Despre uleiul de migdale dulci


Azi sunt un mare zombie! Iar m-a trezit curierul după 4 ore de somn. Vine, bate la uşă, eu îi deschid cu ochii împăienjeniţi de somn…şi timp de 5 minute eu stau şi casc în pragul uşii în timp ce el scrie factura, chinuindu-se să ţină în acelaşi timp şi produsul în mână pe post de masă de scris. Când primesc produsul deja m-am trezit de tot şi nici vorbă să mai adorm.

Aşa că ţinând cont că toată lumea doarme iar eu nu, m-am decis să scriu articolul despre uleiul de migdale dulci pe care l-am tot amânat zilele acestea.

ulei-de-migdale-dulci

Ulei de migdale dulci

Acest ulei este unul dintre ingredientele aclamate în cosmetică,  regăsit în diverse produse de îngrijire. Denumirea botanică este prunus dulcis (Prunus amygdalus var. dulcus) dar la lista de ingrediente îl găsiţi în lb. engleză – “sweet almond oil”. A nu se confunda cu uleiul amar de migdale (bitter almond oil) care este toxic datorită conţinutului de amigdalin (formă de cianură). Staţi liniştite, nu bagă nimeni aşa ceva în cosmetice, studiile de toxicitate sunt concludente în acest caz.

Uleiul de migdale este  utilizat foarte mult pentru masaj, multe dintre uleiurile de masaj de pe piaţă având ca bază uleiul de migdale. Acesta este absorbit cu uşurinţă, nu lasă pielea grasă şi îngrijeşte datorită calităţilor emoliente şi calmante. Este baza mea favorită pentru uleiul de masaj.

Uleiul de migdale simplu este incolor însă cu o uşoară tentă gălbuie şi miroase fain, a nuci. Îi sunt atribuite următoarele beneficii pentru piele:

  • hrăneşte pielea şi o catifelează (conţine o grămadă de acizi graşi benefici pentru piele dar şi pentru sănătate);
  • poate fi folosit pentru toate tipurile de piele; este adjuvant în caz de iritaţii sau inflamaţii;
  • este excelent pentru pielea crapată şi uscată a buzelor;
  • hidratează pielea din jurul ochilor, masajul cu ulei de migdale dulci fiind recomandat pentru atenuarea cearcănelor;
  • previne îmbătrânirea pielii şi netezeşte ridurile;
  • hrăneşte scalpul şi netezeşte cuticulele părului, oferind strălucire;
  • înlătură machiajul, chiar şi rimelul rezistent la apă;
  • multe persoane care au pielea sensibilă şi predispusă la erupţii cutanate (gen acnee) au afirmat că acest ulei nu cauzează erupţii  [yup, me iused gugle tu faind aut].

Îl puteţi utiliza în cel mai simplu mod, şi anume ca ulei de corp şi faţă după baie sau duş, aplicat şi masat pe pielea umedă sau amestecat cu puţină cremă sau loţiune. Pentru păr acesta poate fi masat pe scalp şi firele de păr înainte de spălarea părului. Sau vă puteţi prepara propriul ulei de masaj, adăugând câteva picături de ulei esenţial. Compania Fares comercializează uleiuri esenţiale, puteţi vedea aici produsele şi puteţi comanda din magazinul lor online de aici. Eu am luat de la Fares ylang-ylang pentru aromoterapie.

PS.  Am uitat să menţionez că am masat uleiul de migdale dulci pe faţă şi în ciuda faptului că am avut pielea uleioasă cam o oră până ce a fost absorbit, senzaţia a fost super, m-a scăpat de uscăciune că iar începusem să mă cojesc pe nas.

{ 1 trackback }

{ 82 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: