Fardul de pleoape pulbere-cum se aplică


Până să aflu cum să aplic fardul de pleoape pulbere sau alte asemenea, precum mica, sau farduri minerale, nu prea îmi ieşea machiajul. Mă îmbrăcam şi începeam să mă machiez şi poc! Îmi cădea fard pulbere pe bluză. Când cădea doar sub ochi era ok, plecam si eu curată de acasă. Noroc cu youtube, de unde am deprins diverse trucuri care-mi fac viaţa mai uşoară. Mă mai măzgălesc încă cu rimel, dar am găsit şi pentru asta soluţia.

Ca să reduceţi semnificativ cantitatea de fard care cade sub ochi/pe bluză/în chiloţi sau mai ştiu eu unde (gravitaţia e de vină, clar!) trebuie să ştiţi 2 chestii: uneltele potrivite şi tehnica. Tehnica este simplă, iar uneltele sunt pensulele speciale care se găsesc peste tot. Metoda aceasta de aplicare o folosesc când aplic fardurile minerale de pleoape, dar funcţionează la orice fard care are tendinţa să cadă sub ochi.

1.  Încep cu uneltele: fardul de pleoape mineral/pudră se aplică cel mai bine cu o pensulă mai ţapănă, nu cu cea fluff. Pensula de care vă zic nu este prea flexibilă când apăsaţi pe vârful perilor. Dacă o puneţi perpendicular pe o suprafaţă şi priviţi perii de sus, veţi vedea că pensula nu pare rotundă, ci aplatizată. Uitaţi poză ca să vă ajute dacă vreţi să cumpăraţi o asemenea pensulă. Merge aplicat şi cu un aplicator cu burete dacă nu aveţi o asemenea pensulă, dar este mai migălos. Aplicatorul cu burete prinde o canatitate mai mică de produs şi de obicei se mai prinde pulbere peste capacitatea buretelui care la aplicare zboară în toate părţile. De aceea cu bureţelul trebuie luată o cantitate mică, aplicată şi tot aşa ca să nu cadă sub ochi. Pensula prinde din prima întreaga cantitate necesară de fard pentru a acoperi pleoapa.

pensula1

2. Tehnica:

  • Cel mai bine este să începeţi cu machiajul ochilor şi apoi să aplicaţi restul, cum ar fi fondul de ten sau anticearcănul.
  • Un pas foarte important este baza de machiaj, de care se va prinde fardul pulbere. Puteţi utiliza fie fond de ten lichid sau cremă sau un primer pentru fard.
  • După ce aţi pus baza pe pleoape, se bagă pensula în fard, apoi partea cu fard a pensulei se ‘storceşte/presează’ uşor în capacul fardului de exemplu sau pe paleta de machiaj (eu folosesc dreptunghiul de plastic din următoarea imagine pe post de paletă) pentru ca fardul să se prindă bine de perii pensulei.
  • Se aplică pe pleoapă cu mişcări de tamponare/presare uşoară, nu de măturare/ştergere, în forma dorită pentru a pune pulberea pe bază. Tehnica aceasta reduce destul de mult căderile, iar orice cădere poate fi uşor curăţată de pe pielea curată cu o pensulă de pudră sau ceva similar, mai fluffy. Începând cu machiajul ochilor, nu va trebui să retuşaţi corectorul anti-cearcăne sau fondul de ten.

Pensula3

{ 2 trackbacks }

{ 21 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: