Cum se curăţă pensulele de machiaj


Pensulele de machiaj bine întreţinute pot dura ani de zile. Această întreţinere implică manipularea atentă (nu le aruncaţi în geantă alături de mănunchiul de chei şi sprayul paralizant) şi curăţarea periodică a pensulelor. Orice pensulă nouă trebuie spălată înainte de utilizare.

Curăţarea lor se face cu apă călduţă şi cu săpun blând, şampon obişnuit sau produse speciale pentru curăţarea pensulelor (care fac treaba la fel ca şamponul şi săpunul).

Iată pas cu pas cum le spăl eu:

Ud perii pensulei în apă calduţă, pun puţin şampon amestecat cu alcool sanitar într-o cănuţă şi înmoi în amestecul de şampon (eu folosesc şampon dar merge şi săpunul lichid sau puţin gel de spălare a feţei).

Curatare pensule

Masez perii pensulei în palmă cu mişcări de înainte-înapoi (nu circulare) pentru a dizolva machiajul prins între peri
Clătesc cu apă şi le dau cu balsam şi apoi clătesc din nou sau le clătesc în apă cu oţet. Balsamul ajută menţinând perii fini.

Le pun la uscat în poziţie orizontală, nu verticală pentru a preveni pătrunderea apei în zona cu lipici şi erodarea în timp a lipiciului; pensulele cu fibre naturale se usucă destul de repede, cele cu peri sintetici durează mai mult, gen de seara până dimineaţa. Fondul de ten Colorstay se ia mai greu de pe perii de taklon dar acolo pun demachiant după prima şamponare ca să se cureţe în întregime.

Uscare pensule

Pentru a înlătura mirosul neplăcut al pensulelor noi datorat faptului că pensulele sunt ambalate în cutii şi stau în spaţiu închis destul de mult (până ajung la retailer sau stau în depozite) se foloseşte oţet şi bicarbonat de sodiu. Puneţi într-un pahar oţet cât să cuprindă perii, o linguriţă de bicarbonat şi băgaţi pensula (sau pensulele) în acest amestec şi lăsaţi câteva ore sau peste noapte dacă este împuţită rău. Spălaţi apoi pensula normal şi aşteptaţi să se usuce pentru a inspecta olfactiv.

Dezodorizare pensule

{ 1 trackback }

{ 16 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: