Idei de organizare – cutii homemade

Eu strâng tot felul de cutii, cutiuţe, ambalaje, în ideea că-mi vor fi utile. Unele îmi sunt foarte utile, pe altele le arunc după o perioadă în care nu le-am folosit că noi oricum avem o grămadă de troace pe care nu le pot arunca, 100 de cutii inutile mai lipsesc.

Cum ziceam, puteţi păstra cutii în care să puneţi diverse. Le puteţi organiza făcând separatoare, gen pentru rujuri şi gloss-uri, cum v-am arătat în articolul precedent, sau puteţi face separatoare liniare pentru a pune mai multe într-o cutie frumos aranjate ca-n poza de mai jos. Liniile de separare din poza 1 le-am făcut capsând fâşii de carton ca-n poza 2. Aveam deja o cutiuţă solidă dar voiam să separ produsele, să nu stea aruncate auirea pe acolo. Este foarte simplu, măsurăm distanţa la care trebuie puse fâşiile de carton pentru a intra ce vrem să băgăm şi gata, nu mai vin grămadă unele peste altele. Cutiile pe care le fac din carton fie le fac la o anumită dimensiune şi le pun una lângă alta ordonat ca soldăţeii (poza 3), fie le pun separatoare şi pun rujuri sau lacuri de unghii (poza 4). Adevărul este că mie îmi şi place să fac chestii manuale, am şi răbdare. Apăsaţi pe poze pentru a a vedea imaginea mai mare.

Iată cum se fac foarte simplu cutiile.

Pasul 1

  • Trasăm pe carton dimensiunile pentru fundul cutiei (în poză de 6.5 cm/12.5). Am lăsat marginea de 3 cm, care va constitui înălţimea cutiei. Decupăm.

Pasul 2

  • Îndoim marginile şi pe lung şi pe lat. Ne ajutăm de linie ca să îndoim drept.

Pasul 3

  • Tăiem puţin ca-n imagine (3 cm perpendicular pe linia care constituie lăţimea fundului cutiei) pentru a forma nişte aripioare pe care le îndoim şi le capsăm.

Puteţi să lipiţi cu bandă adezivă, cu lipici sau puteţi capsa. Eu capsez.

Gata cutiuţa. Eu i-am băgat separatoare şi mi-am pus ojele. Intenţionez să mai iau vreo 2 culori de la Farmec, aşa că am gândit măsurătorile pentru 9 sticluţe.

{ 7 comments… read them below or add one }

Epurica

Super ideile tale de organizare. Si imi place mult hartia. E ceva special sau o gasesti la orice librarie?

Răspunde

Gabriela

Sunt fâşii de carton, cred că se găsesc la magazinele cu articole de papetărie, eu le aveam în casă.

PS. Epurica, te-am băgat în blogroll, dar jur că-mi venea să scriu Blogu’ lu’ Iepurilă. M-a binedispus alegerea pe care ai făcut-o pentru nume.

Răspunde

Jo

Poti sa scrii linistita si iepurila 🙂 De fapt, as fi vrut sa fie Iepurica…da` era taken 🙁
Merci de info. Cand imi fac curaj de organizare ma duc sa-mi caut carton. Momentan ma multumesc sa trantesc totul la gramada intr-un beauty case.

Răspunde

Gabriela

Jo, de vreme ce nu ai nimic împotrivă să te identific cu iepurilă, Iepurilă te-am făcut. 🙂

Răspunde

crosetutza

Admir si apreciez foarte mult tot ceea ce este lucrat manual si eu lucrez insa tu Gabi cred ca ne intreci pe toate. 🙂

Răspunde

irina

Foarte frumos, exact ce-mi trebuie zilele astea ,multumesc!

Răspunde

iulia

Buna…imi place foarte mult blogul tau :)Succes in continuare
Eu mai folosesc astfel de cutii cu separatoare pentru a=mi aseza lenjeria intima in ele, sau sosete , dresuri, maiouri …

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: