Crema hidratantă cu trandafiri Essential Care

Cu greu m-am urnit să încep să scriu, încă mai resimt sărbătorile. Eu de obicei nu mă arunc la sarmale, tort şi alte chestii, dar sezonul acesta a fost inamicul ficatului meu. Cro-magnonului i s-a făcut rău a doua zi după ce am gătit eu pentru noi şi alţi doi prieteni. Dimineaţa când am realizat că el se simte rău iar eu dormisem mai mult în baie decât în pat m-a săgetat gândul că poate şi prietenii noştri sunt vai de ei din cauza mea! Mă şi imaginam pe o listă de Wanted: Gospodina ratată, pălită sau nu cu un bulgăre în figură. Dar ei erau bine mersi, deci nu i-am otrăvit! 🙂 Evident că eu şi bărbosul am mâncat de la Burger King în aceea zi…deci s-ar putea acolo să fi fost problema. Stomacul a fost mai oropsit în perioada aceasta, dar pielea nu a avut nicio obiecţie în ultimele luni, de când am schimbat regimul de îngrijire.

După cum am mai precizat, de la o vreme am început să încerc creme şi cremuţe care se apropie de adevăratul concept de „natural” în cosmetică.  Fară parabeni, cu uleiuri naturale şi tot felul de extracte din plante. Mi-a plăcut ce am încercat până acum pentru piele, iar crema Essential Care a ajuns pe lista de preferate.

Am luat-o de la The Organic BodyCare Shop, în varianta de 15 ml ca să o încerc şi nu regret deloc. Ştiu că shopul este în Marea Britanie, dar acceptă carduri, nu este nevoie de paypal, iar ratele pentru shipping sunt foarte prietenoase. Iar Essential Care se găseşte şi în România, daţi un google după brand şi veţi găsi fără probleme, cremuţa aceasta este denumită Cremă hidratantă cu trandafir din câte am văzut eu. În România nu am găsit şi varianta de 15 ml şi nu prea mi-a venit să o iau la 50 de ml şi să risc să nu îmi placă, căci preţul este un pic peste medie.

Textura sa este mai degrabă similară unei loţiuni, mai mult lichidă decât cremoasă, dar este foarte fină şi se absoarbe imediat, nu lasă urme grase pe piele, se distribuie uniform. Am luat-o pentru zona ochilor, de vreme ce poate fi utilizată şi pentru aceea zonă delicată. Adesea, când sunt pe fugă şi nu mai am timp să aştept 10 minute între aplicarea cremei şi aplicarea machiajului, dau cu acest produs pe întreaga faţă şi în zona ochilor şi apoi aplic machiajul fără probleme. Oricum, la multe creme pentru faţă trebuie să aştept mult mai mult până ce sunt absorbite complet de piele, adesea dau cu loţiune tonică înainte de a mă machia ca să scap de pelicula de cremă rămasă în urmă. La asta nu am aceste probleme. Dacă veţi apăsa pe linkul pe care vi l-am furnizat, veţi putea vedea toate ingredientele dar vă zic de acum că are unt de karite, ulei de jojoba, de cocos, aloe vera şi alte câteva ingrediente naturale benefice. Mirosul este unul floral, nu prea puternic, parcă de trandafir plus altceva (cred că rozmarin dacă mă uit la ingrediente, căci are ulei esenţial de rozmarin).

Preţul a fost 6 lire pentru 15 ml, dar ca o cremă doar pentru zona delicată a ochilor, durează ceva, eu o am din august 2009 şi am mai mult de jumătate. Va trebui să o folosesc pe întreaga faţă ca să mă încadrez în termen, dar va fi o plăcere să o consum. Oricum, următoarea cremă pentru faţă pe care o voi lua este una de la Green People, tot organică, pe care am testat-o şi de care m-am îndrăgostit, iar aceasta o voi folosi doar pentru ochi şi buze.

{ 10 comments… read them below or add one }

Roxi

Intreb fara nici o rautate,

De ce ai acelasi logo ca http://ladyrima.com/article/sections-3.html?

Răspunde

Gabriela

Nu este vorba de logo, avem aceeaşi temă wordpress, care este disponibilă gratuit pe internet pentru utilizatorii wordpress.

Răspunde

Roxi

ok 🙂 banuiam ca ar fi ceva de genu’ asta. mercic pt raspuns.

Răspunde

Diana

Raspund eu…ca tot eram pe-aici 🙂
Pentru ca este un template standard, oricine il poate folosi si adapta propriilor nevoi:).

Răspunde

Not Beautiful Enough

Tu cu tenul spre uscat si fara probleme …ar fi si pacat sa nu te axezi pe produse cat mai naturale. Eu asa as face…daca nu as avea diverse problemute.
Eu ador cam tot ce are trandafiri, imi place mult parfumul.
Essential Care am vazut undeva dar nu stiu daca in Plafarul centrofarm sau in Belgia…cat costa in varianta de 50 ml?

Răspunde

Gabriela

În România costă 80-90 de lei, iar în shopul de unde l-am luat eu este 18.50 lire, deci cam acelaşi preţ. Uite, văd câteva comentarii aici http://sideris.ro/shop/index.php/review/product/list/id/50/category/4/ cum că această cremă s-ar potrivi şi tenului gras sau mixt.

Răspunde

Dana

Beautiful, eu sunt maniaca (ca sa fiu in ton cu blogul 🙂 ) dupa chestii cat mai naturale. Plafarul de la noi este oportunitate pt produse de gen, inclusiv pt toate problemutele… as putea spune DEDICAT problemutelor si nu intretinerii tenurilor normale. Daca ai sa ai ocazia sa intri intr-un Plafar cu siguranta imi vei da dreptate. Dar daca nu exista Plafar in Belgia exista net 🙂 http://www.plafar.ro/

Răspunde

natty

ce misto e site-ul asta, multumim de review
sa ne spui si de cea de la green people cand o testezi

Răspunde

tatiana

Trandafiri…suna inspititor…! Chiar ma interesa o crema mai soft, nu antirid, doar hidratanta pentru conturul ochilor…

Răspunde

Andra

Am descoperit si eu niste creme cu apa si ulei de trandafir foarte bune. Mi-am cumparat o crema hidratanta si pur si simplu sunt incantata iar parfumul de trandafir este imbatator. Am comandat pe rosebeauty.ro si mi-au adus produsele in 24 de ore

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: