Cum mi-am petrecut prima zi de Crăciun

Articolaşul acesta nu este despre cosmetice, am pus în aşteptare până în ianuarie acest tip de subiecte. Azi simt nevoia să vă spun că am văzut Avatar în 3D şi imax şi că a fost foarte mişto totul, filmul, proiecţia…de obicei nu mă duc la cinema din cauza calităţii proaste a imaginii şi a publicului care comentează, prefer filmele în HD şi-mi place să pot pune pauza de pipi când am eu chef. Ei bine, la Avatar am stat 2 ore 40 de minute cu vezica plină ca la ecografie, eram lipită de scaun cu ochelarii de muscă pe faţă.

Cro-magnonul mi-a propus să mergem la Avatar de Crăciun la cinematograful din noul mall, Afi Palace Cotroceni. Ştiu locul acela de când nu era nici fundaţiile, dacă mall-ul acela este în Cotroceni, eu sunt prima doamnă a ţării…în fine. Ne-am făcut noi rezervări din timp şi a venit şi ziua mult aşteptată. Auzisem că filmul este fain şi într-adevăr, este fain, mai ales dacă vă plac Sf-urile. Eu sunt maniacă şi cu filmele, săptămâna asta în loc să muncesc m-am uitat la Oz iar acum va trebui să trag tare să termin până pe 27. Ştiu că e aiurea să lucrez de Sărbători, dar eu nu am job cotidian, am job care-mi oferă flexibilitate şi mai mult timp liber. L-am lăsat pe portocaliu la mama şi duşi am fost. Ne-am luat biletele şi apoi am mers gură cască prin mall-ul cu magazine închise.

Am ajuns şi la film, ne-am luat haleală ca tot românu’ (din cauză că eram înfometaţi) şi ne-am instalat. Înainte de a începe filmul, un tânăr angajat ne-a citit la microfon niste chestii despre imax, greşind lectura unor cuvinte şi citind ca un cur, fără intonaţie sau respectarea punctuaţiei. Părerea mea. Acesta a fost primul lucru care mi-a displăcut. A început apoi filmul…care a fost o experienţă inedită pentru mine. Mi-am pus ochelarii speciali peste înaintaşii mei pentru astigmatismul miopic şi am încercat să nu mă concentrez prea mult, să-mi las creierul să facă totul. Cro-magnonul mi-a zis că a văzut un tutorial pe youtube despre cum să vezi un film în imax fără să ţi se facă rău, cică trebuie să nu mă concentrez la detalii, dar s-a văzut ţăranca la Avatar…m-am uitat la toate detaliile, mai ales că lumea creată de Cameron este una fermecătoare, cu tot felul de plante şi animale fantastice. …evident că după 2.40 ore de imax mă simţeam ca şi cum nu dormisem o noapte întreagă. Am şi acum durerea de cap…post film mă dureau ceafa, fruntea, mă dureau ochii….dar experienţa a meritat! Parcă eram acolo, lângă personajele din film, îmi venea să întind mâna să prind gâzele care zburau pe acolo, a fost ceva superb. Sonorul a fost cam tare pentru auzul meu…ştiţi cum se zice, când unul dintre simţuri îţi este afectat – în cazul meu văzul – celelalte simţuri devin mai ascuţite. Aşa că auzul meu uimeşte multe persoane…chiar acum îl aud pe Cro-magnon spălând vasele….aleluia!!! 🙂

Când am ieşit, evident că s-a găsit o fufă cu părul proaspăt blonzit să mă împingă…nu ştiu ce credea ea, că sunt Moise şi pot despica oamenii în două ca să treacă ea prin culoarul îngust. Mi-a displăcut şi lipsa de educaţie a multora, care au aruncat ambalajele de popcorn pe jos în sală…dacă ar exista multiplii şi submultiplii pentru nesimţire, am avea mili-nesimtiţi ăia care se scobesc în nas şi fac biluţe, centi-nesimţiţi cei care nu se spală, deci-nesimţiţi cei care cer bani împrumut şi nu-i restituie şi tot aşa…până la tonele de nesimţire…şi pe aici pe undeva ar fi fufa aia blondă şi cei care nu duceau ambalajele la coş când ieşeau din sală.

În concluzie, ziua a fost ok, dar clar am detestat oamenii, nu voi mai da pe acolo decât în timpul săptămânii, când va fi liber la filme şi nu-mi va da nimeni brânci.

Voi cum v-aţi petrecut prima zi de Crăciun?

{ 8 comments… read them below or add one }

Dana

Incercand sa ma reculeg din cadru (sunt pe undeva pe jos de ras copios) tin sa-ti spun ca-ti dau mareeeee, dar mare dreptate! La cinema Mall am ajuns tot pentru un 3D, pentru fiica-mea, caci daca ar fi dupa criteriile sotului bolnav dupa ultimul ragnet in materie de filme, optez detasat pentru „home cinema”. Sa fim realisti, doar impatimitii (prin care circula torrenti in loc de sange) se arunca la ecran LCD cat peretele, un sistem audio DTS, si alte „maimutze”, care ma obosesc si ma revolta de multe ori (financiar, desigur).
Asadar am profitat de aceste doua zile libere (la salon e full in perioada asta) incat sa-mi dedic timpul fiicei mele. Ce am facut? Ce nu-mi permit in restul anului… am vazut zeci de filme. Ma doare gura :)) pt ca la 10 ani inca scrisul dispare prea repede… M-am instalat in dormitorul devenit demult sala de cinema (vai de capul meu cand vreau sa dorm), cu castroane de rontzaiele pe langa mine… plusate peste sarmalele si prajiturile de sezon, lenevand incat sa-mi ajunga pana la concediul din vara. 🙂

Răspunde

Gabriela

Eu am refuzat categoric televizorul în dormitor, oricât de mult s-a smiorcăit prietenul meu. 🙂

Răspunde

Anca

Eu am fost la plaza pentru ca eu sunt mai cu banii asa :)) Adolescenti deh. Dar tin sa zic ca si la 3D normal (nu IMAX) am ramas gura-casca. Nici eu nu ma asteptam sa dureze atat, am stat cu vezica plina lipita de scaun si dupa imi impleticeam picioarele la coada sa dau ochelarii. Dar filmul…omg…ma mai duc odata! A fost senzational. James Cameron stie ce face!

Răspunde

Roxana G.

Acasa, cu parintii, iubitul si catelul 🙂

Răspunde

calina

Si Avatar banuiesc ca nu a fost dublat ca primele documentare ce au rulat la IMAX :-s

Răspunde

Gabriela

Nu, era subtitrat, dar subtitrarea era foarte obositoare, nu părea integrată în restul imaginii. Dacă nu aş fi ştiut bine engleza, cred că ieşeam căpiată de la film.

Răspunde

Gabi

Draga Gabriela,
M-am distrat cind am citit rindurile tale!Am trecut sa-ti spun”La multi Ani „I-ti doresc un 2010 cu multe succese si impliniri!

Răspunde

Ramona J.

La multi ani,sarbatori fericite!

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: