Farduri minerale homemade

Vă ziceam mai demult că mă gândesc să iau mai multe ingrediente pentru farduri minerale decât iau în general pentru mine şi prietene, pentru persoanele care doresc să-şi facă singure fardurile de pleoape minerale.

Au venit ele de mai demult, dar m-am mobilizat greu să le pun în seturi. Dar iată-le într-un final.

Am 7 seturi de vânzare momentan, la 50 de lei setul. Taxele poştale sunt vreo 7 lei în sistem ramburs. Cine doreşte, mail la gabriela@manie.ro.

Update: 27.08. S-au dat toate.

Mai am ingrediente să mai fac câteva seturi (vreo 5 estimez eu) dacă mai sunt fete care doresc.

Fiecare set conţine:

  • bază mată (mica, titanium dioxide, magnesium stearate) – oferă aderenţă şi deschide culorile, deoarece conţine pigment alb (titanium dixide).
  • caolin – absoarbe sebumul, potrivit pentru a face fardul mai rezistent în caz că aveţi pleoape uleioase
  • boron nitride – face fardul extrem de catifelat şi uşor de aplicat, uşor de uniformizat.
  • 7 nuanţe de mica colorată (2 nuanţe de roşu, galben, albastru, verde, mov, portocaliu) + mica albă translucidă Pearl White + mica neagră – mica tratată cu oxizi de fier, în nuanţe puternic pigmentate, fără alţi aditivi
  • 6 borcănaşe de 5 grame volum pentru a pune creaţiile
  • instrucţiuni din partea mea ca să vă ajute (veţi vedea ce uşor este)

Ca să vă faceţi o idee privind cantitatea, toate punguţele (în afară de cea cu bază şi cea cu caolin) conţin 1-1,5 grame de pigment/ingredient, adică cât să umple un borcănaş de 5 grame (ca-n poza de mai jos). Baza este  mai multă, vreo 3 grame iar caolin un pic sub un gram. Caolinul are rol de absorbţie a sebumului şi nu trebuie pus decât dacă aveţi pleoape uleioase, cam 10-20% (max) în formulă ca să facă fardul mai rezistent.

Culorile de mica sunt sclipicioase, poza este făcută la soare ca sa o vedeţi mai bine. Pot fi amestecate cu baza pentru a deveni mai puţin sclipicioase şi îşi păstrează totuşi intensitatea pigmentului. Pot fi utilizate şi ca atare, pe bază de machiaj, căci ele nu au ingrediente ca să le ofere aderenţă şi le va păli intensitatea pe pleoapă. Mica albă este un alb perlat translucid, cea neagră este mată.

Aşa se vede pe piele, am pus 2 dintre culori, portocaliu şi albastru (la soare şi la umbră).

Din aceste culori puteţi face cam orice altă nuanţă, puteţi păstra o parte neamestecate pe care să le folosiţi aşa intense şi restul pot fi amesteca între ele să faceţi alte nuanţe. Se amestecă foarte uşor între ele,  am  ales ingrediente care pot fi amestecate direct în borcănaş zgâlţâind borcănaşul cu capacul pus, nu e nevoie de blender ca la fondul de ten (unde trebuie amestecate bine baza şi oxizii).

Deşi adesea mă scap şi cumpăr gata făcute, de ani de zile tot iau ingrediente şi-mi fac o parte din farduri singură deoarece este mult mai ieftin decât să la iau gata făcute, plus că am şi libertatea să-mi fac ce culori vreau, fac şi cadou la prietene, o parte le vând gata făcute (mai ales pe cele foarte intense pe care eu nu le pot purta).

Voi pune şi eu poze cu creaţiile mele în curând, dacă vreţi să vedeţi.

Era să uit, un asemenea set îl ofer ca primiu la concursul de review-uri, uitaţi aici mai multe detalii.

{ 10 comments… read them below or add one }

Ramona J

gasesti un premiu virtual pe blogul meu

Răspunde

Gabriela

Mulţumesc frumos Ramona.

Răspunde

carmen

🙂 as dori si eu unul. plssss

Răspunde

peafowlady

De ce zici ca pe cele intense nu le poti purta?

Răspunde

Gabriela

Nu-mi place cum îmi stă, arăt ca un clovn, mai ales cu unele nuanţe de albastru sau verde intens. Oricât de fain ar fi realizat machiajul, pur şi simplu nu am un chip pe care să pot purta orice culori.

Răspunde

siginutz

mmmmmmmm… si eu ma gandeam sa comand de pe all natural…bine ca te-am „ginit”. Imi tre`, da la leafa, iti zic eu 🙂

Răspunde

Oana

Salut! Faci niste lucruri minunate, multumim ca le impartasesti si cu noi! As avea o intrebare: de unde ai achizitionat recipientele astea micute ? Nu gasesc nicicum…
Mult spor in continuare !

Răspunde

Gabriela

Le-am luat de pe ebay, aici nu se găsesc. Poate doar la Sephora, dar sunt scumpe

Răspunde

DiaDia

Salutare. Gabriela, vis-a-vis de recipiente, se gasesc si in Bucuresti la Casa Retro(magazin hobby) si sunt destul de ieftine. In jur de 1 leu cutiuta. In functe de dimensiuni. Eu asa tin minte. Iar magazinul de care zic se afla undeva pe Calea Victoriei aproape de metrou. Oricum, gasesti adresa pe net. Sper sa iti fie de ajutor.
O zi frumoasa 🙂

Răspunde

Gabriela

opaaaa! Mulţumesc mult de tot de pont, chiar habar nu aveam că se găsesc şi la noi. Caut acum pe net adresa, sigur voi da o tura pe acolo.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: