Ce se poate face cu resturile de săpun ep. 2

În ultimul timp iar am tot adunat resturi de săpun realizat manual într-o cutie. Cum se făcea prea mic ca să-l mai pot ţine cum trebuie cum mă enervam că scăpam săpunul şi-l puneam deoparte.

Într-o noapte eram cucuvea şi mă uitam la un film aşa că m-am gândit să fac ceva util. Am răzuit săpunurile, le-am amestecat cu vreo 750 de ml de apă fierbinte (am obţinut cam 3 căni cu fulgi de săpun) şi l-am lăsat să se topească amestecând din când în când cu lingura de lemn. Am trecut prin sită să scap de plantele uscate şi alte minuni care erau în săpunuri şi când s-a răcit amestecul am pus 50 ml de glicerină vegetală şi 50 de ml de ulei de avocado.

Am aflat că adăugarea glicerinei este destul de importantă, „produsul final” nu mai este mucilaginos precum săpunul înmuiat în apă. Faţă de data trecută când am transformat resturile de săpun în săpun lichid chiar se vede efectul adaosului de glicerină în amestec. Iar uleiul de avocado a făcut din tot amestecul un produs ideal pentru spălarea feţei.

Glicerina şi uleiul de avocado le-am luat de pe Breslo din magazinul azaria, jumătate din glicerină am folosit-o să-mi fac „mixing medium” [adică 3 părţi apă, o parte glicerină vegetală] pentru fixarea machiajului şi pentru aplicarea umedă a smacurilor şi ce mi-a rămas zbang în săpunul lichid.

{ 1 trackback }

{ 3 comments… read them below or add one }

Ruxandra

Super idee! Am retinut-o, iar pe viitor sigur o pun in practica 😉
Thanks for sharing!

Răspunde

crosetutza

Foarte interesant. Pe principiul, nimic nu se pierde totul se recupereza. Intrebarea mea este daca merge si la un ten mixt-gras?

Răspunde

larisa_cristina

cata rabdare ai…misto.

eu incerc sa evit sapunurile solide din aceeasi cauza.. ma enerveaza cand sunt prea mici…

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: