Curiozitate: cât mai rămâne în tub?

Mă cam ocoleşte somnul în noaptea asta aşa că îmi fac de lucru. Mai precis am murdărit inutil nişte obiecte şi apoi le-am spălat şi aşa a mai trecut jumătate de oră, să nu cumva să fac ceva constructiv cu timpul în care am insomnie.

Nu aveam chef nici de citit, nici să mă uit la un film… aşa că m-am uitat iar în sertăraşul cu chestii de machiaj că ştiam că am nişte tuburi de mascara cam uscate la care era cazul să renunţ. M-am întrebat mereu cât produs mai rămâne în tub după ce nu mai poţi pune nimic pe gene cu periuţa aia.

La 4 dimineaţa evident că m-am gândit că cea mai bună ustensilă pentru a tăia tubul este pila de unghii, apoi m-am chinuit cu foarfeca cea boantă şi într-un final am luat un cuţit.

Să nu-mi cred ochilor ce am văzut în tub.

2013-03-21 06.11.02

Atâta a fost în ambele tuburi şi nu mai ajungeam la el cu periuţa.

Suficient cât să umplu un borcănaş de 3 ml. Cu cantitatea asta mă fac nigga’ pe toata faţa, nu doar pe gene. Arată precum smoala 🙂

2013-03-21 06.04.14

Cea mai îndelungată folosire am obţinut-o de la un produs Seventeen, care chiar şi după mai bine de un an de folosire sporadică (cam de 5-6 ori pe lună)  tot era utilizabil.

Ce produse s-au uscat cel mai repede dintre cele folosite de voi până acum?

{ 11 comments… read them below or add one }

Deena

Tu chiar te plictiseai noaptea?:)) Acum ma faci sa ma simt vinovata ca imi arunc rimelurile uscate!:))Si ce vrei sa faci cu maglavaisul negru pus in borcanel?:D Adevarul e ca eu ma gandeam cat de mult produs e in tub dupa cele 3 luni recomandate de ei pentru aruncat rimelul. Eu il tin cam 6…recunosc!Si n-am avut ever probleme. Dupa 6 luni se usuca si se faramiteaza pe gene. Ma rog, depinde de rimel.Am avut care s-au facut nasoale dupa 2 luni si am avut cum spui tu unele care au tinut si un an de zile!:)

Răspunde

Gabriela

Habar nu am ce să fac cu negreala din borcănel, cred ca am pus produsul scos aşa de amuzament… să dea frumos în poză 🙂

Răspunde

Simona

si eu am o mascara de la bourjois de care nu ma indor a ma desparte … :-)))) asa ca inteleg frustrarea .

as prefera sa gasim tuburi de mascara MULT mai mici, de 5 ml de exemplu. de ce oare trebuie sa fie toate asa de mari?!

Răspunde

Andrrr

Eu am avut un rimel de la Avon care m-a tinut foarte mult timp.Dar am facut experimente cu el:l-am tinut intr-un vas cu apa foarte fierbinte atunci cand s-a uscat si dupa a fost foarte bun,chiar l-am mai folosit inca 6 luni cel putin.

Oricum ,imi place foarte mult blogul tau si ma uit in fiecare m auit sa vad daca ai mai postat ceva nou.:)

Răspunde

Simona

ocazie cu care probabil că ai afectat sistemul de conservare al produsului. Asta dacă nu cumva conservantul este unul care să reziste la temperaturi ridicate.

nu este indicată încălzirea cosmeticelor 1. pentru că orice substante heat sensitive se distruge (vitaminele, de exemplu, sau anumiţi conservanţi) 2. pentru că uleiurile sau unturile din compoziţie pot să râncezească 3. pentru că se poate destabiliza emulsia (ai avut noroc dacă produsul mai era utilizabil)

mai ales când vorbim de mascara, care are o pensulă pe care u scoatem , o punem pe genele de pe care vrând – nevrând mai colectam bacterii sau, cine ştie, acarieni, pe care îi introducem înapoi în tub, ar trebui să ne ferim să facem orice ar putea contamina şi mai rău produsul. De obicei căldura, adăugată unui sistem de conservare afectat, poate avea ca efect înmulţirea bacteriilor sau ciupercilor în produs. Şi nu vrem să ne afectăm cumva ochii.

Sfatul meu cel mai bun este să nu riscaţi, mai ales cu produse care ajung in zona ochilor. Dacă vreţi să refolosiţi ce se mai află în tub, fiţi conştiente de riscuri. Mascara este o emulsie in principiu (ingrediente solubile in apă, solubile în ulei, un emulsifian, pigmenţi şi conservant). Dacă ar fi doar un amestec de uleiuri, ceară şi pigmenţi, riscul contaminării este mai mic.

Aveţi grijă şi fiţi sănătoase – o mascara nouă este mai ieftină decât un tratament pentru vedere!

Răspunde

Simona

erată: orice substanţă se distruge, nu orice substanţe. Ruşine mie, că eram cu gândurile aiurea!!

erată: pensulă pe care o scoatem

Răspunde

Gabriela

Am testat cu picatura de ulei de măsline în mascara mai demult… mai rău am stricat acel produs. Acum dacă s-a uscat asta e… 🙂

Răspunde

Simona

asa este. Gandeste-te la mascara cala o emulsie. Sau ca la o maioneza. Pui prea mult ulei si se taie, daca nu ai suficient ou care sa emulsioneze acel ulei. Fiecare emulsie are un % bine stabilit de ingredient emulsifiant, care sa asigure faptul ca toate ingredientele solubile in ulei sunt emulsionate (nu se separa de faza apoasa). Un adaos de ulei poate strica emulsia in mai multe moduri: 1. sistemul de emulsificare nu poate acomoda acel ulei din cauza HLB-ului (hydrophylic – lipophylic balance) 2. sistemul de emulsificare nu poate acomoda uleiul pentru ca uleiul este in exces sau 3. multe emulsii stabile se formeaza in prezenta caldurii si a agitatiei mecanice la viteza inalta; uneori se pot forma si emulsii la rece, dar tot este necesar sa agitam mecanic foarte bine. Oricare din motivele de mai sus (poate mai sunt si altele si nu imi vin mie acum in minte) poate destabiliza un produs cosmetic de tip emulsie.

Răspunde

Crizu

Vazusem chestia asta si la baza pt pleoape de la Urban decay in care gagicutele taiau tubul si prin diverse metode scoteau ce mai ramanea in diferite colturi ale recipientului….si ramanea ceva, mai ales in conditiile in care produsul respectiv era destul de scump.

Sunt de acord cu Simona…caldura poate dauna f mult formulei initiale a unui produs cosmetic. Cu un posibil ulcior transmisibil nu e deloc de glumit sau inchis un ochi (pun intended)….

Răspunde

Andrrr

In momentul in care am facut asta nu prea m-am gandit la faptul ca formula rimelului se poate schimba pentru ca nu ma interesa deloc,rimelul nu este printre produsele mele preferate.Acum am renuntat de tot la el.In schimb,am vazut la mai multi bloggeri ca incalzeau tusul de ochi acela la borcanel,in momentul in care se usca.Si chiar am mai vazut varianta cu rujul incalzit cu uscatorul de par pt a utiliza tot ce mai ramasese in recipient.
Multumesc pt sfaturi si sa stiti ca din fericire nu am patit nimic.

Răspunde

Simona

rujul ar putea sa fie mai degraba un produs water free, si iarasi, daca are ingrediente care nu sunt sensibile termic, poate merge.

tusul pentru pleoape, iarasi, nu recomand sa fie incalzit.

Mai sunt variante in care se adauga apa si se amesteca produsul – iarasi NU se face asa ceva. Poate doar cu apa distilata, picatura cu pitacura, amestecand cu un instrument steril. Altfel nu.

Recomand sa faca asemenea operatiuni de diluare a produselor cosmetice doar acelor persoane care stiu cum sa lucreze cu ingredientele cosmetice, altfel riscam mult, dupa parerea mea. folcloric, 99% din situatii pot sa va spuna ca e in regula. 1% pot sa se trezeasca cu infectii, si mi se pare destul de mult si acel 1%… parerea mea …

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: