizez pentru a-mi organiza sertarul cu cosmetice şi cutia de păsărele în care îmi ţin diverse, inclusiv machiajul mineral. Le tai în funcţie de ce vreau să fac şi le aşez frumos pe post de compartimente.

Cum ziceam cu oala de mămăligă…mi-a venit următoarea idee, poate vă inspiră şi pe voi. Mi-am luat acum câteva luni o tonă de creme de corp de la Oriflame care sunt ambalate în cutii de plastic transparent. M-am gândit să le păstrez şi să le refolosesc pentru a pune condimente în ele. Până le golesc pe toate, prima dintre ele a devenit recipient pentru bureţeii folosiţi pe care trebuie să-i spăl.

Fardurile minerale le ţin organizate momentan în cutii de carton care adăposteau plicuri de ceai.  Până voi reuşi să-mi iau sau să-mi confecţionez un separator pentru rafturi cred că voi continua să reutilizez tot felul de cutii. Ştiu că la prima vedere arată din topor, dar tăiate la acelaşi nivel ar avea alt aspect. Eu sunt repezită de fel, poate voi aveţi mai mult simţ artistic. 😆

Îhî, îmi place Earl Grey de la Lipton 🙂

După ce am mâncat biscuiţii de la Rostar la iarbă verde am păstrat separatorul biscuiţilor şi i-am atribuit un nou job: sertăraş pentru un anumit gen de cutii cu machiaj mineral pentru care mi-a fost lene să construiesc separator. Intră de minune, nu-i aşa? Idei să ai că materialele sunt peste tot, tot ce mai lipseşte este puţină imaginaţie pentru a avea ordine şi disciplină.

{ 2 comments… read them below or add one }

Adria

Mi se pare o idee excelenta. Felicitari pentru micutele inovatii utile:)

Răspunde

Gabriela

Mai necesită puţină şlefuire inovaţiile mele, dar măcar sunt practice. 😀

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: