Experienţa mea cu placa de păr


Mi-am cumpărat o placă pentru păr anul trecut, disperată fiind de hălăciuca de păr pe care o am. Unele persoane se plâng ca au părul rar şi drept, ei bine, la mine este tocmai invers: am părul des şi ondulat-zburlit. Ştiţi că-i zic eu Cro-magnon prietenului meu… ei bine, la părul pe care-l am arăt exact ca nevasta omului cavernelor. De aceea am început să-l plachez ca să-l mai potolesc puţin. Prima dată când mi-am întins părul cu placa a fost la un salon. Mi-a pus tipa o chestie de la Wella de îndreptat şi a muncit vreo oră la el.

Aşa că după ce mi-am luat placa şi soluţia de protecţie am reprodus acasă ce văzusem la salon. La spate l-am pus pe prietenul meu să mi-l întindă. Zicea “aoleu Gaby, iese fum din părul tău!!!” “Nu-i fum dragă, sunt aburi de la spray-ul de protecţie, aşa ieşea şi la coafor, dă-i cu spor“. Cât mi-am fiert părul aşa nici nu vreau să mă gândesc. Sper doar că tipa de la coafor avea placă ce poate fi utilizată pe părul umed şi nu este o proastă care mi-a făcut plete răscoapte.

După asta m-am pus serios pe documentat că prea mi se părea o corvoadă îndreptarea părului şi parcă ceva îmi zicea mie că nu se face aşa. Plus că ne cam frigeam mâinile ca proştii cu şuviţele alea fierbinţi când voiam să le apucăm să mai dăm a doua oară peste păr că nu se îndrepta bine din prima. Da, râdeţi vă rog, că eram o ignorantă. Ştiu că multe fete sunt experte în placarea părului din clasa a cincea dar eu am început târziu chestia asta. Iată cu ce m-am luminat eu după prostia asta:

  • mi-am luat un pieptene special pentru separarea şi susţinerea şuviţelor care contribuie la întinderea mai rapidă a părului; este din plastic şi pe el scria heat resistant, l-am luat de la un butic de la metrou, a fost 5 lei şi nu se strică dacă-l apropii de placa încinsă.
  • am schimbat tehnica cu protecţia părului – niciodată nu-l îndrept umed: pun produsul de protecţie sau balsamul leave-in pe părul umed după ce mă spăl pe cap, usuc cu uscătorul sau las să se usuce natural şi abia după asta îl îndrept aşa uscat cum este, de obicei a doua zi după ce m-am spălat, luând şuviţă cu şuviţă; părul umed supus la o asemenea temperatură este de-a dreptul fiert iar structura lui este afectată iremediabil.
  • curăţ placa când este calduţă cu un tampon îmbibat în alcool sau cu o cârpă umedă ca să scap de urmele de produs de pe ea şi apoi o şterg cu o cârpă uscată.
  • la început am pus la temperatura maximă pentru că nu făcea nimic bine, dar apoi, cu pieptănaşul şi în şuviţe subţiri, am pus placa la temperatura cea mai mică şi se îndrepta şi aşa, fără să-l ard în flăcările iadului.

Filmuleţul următor este util pentru a vedea cum să ne ajutăm de pieptene ca să-l îndreptăm (gradele la care îşi setează ea placa sunt grade Fahrenheit, nu Celsius). După ce m-am folosit de pieptene aşa cum face tipa asta a fost atât de uşor şi rapid să-l fac! Mă rog… rapid… durează cam jumatate de oră dar merită. Îl pot descurca mai uşor, pot să-l las liber că nu mai arăt ca un ciobănesc mioritic.  Exact aşa e părul meu, ca un mioritc! Nici că se poate o comparaţie mai bună :) Lăsat cum este el de la mama natură nici după urechi nu stă, vine tot pe faţă şi mă sâcâie. Tipa mai are câteva filmuleţe care sunt foarte bune pentru a afla ce să nu faci cu placa, cum să o cureţi, cum să o alegi, intraţi aici şi vedeţi-le, sigur vă vor ajuta. Pe mine m-au scos p