Cum se curăţă pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj bine întreţinute pot dura ani de zile. Această întreţinere implică manipularea atentă (nu le aruncaţi în geantă alături de mănunchiul de chei şi sprayul paralizant) şi curăţarea periodică a pensulelor. Orice pensulă nouă trebuie spălată înainte de utilizare.

Curăţarea lor se face cu apă călduţă şi cu săpun blând, şampon obişnuit sau produse speciale pentru curăţarea pensulelor (care fac treaba la fel ca şamponul şi săpunul).

Iată pas cu pas cum le spăl eu:

Ud perii pensulei în apă calduţă, pun puţin şampon amestecat cu alcool sanitar într-o cănuţă şi înmoi în amestecul de şampon (eu folosesc şampon dar merge şi săpunul lichid sau puţin gel de spălare a feţei).

Curatare pensule

Masez perii pensulei în palmă cu mişcări de înainte-înapoi (nu circulare) pentru a dizolva machiajul prins între peri
Clătesc cu apă şi le dau cu balsam şi apoi clătesc din nou sau le clătesc în apă cu oţet. Balsamul ajută menţinând perii fini.

Le pun la uscat în poziţie orizontală, nu verticală pentru a preveni pătrunderea apei în zona cu lipici şi erodarea în timp a lipiciului; pensulele cu fibre naturale se usucă destul de repede, cele cu peri sintetici durează mai mult, gen de seara până dimineaţa. Fondul de ten Colorstay se ia mai greu de pe perii de taklon dar acolo pun demachiant după prima şamponare ca să se cureţe în întregime.

Uscare pensule

Pentru a înlătura mirosul neplăcut al pensulelor noi datorat faptului că pensulele sunt ambalate în cutii şi stau în spaţiu închis destul de mult (până ajung la retailer sau stau în depozite) se foloseşte oţet şi bicarbonat de sodiu. Puneţi într-un pahar oţet cât să cuprindă perii, o linguriţă de bicarbonat şi băgaţi pensula (sau pensulele) în acest amestec şi lăsaţi câteva ore sau peste noapte dacă este împuţită rău. Spălaţi apoi pensula normal şi aşteptaţi să se usuce pentru a inspecta olfactiv.

Dezodorizare pensule

{ 1 trackback }

{ 16 comments… read them below or add one }

Simona

Foarte utile sfaturile tale. Eu procedez cam tot asa cu pensulele mele.
In schimb nu stiam cum pot sa scot mirosul urat din niste pensule achizionate recent. O sa pun in aplicare sfatul tau cu otet si bicarbonat.
Si trebuia sa ma fi gandit, ca doar asa rezolv si frigiderul dupa ce il dezghet!

Răspunde

Gabriela

Eu am avut o singură pensulă care mirosea urât, am pus-o în oţet cu bicarbonat vreo 5 ore, apoi am spălat-o cu şampon, am lăsat-o să se usuce şi am mirosit-o din nou să văd dacă mai pute. Am repetat faza cu oţetul că mai mirosea şi s-a dus putoarea.

Răspunde

Anca

eu folosesc sampon de bebei pentru pensulele mele (care nu sunt atat de numeroase) insa daca vrea cineva ceva un piiic mai avansat, sa urmeze tut-ul lu enkore de pe youtube. face un lichid numa bun de spalat pensulele, cu indrediente care sigur le avem in casa. la sephora costa destul de multicel un lichid de spalat profi..din cate stiam eu.

Răspunde

Gabriela

Şi eu tot de la enkore am învăţat să le curăţ, mai ales tehnica, să nu le usuc vertical, să nu le frec într-un anumit fel…dar mie mi-e lene să-mi fac lichidul, mai ales că pensulele mele nu sunt utilizate profesional.

Răspunde

Neira

Dar dupa ce le speli in otet nu put a otet? Urasc mirosul asta 😐

Răspunde

Gabriela

Nu, mirosul de oţet dispare. Nu le spăl în oţet, ci le las în apă cu oţet şi bicarbonat şi apoi le spăl cu apă simplă sau şi cu şampon.

Răspunde

mary

eu folosesc benzina retificata,este f.usor de folosit se evapora repede,dezinfecteaza,curata si elimina mirosul urat,se gaseste in farmacii si e recomandata de make-up aristi internationali. Se gaseste in unele farmacii,cel putin in afara

Răspunde

mary

rectificata,ex benzinol

Răspunde

Kitty

super tare.. chiar nu stiam…eu am pensule din par natural.. procedez la fel?

Răspunde

CRYSTYNA

Super si eu procedam la fel dar partea cu otet si bicarbonat chiar ca nu stiam.

Răspunde

crosetutza

Foarte interesant, cat traim avem de invatat, nici eu nu stiam reteta pentru inlaturarea mirosului neplacut al pensulelor.
Multumim pentru detaliile pretioase!

Răspunde

roxi

ce fel de balsam folosesti?

Răspunde

Gabriela

Le cam schimb, nu am rămas fidelă unui singur balsam până acum.

Răspunde

Alexandra

Pot pune si pensulele din par natural in otet cu bicarbonat? Nu o sa cada parul?

Răspunde

Gabriela

Se pot pune fără probleme pentru dezodorizare, ale mele erau din păr natural şi nu s-a întâmplat nimic, nu au căzut perii. Trebuie puse cu perii în jos în amestec astfel încât să nu intre şi mânerul şi partea unde sunt lipiţi perii.

Răspunde

Andreea Cucu

Otetul stinge bicarbonatul de sodiu. Pui ori bicarbonat de sodiu ori otet, ambele degreseara, nu-si au locul amandoua in aceasi compozitie.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: