Fardul de pleoape pulbere-cum se aplică

Până să aflu cum să aplic fardul de pleoape pulbere sau alte asemenea, precum mica, sau farduri minerale, nu prea îmi ieşea machiajul. Mă îmbrăcam şi începeam să mă machiez şi poc! Îmi cădea fard pulbere pe bluză. Când cădea doar sub ochi era ok, plecam si eu curată de acasă. Noroc cu youtube, de unde am deprins diverse trucuri care-mi fac viaţa mai uşoară. Mă mai măzgălesc încă cu rimel, dar am găsit şi pentru asta soluţia.

Ca să reduceţi semnificativ cantitatea de fard care cade sub ochi/pe bluză/în chiloţi sau mai ştiu eu unde (gravitaţia e de vină, clar!) trebuie să ştiţi 2 chestii: uneltele potrivite şi tehnica. Tehnica este simplă, iar uneltele sunt pensulele speciale care se găsesc peste tot. Metoda aceasta de aplicare o folosesc când aplic fardurile minerale de pleoape, dar funcţionează la orice fard care are tendinţa să cadă sub ochi.

1.  Încep cu uneltele: fardul de pleoape mineral/pudră se aplică cel mai bine cu o pensulă mai ţapănă, nu cu cea fluff. Pensula de care vă zic nu este prea flexibilă când apăsaţi pe vârful perilor. Dacă o puneţi perpendicular pe o suprafaţă şi priviţi perii de sus, veţi vedea că pensula nu pare rotundă, ci aplatizată. Uitaţi poză ca să vă ajute dacă vreţi să cumpăraţi o asemenea pensulă. Merge aplicat şi cu un aplicator cu burete dacă nu aveţi o asemenea pensulă, dar este mai migălos. Aplicatorul cu burete prinde o canatitate mai mică de produs şi de obicei se mai prinde pulbere peste capacitatea buretelui care la aplicare zboară în toate părţile. De aceea cu bureţelul trebuie luată o cantitate mică, aplicată şi tot aşa ca să nu cadă sub ochi. Pensula prinde din prima întreaga cantitate necesară de fard pentru a acoperi pleoapa.

pensula1

2. Tehnica:

  • Cel mai bine este să începeţi cu machiajul ochilor şi apoi să aplicaţi restul, cum ar fi fondul de ten sau anticearcănul.
  • Un pas foarte important este baza de machiaj, de care se va prinde fardul pulbere. Puteţi utiliza fie fond de ten lichid sau cremă sau un primer pentru fard.
  • După ce aţi pus baza pe pleoape, se bagă pensula în fard, apoi partea cu fard a pensulei se ‘storceşte/presează’ uşor în capacul fardului de exemplu sau pe paleta de machiaj (eu folosesc dreptunghiul de plastic din următoarea imagine pe post de paletă) pentru ca fardul să se prindă bine de perii pensulei.
  • Se aplică pe pleoapă cu mişcări de tamponare/presare uşoară, nu de măturare/ştergere, în forma dorită pentru a pune pulberea pe bază. Tehnica aceasta reduce destul de mult căderile, iar orice cădere poate fi uşor curăţată de pe pielea curată cu o pensulă de pudră sau ceva similar, mai fluffy. Începând cu machiajul ochilor, nu va trebui să retuşaţi corectorul anti-cearcăne sau fondul de ten.

Pensula3

{ 2 trackbacks }

{ 22 comments… read them below or add one }

lavy

cat iti ia sa te machiezi asa..intr-o zi obisnuita?

Răspunde

Gabriela

Cam 15 minute full-face. Uneori şi mai puţin, depinde cât stau la fiecare pas.

Răspunde

ankuu

eu am 2 pensule da da dar nu nu am farduri pulbere…..oh well, cand o sa am sigur voi urma tehnica ta!

Răspunde

Gabriela

E utilă tehnica şi la fardurile normale, dacă îţi cade pe orbaji când te faci.

Răspunde

tatiana

Sa stii ca am incercat solutia propusa de tine si rezultatele au fost uimitoare.:) Pup

Răspunde

Gabriela

yey!

PS. Ţi-am răsfoit site-ul şi a aterizat în blogroll-ul meu. Am fost plăcut impresionată.

Răspunde

Ela

Buna!Care e cel mai bun primer mineral pt pleoape uleiose?

Răspunde

Gabriela

Nu ştiu să-ţi răspund clar. Teoretic ar funcţiona un primer mineral special formulat pentru ten gras, dar depinde de persoană. Aşa că nu pot spune ăsta e bun, ăsta nu e.

Răspunde

rainbowkitty3001

pensulele sunt de la elf?

Răspunde

Gabriela

Nu, sunt dintr-un set pe care l-am luat de pe ebay, din China.

Răspunde

Camy

Foarte bune sfaturi!
Chiar azi eram suparata ca mi s-a adunat repede fardul…
maine pun in aplicare ce ai scris tu aici 🙂

Răspunde

Gabriela

Dacă se adună în pliu, caută o bază pentru fardul de pleoape, aceasta va face ca fardul să reziste.

Răspunde

Camy

exact acolo se aduna, in pliu.
azi am dat cu pudra compacta pe pleoape inainte sa aplic fardul si deocamdata e ok 🙂
sa vedem pe mai tarziu 😉

Răspunde

Gabriela

Sper să te inspire sfaturile de aici şi să nu mai ai probleme cu fardurile 🙂 Oricum, pentru fardurile care se adună în pliu pudra este favorabilă, că ţine la distanţă sebumul care determină strângerea în pliu a fardului. Şi mai bune sunt bazele speciale pentru fardurile de pleoape.
PS. Mulţumesc că ai pus link către acest articol pe un forum, mă cam minunam eu cum de am primit vizite de acolo şi apoi am investigat şi am descoperit 🙂

Răspunde

mirela

super tare ! de unde pot cumpara aceste farduri?

Răspunde

Gabriela

Pe scurt, ai 2 variante: din România (ce se găseşte în magazine, adică L’Oreal sau în magazinele online care vând produse minerale de machiaj – aici trebuie să cauţi pe google şi să alegi ce vrei tu, sau poţi intra pe forumuri la subiectul despre machiaj mineral şi să vezi ce produse au încercat fetele, ca să te familiarizezi puţin cu ele) sau de afară de la diferitele companii care vând machiaj mineral.

Răspunde

crosetutza

Utile sfaturile din acest articol,sunt bune de urmat. Nu am stiut despre aceste pesule avantajul si dezavantajul lor chiar daca am amble genuri de pensule. Cat traieste omul invata.

Răspunde

sandra

off…sti kumv de unde imi pot lua un set de pensule(nu prea multe)cu un cost mai mic ?

Răspunde

Gabriela

sandra, uită-te la buticurile de la metrou, nu am luat pensule de acolo dar sunt accesibile ca preţ şi par folosibile.

Răspunde

cristina

Buna gabriela site-ul tau mia fost de mare ajutor. a Imi poti recomanda te rog un fond de ten bun pentru ten gras care sa faca pilea mai naturala, nu mai incarcata?

Răspunde

Gabriela

Cristina, este dificil. Eu am ten uscat. Cred că ar fi mai simplu să citești tu pe form-uri sau să cauți pe youtube. Eu nu pot recomanda ceva ce nu am folosit pe pielea proprie

Răspunde

Chrissuu

O sa incerc tehnica ta! Azi am primit o trusa de farduri destul de draguta, dar furdurile sunt fooarte prafoase si nu prea pigmentate.. imi pare rau asa de ea incerc sa o fac utila. Sper sa fie eficient sfatul tau si in cazul meu !!

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: