Epilarea – un război pe care-l pierd mereu

De când stau în Militari am observat că manelele, ca orice gen muzical, au suferit o evoluţie stilistică. Dacă la început acestea erau săltăreţe, vesele, pozitive, de la o vreme se axează pe tăierea simbolică a venelor, suferinţa umană a maneliştilor cu inimi ce abundă de delicateţe şi suspine, trădare şi cele mai pure sentimente umane de care sunt capabili nişte rapsozi cu 4 clase. Eu una nu ştiu pe cine să nominalizez ca fiind cel mai bun interpret al celebrei arii Celeste Aida: Bergonzi ori Corelli. Poate că dacă paţachinele cu manichiură impecabilă nu mi-ar mai arăta crăpătura în timp ce se apleacă să-şi spele maşina pe muzica lui… ăăăă, a unui manelist care va rămâne forever and ever necunoscut mie nu aş fi apreciat niciodată frumuseţea muzicii clasice.

Probabil criza economică se va dovedi o nouă sursă de inspiraţie şi voi auzi melodii despre creşterea inflaţiei, a şomajului şi eutanasierea câinilor maidanezi. Sper să fie saltăreţe şi în chineză, ca să nu se mai răsucească bietul Eminescu în mormânt. Iar vecinii mei vor dănţui din nou în îngrăditura unde cotcodăcesc câteva găini anemice printre gunoaie şi 20 de rame vechi de geam strânse cu grijă de posesorul parcelei de pământ din faţa blocului unde locuiesc. Asta ca să mai ia pauză de la scuipat seminţe şi băut bere la „kil”, în timp ce-n jur ţopăie lipsită de griji următoarea generaţie de rataţi şi ratate.

Locuitul la bloc are latura sa odioasă.

Dar să trecem la alte lucruri dureroase, cum ar fi epilatul. Dureroasă şi la propriu şi la figurat, căci oricât m-aş strădui nu reuşesc să fiu complet şi continuu lipsită de inesteticul păr. Dar avantajele unei relaţii stabile sunt că te poţi îngrăşa/prosti/neglija şi poţi avea în continuare pretenţia să fii cerul şi luna persoanei din viaţa ta. Iar dacă nu eşti, îi poţi scoate ochii că te înşeală şi că este gunoiul univesului că ţi-a trădat iubirea oferită necondiţionat (cugetare cinică valabilă pentru ambele sexe, nu fac discriminare să ştiţi). 🙂 Nu ştiu ce am azi, sunt într-o dispoziţie aşa poetică…

Dar, dintre metodele de eradicare temporară a părului nedorit de pe corpul meu de păcătoasă (mi-a scris un domn ca să mă convingă să-mi bag nasul în studiul Bibliei că trăim sfârşitul lumii şi numai pe cei… nu ştiu cum îi va ajuta cel de sus) am încercat până acum:

  • ceara: un chin dacă te faci singură deoarece durează mult, jumătate de chin dacă te faci la salon, unde trebuie să-ţi înghiţi urletele de durere şi să afişezi un zâmbet cool, gândindu-te dacă eşti într-o pasă suficient de masochistă pentru a te face şi inghinal; la inghinalul prin smulgere am renunţat din cauza zecilor de fire crescute pe sub piele şi mai nou după ce am citit un articol în care eram avertizate că smulgerea părului din zona inghinală predispune zona la tot felul de infecţii, chiar dacă sunt respectate procedurile de igienă elementară în timpul operaţiunii de despădurire, deoarece pielea este foarte fină şi smulgerea lezează pielea destul de rău.
  • benzile cu ceară: metoda mea favorită de jumulire la domiciliu, fiind destul de rapidă şi comodă; pot folosi o fâşie de vreo 2 ori, iarna în loc să le frec între palme le pun puţin pe calorifer. Le folosesc şi pentru mustaţă şi pentru floacele dintre sprâncene, pe care nu le pot lua cu penseta că-s multe şi fine. Îmi plac cele marca Sesu, clasice, au un raport bun calitate-preţ. Am încercat şi Veet dar în cazul meu nu a fost o îmbunătăţire substanţială faţă de cele mai ieftine.
  • epilatorul: sau coşmarul cu pensete, este cea mai dureroasă metodă experimentată de mine până în prezent. Am unul şme’, cu atenuator de durere şi alte bâzdâgănii de la Braun, dar tot mă doare de-mi vine să-l arunc pe geam. De fapt am zile şi zile. Cică pielea ar fi mai sensibilă în anumite zile şi cam aşa este. Epilatorul este foarte ok folosit săptămânal, pentru a lua părul în serii mititele şi pentru a avea picioare cât de cât floace-free. Dar să nu credeţi că va fi pielea fină cu el, mereu vor fi firişoare care vor scoate capul, prea mici pentru a putea fi apucate de pensetele epilatorului şi pe care doar aparatul de ras le poate eradica temporar.  Recomand epilatorul ca fiind cea mai economică variantă, costând cam cât… epilarea pe jumătate de an la salon (aşa estimativ). Epilatorul trebuie să fie de folosinţă personală şi din când în când nu strică să ştergeţi uşor pensetele cu o cârpă înmuiată în alcool.
  • aparatul de ras: din punct de vedere financiar este o metodă costisitoare dar este cea mai rapidă; eu folosesc aparate de unică folosinţă de la Bic pentru axilă, unde am 3 fire amărâte, nu ca-n rest. Pentru picioare le folosesc rar. Face pielea fină-fină cam 24 de ore, apoi trebuie refolosit, în funcţie de rapiditatea cu care creşte părul. Dacă aveţi mult păr, cu firul gros, s-ar putea să constataţi că epilarea zilnică cu aparatul de ras va sensibiliza pielea de pe picioare şi vă veţi irita. Cel puţin aşa păţesc eu, începe să mă doară pielea şi mă transform instantaneu în arici. Asta deoarece vârful firului de păr este acum exact baza firului, aceea parte care este mai groasă şi mai rezistentă.
  • crema depilatoare: altă metodă costisitoare şi aici chiar contează cel mai mult preferinţele/nevoile individuale, căci nu toate cremele depilatoare au fost create egale. Cobaiul meu pentru acest produs este nimeni altul decât Cro-magnonul, care are o veritabilă blaniţă pe spate, plus bun simţ în ceea ce priveşte părul inghinal, pe care-l îndepărtează din proprie iniţiativă. Dar despre creme voi face un post separat, deoarece l-am scris deja mai demult, aşa că va urma după acesta.

Metoda mea favorită este epilarea cu ceară la salon, dar recomand tuturor epilatorul, fiind cea mai bună investiţie pe care o poate face cineva pentru a scăpa de părul nedorit. Singura problemă cu epilatorul este că rupe o parte din firele de păr, mai ales dacă vă epilaţi după un duş fierbinte. Şi doare, nu glumă, cu cât este părul mai lung şi mai des cu atât doare mai rău. De aceea trebuie jumulit în serii, pe măsură ce creşte. Nu vreau să sperii pe nimeni, sunt multe persoane care suportă foarte uşor epilarea cu aparatul de smuls, dar dacă v-aţi făcut cu ceară aşteptaţi-vă să vă doară un pic mai mult cu epilatorul.

{ 89 comments… read them below or add one }

simona

eu folosesc numai lama de ras :D. adevarul este ca nici nua m par mult si mai e si blond pe alocuri :D. epilatorul smulge doar 50%, ceara cam tot la fel, si eu vreau sa-mi simt pielea fina fina, si numai lama o poate lasa asa, chit ca dureaza 48 de ore, nu ma deranjeaza sa ma fac din doua in doua zile, fata de epliator sau ceara care sunt si dureroase si lasa in urma o mica plantatie de fire imposibil de epilat si tare nesuferite al atingere 😀

Răspunde

Gabriela

Te-ai scos 🙂

Răspunde

anca

corect… sunt o fire sensibila nu as suporta asemenea dureri

Răspunde

Calina

Epilatul cu ceara facut acasa dureaza mult la inceput pana capeti dexteritate si zic asta pentru ca mi-am luat ceara ca cea de la salon pe care o folosesc acasa. Prima data cand m-am facut a durat o eternitate pentru ca mergeam pe sistemul trial and error(ocazie cu care mi-am dat seama ca pe picioare mie nu imi iese si ca ma irita in ultimul hal)a doua oara a fost mai ok ca deja stiam ce sa NU fac, iar a treia oara a mers brici. Asa ca la ceara trebuie perseverenta. Am uitat sa mentionez ca ma fac cu ea doar inghinal ca nu imi permite mereu timpul sa ajung la salon si parul meu creste intr-o saptamana cat altul intr-o luna. Cu firele crescute pe sub piele ma descurc cum pot ca oricum si de la ceara rece sau de la epilator imi cresteau asa, dar parca sunt mai putine la asta calda. Cat despre epilatul cu lama de ras gasisem pe yahoo un articol in care zicea ca daca nu mai ai crema de ras sa folosesti balsam de par. Ciudata ideea dar foarte faina. Lasa pielea foarte foarte foarte fina si fara iritatii.

Răspunde

Gabriela

Eu când nu am cremă de ras folosesc săpun Dove, dar am folosit şi balsam de păr, este foarte ok, chiar dacă pare o idee mai ciudată.

Răspunde

Anca

Eu am acelasi epilator si iti garantez ca este cel mai inofensiv care l-am incercat (am mai avut doo). Eu ma fac de jos pana pe fund si uneori pe mini…Aparate de tortura modere!!!

In zona inghinala ma fac numai cu lama, noroc ca te-am auzit cu smulsu ca vroiam sa ma apuc cu ceara ca am ajuns maimuta! Nici crema nu merge ca nu avem voie >< Am pielea sensibila ca dracu si imi ieseau bube de ma tineau o sap…Dar cu epilatoru am fire sub piele….dammit again!

De ce nu ne-am nascut noi barbati? Sa iesim in pantaloni scurti cu flocisorii in vant?

Răspunde

Gabriela

Ştii care-i faza? Că înainte de primul război mondial când moda era alta femeile nu se epilau. Când a venit moda cu rochii fără mâneci femeile au devenit ţinta comercianţilor de produse pentru epilare, pe principiul „că se vede”. A fost o întreagă campanie în revistele de modă împotriva părului de pe picioare. Eu consider că revistele de modă mână în mână cu comercianţii sunt rădăcina chinului nostru. Acum eşti bătută cu roşii dacă nu te epilezi, pe când în Germania nici acum nu prea se omoară femeile cu epilarea.
Este chestiune de mentalitate până la urmă şi vor ajunge şi bărbaţii ţinta serviciilor de epilat, nu mai au multe zile aşa păroşi săracii 🙂

Răspunde

Mihaela

Si nu numai in Germania :)). Cunosc persoane care mi-au povestit cat de traumatizate au ramas in momentul in care au venit in Romania niste ‘ doamne’ din Spania. Purtau fuste scurte, dres, crezand ca parul nu se observa. S-au inselat amarnic :))!
Pana la urma, fie ca ne place sau nu, trebuie sa ne epilam deoarece da dovada de feminism. Nu cred ca mi-ar placea sa umblu cu par pe mine :))

Răspunde

Anca

*La faza cu am pielea sensibila ca dracu si imi ieseau bube era vorba tot de ceara dar nu stiu ce s-a intamplat cu postu meu…trecusem la sectiunea picioare 😀

Răspunde

K.

Ma epilez din clasa a 6-a.. imi placea mult de un coleg de cls si cum am mers la strand impreuna cu clasa trebuia sa-l ‘impresionez’ pe toate planurile. Am incercat de toate.. bic, crema, ceara, aparat.

1. Bic – poate cel mai folosit dar din putinele fire blonde am ramas cu fire brunete groase si tot mai dese.
2. Crema – toate miros oribil – nu merita banii.. singura crema pe care o folosesc e Sesu pentru zona inghinala (e singura care nu mi-a produs iritatii)
3. Ceara – mama mea scumpa si draga mi-a luat de ceva ocazie.. nu mai stiu ce era.. apar de incalzit ceara. (a fost 300 sau 500 de ron – chiar nu stiu, am gasit ceva garantie si scria pe ea)-sincer mi se pare cam mult dar e ok ideea. Cu o cutie de ceara cu ciocolata la 35 de ron pot sa ma epilez.. de 5 ori (epilat lung).
4. Aparatul.. oribil.. sincer.. am plans doar cand l-am pornit.. n-am mai simtit o asemenea durere niciodata. prefer ceara de 1000 de ori mai mult- macar simti o durere/presiune pentru o clipa.. dar cu aparatul, e mai rau decat te-ai pensa pe picioare.

Concluzii:
ceara pentru picioare si zona de langa chilot
crema pentru zona inghinala
bic la sub-brat

As incerca ceara in zona inghinala dar mi-e cam frica.. siiincer.
Cera
4.

Răspunde

Gabriela

Poţi încerca inghinal cu ceară pe porţiuni micuţe, gen făşii subţiri şi scurte, ca să vezi cum este. Dacă pui pe zonă mare va fi cam nasol.

Răspunde

Ada

As recomanda totusi epilatul cu ceara.
Bic’ul e groaznic. In ideea ca trebuie sa reprezinte doar o solutie de moment.
Recomand epilatul cu ceara in zona inghinala, si pulpa din cand in cand pentru cele ce au nevoie.
Partea de jos a piciorului si axila cu ceara deasemenea, si cand ies firicelele razlete si odioase, aparatul de smuls.
Regards.

Răspunde

Ramona J

Din fericire pentru corp si din pacate pentru podoaba capilara si sprancene,am parul fin,deschis la culoare si rar. Asa ca epilarea/depilarea nu ma lasa cu puncte in piele sau pete,zona ramane fina orice as utiliza.
Folosesc aparatul de ras pe brate si picioare cam la 5 zile de pe la 16 ani cd am inceput sa am problema pilozitatii,si nu am constatat nici indesire nici inchidere la culoare ori iritatii.
Axila si inghinal ma descurc cu ceara acasa,problema e ca am observat ca de cca un an in zona inghinala a cam inceput sa creasca sub piele.Nu mult si nici asa cum se intampla de regula la brunete,dar nu inteleg de ce cat timp atatia ani totul a fost ok.Epilatorul e cosmar,simteam fiecare fir smuls,si ma alegeam cu brobonite din cauza durerii insuportabile.Am pus si gheata pana am amortit si tot am simtit apoi.
Tot ce as vrea ar fi sa imi gasesc ceara asa cum e cea de la salon pt ca cea din comert e subtire,se mai rupe sau faramiteaza si-apoi ma chinui sa o curat fara sa iau si strat de piele.Si sa nu mai creasca sub piele ca sa nu mai astept mult pana la urmatoarea epilare.Oricum,cand ma fac singura parca doare mai putin decat la salon unde au si reusit sa ma arda candva desi eu le tot reprosam ca e mult prea fierbinte.

Răspunde

Gabitza

Epilatorul e prietenul meu cel mai bun, si cea mai buna investitie a mea. Eu trebuie sa ma fac foarte des, cel putin de la genunchi in jos, si alta solutie n-ar fi viabila. Ma mai incumet din cand in acnd si de la genunchi in sus, si inghinal asa pe margini.
Oricum cred ca solutia e sa le combinam. Iar ca si urmari, ceara de la salon imi asigura cele mai multe zile de pilozitate-free!
Crema pentru mine e un NO-NO ca nu suport chestiile chimice si ma gandesc ca daca arde efectiv firul de par, ce-i face pielii fara sa ne dam seama…

Răspunde

Livia

Eu de la 18 ani am renuntat DEFINITIV la ceara de epilat. Si sa va povestesc si de ce: inainte de balul de absolvire a celor 12 clase, am zis si eu sa intru in randul colegelor mele care incepusera sa se epileze cu ceara… Am topit ceara intr-o ulcica veche si, cand s-o ridic de pe foc, toarta s-a rupt si s-a varsat ceara topita direct pe un picior. Nu va spun urlete si mers la urgenta la spital… Asa ca a fost prima si ultima data cand am simtit ceara pe picior. 🙁 Si acum, dupa muuulti ani, am ramas cu o mica cicatrice pe picior de la aceasta patanie!

Au urmat creme depilatoare, revenirea la binecunoscuta lama de ras (pe care o foloseam si inainte de incidentul cu ceara), iar de cand a aparut aparatul de ras, acesta e prietenul meu…intim 🙂 BROWN e numele lui.. L-am schimbat de cateva ori, ca nu stiu ce se intampla, dar dupa 2-3 ani parca lamele nu mai smulgeau firele asa ca la inceput..

Cam asta e povestea mea cu produsele de depilat.

Răspunde

Livia

Scuzati… BRAUN (sa nu va ganditi la cineva cu numele BROWN) 🙂

Răspunde

Gabriela

Să ştii că s-a umflat de râs prietenul meu când a citit 🙂

Răspunde

mascha

Imi pare rau ca trebuie sa suporti manelele 🙁
Ce e enervant e ca spre deosebire de aparatul epilator, in urma epilarii cu crema depilatoare parul se indeseste, creste mai repede, mai gros, mai inchis la culoare 🙁
Pe cand in urma folosirii repetate doar a aparatului de epilat parul creste mai rar, mai subtire, mai deschis la culoare…
Ce crema pentru ras folosesti ?

Răspunde

Gabriela

Nivea sau săpun Dove

Răspunde

mascha

Multumesc pentru raspuns. Am gasit si aparate de ras & tuns electrice : http://3wmagazin.ro/product.html?c=63124&p=324687 , http://3wmagazin.ro/product.html?c=63124&p=324688 & aparat doar pentru zona inghinala http://3wmagazin.ro/product.html?c=63124&p=324690 . Stii ceva de ele, cum sunt ? Vad ca cel putin unul dintre ele poate fi folosit si in apa…

Răspunde

Mirabela

A folosit cineva ceara facuta din zahar care se gaseste in comert, gen Parissa sau cea de la The Body Shop ? As vrea sa incerc dar este destul de scumpa si nu stiu daca este la fel de eficienta ca ceara normala.

Răspunde

Mihaela

Hello! Mi-am luat de curand de la rangali (era la oferta, cumparai 2 la pret de una) benzi cu ceara Parissa si pana acum m-am facut doar la sub brat. Au mai ramas cateva firicele rebele pt care am folosit penseta 🙂 Cam sambata m-am facut si de abia acuma au iesit niste fire rebele 🙂 Sunt ok ;;) Cam scumpicele dar am incercat de curiozitate 😉

Răspunde

Adriana Mark

Buna Mirabela,

Da, sigur ca am folosit.
Si daca doresti sa te epilezi cu pasta de zahar te rog sa-mi dai de stire si vin eu cu solutii petru tine.

Răspunde

rami

draga mea, nu vreau sa te sperii, dar parca eu as fi scris aceste randuri – sunt 100% de acord cu tine.(nu stiu in ce parte parte a Militariului stai, ca la mine, tot in Militari, e ceva mai bine). ma duc la salon o data pe luna, dar in momente de criza de timp si bani apelez la epilator. il folosesc cu usurinta aproape peste tot, mai ales la axila si pot spune ca mi-a rarit substantial „freza”, inghinal nu pot sa-l sufar, e tortura. dar fiecare se descurca cum poate in definitiv, important este sa fim curate. va pup pe toate

Răspunde

zombieplant

eu nu imi mai pun ceara pe mecla de cand am descoperit ”threading” , adica http://www.youtube.com/watch?v=a5KvEax0TNE asta. mi se pare ca doare mai putin iar iritatia dureaza mult mai putin decat daca m-as epila cu ceara.

suport epilatorul doar la axila si pe picioare.. am incercat o data pe brate, dar nu a fost o idee buna. prea dureros. raman la lama pt brate. inghinal am reusit sa il sufar de cateva ori, dar aici raman la benzi de ceara rece pe care le tai in bucati mai mici.

crema mi se pare o pierdere de timp si de bani.. si mai si miroase urat. pot ajunge la aceleasi rezultate (minus miros) cu lama.

Răspunde

Monica - Pisica albastra

Aparatul de epilat Braun Silkepil e cel mai bun prieten al meu in lupta contra pilozitatii corporale!!!
Ma epilez cu aparat de la 18 ani si sincer cred ca am reprimat amintirile de dinainte de momentul Braun (stiu doar ca alternam fara succes crema epilatoare Farmec cu benzile de ceara rece si aparatele de ras)

In dimineata cand l-am primit l-am si testat si mi s-a parut absolut relaxant (atenuatoarele de durerecu role chiar imi dadeau senzatia unui masaj pe picioare). Pana in ziua de azi il folosesc pe picioare dupa o zi obositoare pentru beneficii 2 in 1 : masaj si defrisare! 🙂
Pe mine nu ma doare deloc!!!…Ori am eu o rezistenta sporita la durere (si e foarte posibil din cate ma cunosc), ori parul meu corporal nu e atat de „stubborn” (se poate si asta).
Imi ia cam 10 minute de picior daca ma fac pana la genunchi doar (si de obicei asa ma fac, saptamanal) si o data pe luna doar imi epilez picioarele complet – mai des nu am nevoie). Axilele mi le ‘rezolv’ in 30 de secunde! (cand ma faceam la subrat cu lama aveam ditai smoacele, acu’ abia-abia mai imi cred 3-4 fire anemice)
Din pacate inghinal nu suport aparatul pentru ca ani de zile (vreo 6-7) m-am ras in zona intima si firele cresc acum multe si groasde, deci aceea e singura zonz de pe corpul meu unde sunt fortata sa folosesc inca lama sau crema.
In rest, Dumnezeu sa-i dea sanatate aluia de a inventat aparatul cu pensete!!!! :))) Din partea mea, numai de bine!!!

Răspunde

Katyna

Eu una prefer epilatul la salon , cu ceara normala…Da stiu ca nu-i igienic dar e singura modalitate care imi lasa pielea fina si buzunarul subred :P. Am si epilator, si nici nu ma doare cand il folosesc, cu exceptia zonei inghinale, dar nu reuseste sa imi smulga si firisoarele subtiri, si trebuie sa revin de atatea ori pe o zona..ca sa ia tot..

Răspunde

lavy

eu nu sutn multumita de nimic dar cu ceara nu m-am facut deca o data acasa..in copilarie:)) si nu se lua mai nimic! of
raman la aparat..pacat ca am numai semne de la ael, dar si de la ras..cine mais tie de unde?

Răspunde

Dana

Dupa ce am rasfoit toate comentariile voastre…

Simona,
epilatorul si ceara NU smulg doar 50% din fire.
*in ce priveste epilatorul, tine de marca
*in ce priveste ceara (ti-o spun dpdv profesional, dupa ce am incercat tot ce exista pe piata pt saloane) – conteaza extrem de mult „culoarea” ei. Sunt zeci de tipuri de ceara lichida pentru benzi si zeci de tipuri de ceara clasica – care se intareste.

Concluzia unora ca „ceara rupe” este complet gresita. In plus exista multi alti factori care fac epilarea usoara si cu rezultate de durata: modul in care tragi, sustinerea pielii in timpul epilarii (poate vi se pare un fleac, dar credeti-ma ca are multe secrete).

Ceara pe benzi care se gaseste in comert este apa de ploaie. De multe ori am concluzionat ca modul in care pun un tzash de ceara pe banda este de fapt o strategie comerciala. In plus, temperatura optima la care epilatul smulge si nu rupe nu se poate obtine frecand benzile in palme 🙂

Vorbeati de foliculita (firele sub piele). Greseala e in alta parte, nicidecum de la epilat. Daca pielea voastra nu este atat de „moale” incat firul sa „sparga”… nu dati vina pe ceara. Hidratati-va permanent pielea si efectuati MACAR saptamanal gomaj si veti vedea cu totul altceva.

Asa cum o parte din voi spuneau ca se irita… Pai si normal sa existe o inflamatie locala atata timp cat nu TRATATI micile leziuni imediat dupa epilare. Recomand B-Panthene sau Bioxiteracor, nicidecum gelurile dedicate post-epilare. Cautati cremele in farmacii pentru rezultate reale, nu pe rafturile supermarketurilor.

inca…
Epilatul nu se face niciodata inaintea menstruatiei …macar cu 3-4 zile si nici dupa – 5-7 zile. Este extrem de dureros in aceasta perioada.

In fine, exista multe secrete de care nu-mi dau seama complet in acest moment.
Dar din experienta, mergeti garantat pe ceara. Si nu aceea refolosibila- indiferent cat este ea sterilizata in decantoare de saloane de cartier… este cea mai periculoasa varianta posibila. Cereti „unica folosinta” la nivel profesional.

Ca o completare… si eu, in conditiile in care am salonul la 5m de casa, prefer in diminetile buimace epilatorul. Macar o data pe luna il folosesc. Insa, nu fac o obisnuinta din a-l utiliza, pentru ca DA, rupe in procent de 20%… si firele vor creste apoi in etape – numai cat sa-mi dea motiv sa ma fac o data pe saptamana.
Dar, de! comoditatea bat-o vina!

Răspunde

Vera

Si eu am primit recent prin aprilie asa un epliator, philips ceva mai nou aparut destul de ieftin cam la 120 – 130 de ron. Prima data cand l-am incercat imi venea sa lesin asa ma durea de tare…eu folosind pana atunci lama. Dar deja la a doua utilizare durerea s-a diminuat. Am anumite zone in care ma doar: partea de sus a picioarelor, partea din spate a gambelor, genunchi. Eu ma fac o data la 2 saptamani si imi creste cam 0,5 mm in acest timp si e destul de rar dar imi ia cam o ora sa ma fac pe ambele picioare si tot mai scap cate un fir….si eu consider ca e cea mai buna investitie. Inghinal ma fac la salon cu ceara calda iar la subbrat cu lama, nu as suporta sa ma fac cu ceara si sa astept sa creasca parul pana am o anumita lungime pentru a putea fi smuls iar epliatorul il tin strict pentru picioare.

Răspunde

ingerasul

buna fetele.Care doneaza cate un lucru si mie k nu am banii sa imi cumpar cosmetice, pe criza asta.va rog frumos ajutati.ma si pe mine ca si mie imi place sa ma machiez la fel ca voi.va pup si va rog ganditi-va si la mine

Răspunde

Dana

Ouuuchhh!Am ramas masca la comentul acesta..si nu pt faptul ca n-as intelege sutele de fete care „nu-si permit”. Oricum e lege ca fiecare (indiferent de nivel) are o limita peste care apare imposibilitatea strict financiara…
Draga ingerasule, citindu-ne vei descoperi singurica zeci de solutii alternative la variantele scumpe, de care multe dintre noi nu se pot apropia.
Iar ca metafora…nu ma pot abtine de data asta (ca faza-i prea tare) … Gabi, scuza-mi interventia „pe fata” pt care imi asum interpretarile…
modalitatea aceasta de a intinde mana la drumul mare, in fata bisericii, este un mod de existenta (din punctul meu dv). Sa „ceri” in acest mod inseamna sa ai timp sa gandesti ce strategii au eficienta maxima… timp pe care l-ai putea dedica unor activitati care-ti ofera si o sansa financiara… Personal, intotdeauna am oferit neconditionat si NUMAI atunci cand NU mi s-a cerut!Iar slabiciunea mea este sa intind o mana atunci cand intalnesc pe strada oameni care parca „respira loviturile sortii”- ei niciodata nu vor cere, dar sa le cititi in ochi in momentul in care le oferi din bucatica ta …e memorabil atat pt voi cat si pt ei…

Nu stiu din ce feeling, dar sunt convinsa ca vasta blogosfera iti va oferi oricum nenumarate locatii unde vei intalni oameni cu „sufletul mare”. Ma rog, e o activitate interesanta si asta… desi, uite: noul post al Gabrielei promoveaza fete care-si dedica timpul unor activitati demne de laudat!
In fine, nu stiu in ce masura vei intelege tu ce am vrut eu sa zic…daca ar fi sa spun tot ce gandesc acum, m-ar apuca dimineata scriind 🙂

Răspunde

mergan sorin

Intrebare: Am o problema destul de delicata si sper sa ma puteti ajuta vreau pt. asta sa aud si o parere feminina ..sunt barbat si ma epilez cu ceara de 3 ani.. inghinal (brazilian) si axila am remarcat ca pielea din zonele epilate ..mai ales scrotul este acum mai inchisa la culoare compartiv cu pielea de pe restul corpului ..la voi cum este ? ….mi-am facut si o poza cu zona inghinala epilata si mi-am confirmat ca asa si este ..pielea pare mai maronie .

Răspunde

Gabriela

Nu pot vorbi în numele tuturor, dar din câte ştiu eu zona inghinală la bărbaţi are un aspect diferit faţă de restul corpului, în sensul că este puţin mai maronie.

Răspunde

mergan sorin

Gabriela ! ..concluzia ? ca trebuie sa fie si o concluzie ..merg mai departe cu epilare ceara ..

Răspunde

Gabriela

Sorin, nu ştiu ce să-ţi spun aici. Din păcate eu nu sunt nici medic şi nici cometiciană, eu scriu aici din experienţa mea personală, nu-ţi pot oferi o opinie avizată cu privire la acest subiect specific, adică nu-ţi pot spune clar dacă să continui cu această metodă. Poate ar fi mai indicat să întrebi un medic dacă ţi se pare ceva în neregulă.

Răspunde

sil

Sorin, eu am patit similar de la epilatul axial cu ceara de unica folosinta. Momentan am sub bratul drept o banda mai inchisa decat la stangul, posibil deoarece parul iese mai greu si trebuie insistat. In cazul meu nu poate fi vorba de pigmentarea obisnuita a zonei deoarece am un „dreptunghi” bine definit dupa forma fasiei trase… pfff
Totusi, daca vrei sa te lamuresti, o scurta vizita la derma (sau telefon daca stii pe cineva) rezolva totul.

Răspunde

SERENA

Gaby, eu ma epilez cu aparatul si folosesc un truc. Si anume mult iubitul meu spray cu lidocaina! Este un anestezic care se foloseste in interventii minore in stomatologie, obstretica, dermatologie. Se gaseste la farmacie si costa injur de 15 lei.
Cand ma epilez pulverizez putin pe o bucata de vata, sterg zona pe care urmeaza sa o epilez si…in 10 secunde nu mai simt nimic, nicio neplacere.

Răspunde

Dana

@ Sorin: Pielea inchisa la culoare remarcata de tine in ultima perioada, si intr-o pura COINCIDENTA cu epilatul, este … sa-i zicem elegant: semn al maturizarii. Lucrand intr-un cabinet cosmetic, normal ca m-am intersectat cu f multe cazuri de gen (epilari inghinale) … deci concluzia mea este trasa din experienta live 🙂 CLAR: culoarea pielii in zona inghinala tine de varsta si nu are nici o legatura cu epilatul! Si persoanele care s-au ras de o viata sunt la fel de „bronzate”:) Asadar mergi linistit inainte … si felicitari pt faptul ca te epilezi! Doamnelor, luati aminte! Daca barbatii sunt in stare sa suporte inghinalul … ei care jelesc si atunci cand vad un ac… inseamna ca maine-poimaine vor ajunge sa si nasca 🙂

Răspunde

Dana

@ Serena: Lidocaina imi este nelipsita din cabinet 🙂 Insa efectele ei sunt DOAR PSIHICE! Intreaba orice stomatolog, dermatolog… specialist sa intelegi eficacitatea ei la nivelul pielii. Lidocaina isi face efectul doar in zonele unde pielea este extrem de subtire si intens vascularizata LA SUPRAFATA…. adica DOAR pe mucoase. Cum printre dinti nu ne epilam, ramane valabila doar pe o „anumita” zona inghinala. In rest … e cam zero. Un singur client al meu foloseste lidocaina inainte de a veni la pensat (e vb de un barbat). Insa aplica comprese cu lidocaina cu o ora inainte …. ii amortesc ochii si buzele (saracu… vai de capul lui in trafic pana la salon), insa la pensat tot lacrimeaza de durere.

Răspunde

mergan sorin

Dana…este dovedit stiintific ca organismul uman secreta propria lui ”morfina” in caz de durere ,eu ma epilez deja de 3 ani si se pare ca asa si este ..chiar nu este nici un chin cand ma epileaza ..nu dau semne de insubordonare acolo pe patul de cosmetica ….singurul dezvantaj al epilarii cu ceara ramane ca trebuie sa ma dezbrac de tot dar am o cosmeticiana la care merg si ma ”consiliaza”grijuliu in timpul epilarii ba mai mult ma si suna cand este scadent probabil pt. ca parul pubian sa nu ajunga intr-o faza mai greu de epilat.Raman la parerea ca epilatul depinde foarte mult de tehnica pe care o foloseste persoana care te epileaza ,la mine o sedinta de epilat inghinal dureaza o ora deci se lucreaza incet si cu atentie.

Răspunde

Gabriela

Fată finuţă. Eu când mergeam la salon pentru picioare am zis la un moment dat „da” şi la inghinal. A doua oară când m-a întrebat dacă şi inghinal am zis că nu, că asta nu făcea fâşie cu fâşie. M-a chelit din 3 mişcări, de-mi venea să-i torn ceara-n cap.

Răspunde

adina

SCz Sorin. eu sunt cosmeticiana si epilez de vreun an si barbati, inclusiv inghinal. am insa probleme cu o parte din ei care sunt niste nesimtiti. la tine cum este?ti s-a intamplat sa ai vreodata erectie? cum se comporta cosmeticiana ta (reuseste sa-i tina ,,in frau pe barbati,,?- ca la mine cam toti clientii au erectie). MS

Răspunde

Cristina

Erectia nu tine de „nesimtire”! Este incredibil cum ajung unele persoane „cosmeticiene” cu diploma.In primul rand este mult mai usor sa epilezi un organ in erectie si mai putin dureros pentru client.In al doilea rand o erectie este un lucru natural si poate avea loc involutar.Barbatii au erectii si in somn, asta ii face nesimtiti?! Citesc si ma minunez ..Incredibil ce lipsa de cultura.

Răspunde

Cristina

Am uitat sa adaug ca unele persoane pot avea orgasm in timpul unei epilari intime (barbati si femei).In cazul femeilor este mai putin evident insa asta nu inseamna ca nu exista.Este un lucru natural si nu trebuie sa iti insulti clientul sau sa il faci sa se simta prost.

Răspunde

mergan sorin

…nu o sa va vina sa credeti,incercati o auditie muzicala in timpul epilarii ,atenueaza considerabil durerea mai ales daca sunt piese muzicale interpretate de Andre Rieu ..o idee pe care o aplica cosmeticiana care ma face pe mine :))

Răspunde

Corina

Draga mea,

Iti recomand sa incerci epilarea cu zahar, asta nefiind enumerata printre celelalte si vei vedea o mare diferenta fata de metodele cunoscute de tine.
Va astept cu drag in salonul organic Ever Green!

Răspunde

mergansorin

zahar ? ..imi plac dulciurile ”))

Răspunde

Mirela

Fetelor nu mai folositi crema ,lama de ras ,de par nu o scapati niciodata.Va recomand ceara care se incalzeste,ori va faceti acasa ori la salon.Va garantez ca prin smulgere va slabeste radacina.La varsta voastra de 15 -20 ani si eu am avut mult par dar acum abia mai am ,dar nu am folosit numai ceara epilatoare.La inceput am mers la salon ,dar dupa cativa ani mi am cuparat si ma fac acasa singura ,la inceput ii greu dar pe parcurs inveti .Daca nu poti singura te poate ajuta o prietena ,pe mine acum ma face si sotul. Succes!

Răspunde

Mirabela

Mirela, nu toate avem acelasi fir de par si acelasi ritm de crestere a parului. Eu m-am facut cu ceara din clasa a 5-a pana pe la 22 de ani si nu s-a rarit deloc parul, ba mai mult aveam multe fire de par pe sub piele si din cauza asta am acum si cateva semne permanente. Si de crescut crestea destul de repede, mai mult de o saptamana dupa epilare nu puteam sa port ceva scurt. Pana nu am apelat la epilarea definitiva nu am scapat de complexul asta, acum ma fac cu ceara doar pe maini si la axila. Nu sugerez ca ceara nu este o solutie mai buna decat lama, incerc sa spun doar ca nu e o solutie pentru toata lumea.

Răspunde

Nico

e foarte interesant subiectul si dupa ce am citit toate comentariile m-am gandit sa scriu si eu ceva.Eu intreasem doar ca sa aflu daca e „adevarat” ca dupa catva ani trebuie schimbat epilatorul, ca mi se pare ca nu mai epileaza ca inainte si parca si zgarie.Oricum am incercat si ceara calde la salon, mai ales ca este chiar la mine in scara un salon de infrumusetare si ma bucur ca nu trebuie sa merg ce stiu eu pana unde, dar folosesc si epilatorul macar o data pe luna pe piciore si pe maini, iar in zona inghinala si la sub brat inca nu am avut tupeu dar nu este tarziu( incetu cu incetu).
Da, am observat si eu ca inainte si dupa mastruatie doare mai tare deci mai bine in alta perioada.
Concluzie: trebuie sa-mi schimb epilatorul?Dar repede ca au la Domo o oferta faine,:) mersi

Răspunde

Corina

Draga Nico,

Inainte de a cumpara epilatorul vino si incearca epilarea cu zahar in salonul organic si apoi te decizi daca mai este necesar epilatorul. Spun asta pentru ca am vazut in salon multe cliente cu probleme de foliculita si fire rupte si sub piele din cauza epilatorului si nu numai.
Fiecare alege ce e mai bine pentru ea, insa trebuie sa fiti deschise si sa incercati fiecare metoda in parte pana sunteti sigura de una.

Fiti frumoase si sanatoase!

Răspunde

Anonim

Eu ma epilez cu aparatul de ras BROWN si e chiar fff eficient .. Eu ma epilez in apa cu el .. Si asa durerea dispare ( cel putin la minee )
Uitati cum:
– Imi bag mainile, picioarele ( partea pe care vreau sa o epilez 0 in apa rece ca gheata.. ( amorteste pielea )
– Si pornesc aparatu .. Cu nici o durere!
Ar trebui sa incercati1 Este ffff eficient!

Răspunde

mascha

Recomand epilarea cu zahar la salon : pasta de zahar e naturala si igienica, durerea este absolut suportabila, parul creste dupa mai mult timp, nu cresc fire sub piele, nu apare foliculita, este singura metoda eficienta si naturala recomandata celor cu probleme {varice, circulatie periferica deficitara deoarece pasta de zahar nu este fierbinte }.

Răspunde

Oannna

foarte simpatic articol si comentariile la fel! m-am amuzat citindu-le si am empatizat cu mai toate dintre ele.

din experienta mea de pana acum, care se intinde pe o perioada de… sa zicem 16 ani, dupa ce am inceput cu lama (evident a tatalui, haha), am ajuns la ceara pusa la fiert in oale si trantita pe piele cu mai mult sau mai putina mila (imi aduc aminte de al doilea epilat la salon, de pe la 14 ani, cand o tanti incepatoare in ale cosmeticii probabil, a consumat 2 oale ce imi pareau imense, doar ca sa ma epileze pana la genunchi), am trecut la crema depilatoare pentru zona inghinala, am revenit la ceara – de unica folosinta de data asta.

mie una mi s-a rarit parul pe picioare si chiar inghinal, dupa ce am fost ani intregi la salon la epilat. daca as merge o data la 3 saptamani, sigur mi s-ar rari si mai mult. am niste insulite pe gamba si inghinal unde pur si simplu nu mai creste.
parul meu de pe corp nu e prea simpatic si nici nu coopereaza. este casant, creste in toate directiile si are si o radacina zdravana. multe cosmeticiene am incercat la viata mea, si e clar ca daca te duci la aceeasi, ajunge sa te faca mai bine in timp.
am si epilator, dar ma enerveaza si doare si efectul tine maaxim o saptamana (plus ca nu-l suport in zona inghinala decat in reprize cu pauze luuuuungi intre ele).

concluzia mea e ca ceara merita, e dureroasa, dar efectul e cel mai bun si indelungat.
aaaa, cica nu e bine ca la subrat sa te faci cu ceara, pt ca e o zona plina de ganglioni sensibili. dar cand imi epilam axila, am vazut de la primul epilat o diferenta enorma, ies mai putine fire si sunt oarecum anemice.

acum intre felurile de ceara, eu as alege varianta veche, ma simt mai bine cu ceara traditionala, pt ca avand pielea uscata parca nu e trasa la fel de tare ca de cea de unica folosinta. am umblat pe la muuulte saloane si am incercat nenumarate feluri de ceara, deci sa zicem ca parerea mea, despre ce functioneaza pe parul propriu, e destul de avizata.

ca tot suntem invitate sa incercam (ca si pe asta l-am incercat): epilatul cu zahar este si mai dureros decat cel cu ceara. tin minte ca mi-am inghitit lacrimile cand l-am incercat.

of, prin ce mai trecem noi femeile!!!

ps: al meu barbat doar isi tunde parul cu o masina gen trimmer, inghinal si axial si mi se pare ok si de ajuns. sa-l vad chel-chel nu cred ca mi-ar placea prea mult (si nici parul crescut de a doua-treia zi, ca nu e prea placut la pipait).

Răspunde

mergan sorin

Recomandarea mea pt. barbatii care vor sa se epileze este ceara clasica , a fost ok la inceput si cu masina de tuns in zona inghinala in combinatie cu un ”bic” pt. scrot dar pt. scurta durata ..acum merg la un salon cosmetica si la aceeasi cosmeticiana pt. ca dezavantajul epilarii cu ceara este ca trebuie sa te dezbraci de tot dar timp de o luna dupa aceea nu mai sunt probleme .PS.pentru o epilare usoara obligatoriu dushul inainte cu cateva minute si se insista la curatirea zonei care urmeaza sa fie epilata de celulele moarte . Am o cosmeticiana buna cu rabdare,timp … si mana usoara ,care ma consilieaza grijuliu si chiar ma anunta cand e scadent.

Răspunde

me

Bre io sincer am incercat de toate si am ramas tot la epilator. Inainte de epilare fac o baie calda ca sa mi se deschida porii si un scrubing usor si dupa trec la smuls. Ies mult mai usor si parca nu doare nici atat de tare….dupa vreo 5 incercari :p Si inghinal ramane sfanta sesu calda.
Deci…dupa lama imi apar si maimute nu numai jungla, cu crema e cam la fel, la tanti de la cosmetica nu prea imi vine sa ma cracesc ….si NU ,inca nu s-a inventat un sprei care sa amorteasca pielea…am incercat…jumuleala placuta 🙂

Răspunde

mascha

@ Oannna : Unde ai incercat epilatul cu zahar ? Epilatul cu zahar doare mai rau decat cel cu ceara Doar daca nu este executat corect; daca este executat corect de catre un body sugarist atestat, durerea este absolut suportabila.

Răspunde

Oannna

mergeam la un salon in Bv, acum vreo 10 ani, unde cosmeticiana avea ca o bila formata din zahar si lamaie din cate imi aduc aminte, pe care o punea sub apa putin inainte sa o foloseasca ca sa se inmoaie si sa o poata intinde bine.

zicea ca a invatat metda asta de la o araboaica.

Răspunde

Andrea

Aici am gasit niste sfaturi cu adevarat utile, multumesc!

Răspunde

Andrea

M- am epilat cu aparatul Braun pana la genunchi si da, este fin … numai ca tot nu arata bine.. prima zi aveam bubite rosii pe piele si acum am parca pete…. nu stiu nu arata bine…am si cateva fire crescute sub piele…oare singurul mod sa nu se vada asa de urat ar fi sa ma bronzez?

Răspunde

mascha

Am gasit pe site-ul salonului organic din Bucuresti la care merg ca in Brasov epilarea cu zahar este realizata de dna. Adriana Mark, pe site este si numarul dansei de mobil.

Răspunde

mergan sorin

Epilarea ? .un razboi castigat de mine ca si barbat cu meritul unei cosmeticiane care m-a consiliat grijuliu pt. o epilare inghinala +axila.

Răspunde

Beauty

Hey girls!Desi epilarea cu ceara poate costa ceva banuti,nu intr-atat cat sa nu mananci ca sa mergi la un salon de cosmetica.Este dureros ce este drept,dar sincer sunt cateva sfaturi care ajuta la diminuarea durerii.Am sa va dau si eu cateva:de exemplu trebuie sa fiti foarte odihnite si sa aveti multa rabdare.In al doilea rand incercati sa va pregatiti psihic pentru asta(in sensul ca trebuie sa va ganditi ca nu poate fi mai rau decat o nastere sau o muscatura de sarpe veninos…).Si bineinteles,mai sunt si alte sfaturi,deci cautati-le!
In final epilarea cu ceara poate fi suportabila,desi unele pers.nu pot suporta aceasta durere,luati-va inima in dinti si ganditi-va la ce vam spus.Succes mie si voua,girls!

Răspunde

anonim

@mascha : stii cumva cum se numeste salonul la care lucreaza dna mark ca i-au scos nr de tel de la evergreen 🙁

Răspunde

robert

hmmm..deci d-aia n-am mai simtzit gustul de floc cand am mai pupat pasarik….ma gandeam eu ca e o conspiratzie..dar nici chiar la nivelul asta.Va intalnitzi pe unde se poate si discutatzi cum sa va chelitzi…sa arate pasarik fix ca gaura din perete…macar mai lasatzi si voi un smok sa vedem si noi cum arata:)

Răspunde

mergan

Hey girls!..stiti v0i pe cineva din timis0ara care epileaza inghinal si barbati ? ..dar sa nu fie un sal0n mare cu multa lume care sa se uite chi0ras la mine ca am venit sa ma epilez,eventual si la d0miciliu accept.

Răspunde

Simona

deci draga mea, am ras cu lacrimi la acest post, scris asa de frumos si pe sleau.

eu folosesc scumpele Gilette Venus pentru inghinal si picioruse si axile, iar cand am timp si chef, Braun-ul (fara atenuatorul lui peste, n-are nici un efect, si fara cooler-ul care se baga la rece ca sa iti atenueze senzatia de durere; pentru mine sunt fix frectii, suport). Braunul merge bine pe gambe (nu pe coapse, ma doare in draci) si la axila (DA, la axila, desi daca nu sunt atenta o zi-doua pot sa fiu un pic cam iritata). Dar e fain, ca timp de o saptamana sa nu mai ai griji axilare 🙂

Răspunde

Gabriela

Bine-i zici atenuatorul lui peşte, nici al meu nu pare a reduce durerea cu atenuatorul, tot mai bun e decapitat şi folosit aşa. De ceva timp pe braţe mă fac cu benzi de ceară rece, nu mai folosesc Braun că durea prea rău.

Răspunde

Simona

pfuai :-)) pe brate slava domnului nu am probleme , is blonda. NU mai bine eram si blonda pe frumoasele picioare? 🙂 macar daca iese puf poate nu se vede asa, din prima, pe frumosul ten alb :)))

Răspunde

diana!

buna! am o problema, mi se vede radacina firului de par de la subrat, si imi este foarte rusine mai ales ca vine vara! imi puteti da un sfat? sunt disperata mai ales ca mi-am planificat toata vara sa ma distrez, si nu vreau sa nu port maiou!

Răspunde

Gabriela

Diana, eu personal nu pot oferi un sfat, poţi apela la o cosmeticiană să vezi poate poţi epila definitiv părul din aceea zonă. Nu cred că trebuie să te ruşînezi că se vede rădăcina, serios.

Răspunde

Christina

Deci chiar aveam nevoie de un sfat/parere… Pana acum am folosit celebra lama de ras si m-am hotarat sa incerc epilatorul.
Nu spun ca l-am cumparat pe ultimul de la braun (7) care merge si sub dush (adevarat ca atunci cand il folosesc in cada nu mai e la fel de dureros si parca nu ma mai irit la fel de tare) dar problema e alta…dupa cateva zile incepe sa imi creasca parul si pur si simplu ma ustura pielea…nici nu pot sa imi ating picioarele..arata groaznic. Am inceput sa caut pe net dar nu stiu ce sa iau in considerare (ca e foliculita..ca is fire crescute sub piele)

pt cele care folosesc de mult epilatorul…e ceva normal la inceput? pot sa il folosesc in continuare?

Răspunde

Gabriela

Bună Christina. Eu în ultimul timp am evitat epilatorul şi mă fac cu benzi cu ceară şi epilatorul doar pentru retuşuri. Epilatorul rupe foarte multe fire şi mă şi irit groaznic de la el comparativ cu smulgerea cu ceară. Nu mi s-a întâmplat chiar ce ţi se întâmplă ţie după folosirea epilatorului, la mine se ameliorează discomfortul cam într-o zi dar clar nu suport să-mi fie atinsă pielea vreo 2 zile după epilator.

Răspunde

Mihaela

La inceput am avut si eu pb asta. In timp nu vei mai avea pb asta. E f important sa exfoliezi pielea inainte de epilare. La mine a functionat.

Răspunde

Christina

Scuze ca s-a postat de doua ori dar tot imi dadea erori.

Răspunde

Christina

Mersi de raspuns…problema nu era imediat dupa epilare ( pana a doua zi mi se calmeaza iritatiile) dar la cateva zile, respectiv cand incep firele sa creasca, parca e o conspiratie :)) cresc la fel de des si toate radacinile alea ustura groaznic. Ii mai dau o sansa epilatorului si daca nu vad niciun semn… cred ca o sa ma reprofilez….la ceara! Lama oricum nu am de gand sa o mai folosesc.

Răspunde

Ana

Am si eu o intrebare: am cumparat niste banzi depilatoare cu ceara rece, dar pe cutie scrie a se folosi pe picioare ,axile su bikini, specificand sa nu se foloseasca pe fata . Stiu ca intrebarea pare ca sunt proasta de nu-mi dau seama dar e vreo problema daca folosesc totusi pe fata?
P.S. benzile sunt de la elmiplant. Astept raspunsul salvator!

Răspunde

Flavius

..daca le tai intr-un mod care sa nu iti depileze toata fata, eu te sfatuiesc sa le folosesti cu incredere!!! Stiu cazuri, am vazut intrebarea si….

Răspunde

Flavius

banuiesc ca in scurt timp o sa fiu sters de pe acest blog, deci vreau sa imi cer scuze tuturor color pe care i-am suparat cu prezenta mea …

Răspunde

Ana

Mersi. Mi-ai luat o piatra de pe inima . O sa incerc si mai vedem. 🙂

Răspunde

Flavius

…sa ma tii la curent!:))

Răspunde

Madaa

Orice sa nu mai vad in viata mea un bic. Sunt bruneta..si imi creste parul ca la maimute… Peste tot. Sa nu spun ca imi creste mustata la o saptamana si ma fac la salon. :)))))) Singurul loc unde folosesc aparatul de ras e la subrat.. as vrea sa renunt dar la 14 anisori ai mei nu prea cred ca suport ceara sau epilator. Problema e ca a trecut cam un an de cand ma fac cu aparatul de ras[ la subrat] si acum, dupa o zi de la ”epilare” ma mananca foarte tare acea zona. E insuportabil si trebuie sa o fac din ora in ora, metaforic vorbind. Poate cineva imi poate recomanda ceva :-s Si in legatura cu picioarele/mainile : Am folosit aparatul de ras pe picioare si acum oficial parul de pe picioare e identic cu un elastic.. Se intinde, nu glumesc :))) Pare penibil, dar cam asa e.. E foarte gros si creste aproape fir langa fir. Optez pentru epilator electric si cu ceara. Doare, la maxim, dar nu il suport asa. Sa nu mai spun de pensat unde ma fac la maxim 2 saptamani. Nici nu ma gandesc sa incep in zona intima :)) Mai ales ca sunt o persoana care e atenta la orice detaliu. Nu suport un singur fir si pe bic nici nu mai pun mana. Recomandati ceva? :-sss

Răspunde

Adiocelulita

Ceara, la salon neaparat. Treci mai repede peste durere cand te face altcineva.

Răspunde

Alexandra

Buna! Am si eu o intrebare. Dupa cat timp de la prima epilare cu epilatorul parul creste mai rara si mai subtire?

Răspunde

Ioana

Deci, m-am indragostit deja de blogul tau! ESte genial! Oricum, am si eu o intrebare: epilarea la axila cu ceara este periculoasa? Am auzit ceva legat de afectarea ganglionilor din zona respectiva… Nu stiu ce sa cred… :O

Răspunde

alexandra

Dar epilatorul „definitiv” acela cu laser l-a incercat cineva? acasa sau la salon … este destul de scump ,dar inainte era si mai scump acum il poti lua si la 1100lei , zic eu e mai rentabil decat epilarea definitiva la salon (referitor la bani) dar tot scump e (pt cine nu isi permite sa dea ceva mai mult de un salariu minim pe economie pe un aparat de epilat ) eu il vreau ,dar probabil trebuie sa pun ceva bani deoparte :))

Răspunde

Anca

Am o intrebare: Cum naiba sa ascund firele acelea micute care apar dupa o zi dupa ce m-am epilat cu crema? Nu ma refer la firele crescute sub piele, ci la firele care cresc normal si dupa o zi deja se vad si nu mai pot purta pantaloni scurti sau fuste. Si nu imi spuneti sa ma fac cu epilator/ceara, deja m-am gandit la asta, dar eu caut ceva rapid. Cu lama se vede la fel. 🙁

Răspunde

Me

Cu apa oxigenata, le decolorează, nu se mai văd atât de tare. Până sunt foarte scurte, bineînțeles.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: