Ce fac eu cu uleiurile Alverde

În prezent am două dintre amestecurile de uleiuri naturale care se găsesc în gama Alverde: pe cel cu trandafir sălbatic şi pe cel mai recent apărut, cu cocos. Ambele au un miros plăcut şi discret, în concordanţă cu titlul şi sunt de ceva timp pe lista mea de necesităţi. Aş putea trăi şi fără ele dar nu vreau. Sunt bune la casa omului şi preţul este prietenos: 20 de lei primul, 10 lei al doilea pentru 100 ml.

Ingredientele celor două pot fi văzute aici cel cu trandafir sălbatic şi aici cel cu cocos.

  • Hidratare şi emoliere pentru pielea uscată. Cea mai uşoară metodă şi cea mai eficientă pentru a nu pune mai mult ulei decât este necesar şi pentru a evita senzaţia de peliculă grasă pe piele – imediat după duş, pe pielea încă umedă, un masaj uşor cu ulei este una dintre metodele cele mai revigorante pentru a îngriji pielea uscată. Dacă fac asta de două ori pe săptămână iarna sau o dată pe săptămână (bine, de fapt când îmi aduc aminte, recunosc) vara este mai mult decât suficient.

2013-07-08 03.41.50

  • Mască pentru păr. Am  încercat 2 metode până acum şi ambele au rezultate foarte bune. După o lună în care am aplicat de două ori pe săptămână ulei părul meu s-a schimbat în bine. E mai fin la atingere iar vârfurile nu mai sunt aşa uscate. Iată ce fac, mai precis. Cu o zi înainte de a mă spăla pe cap pun un pic de ulei în palme, frec palmele să-l răspândesc pe palme şi pe degete şi aşa îmi trec mâinile prin păr, pe lungime, pe zonle mai uscate, fără a îmbiba părul cu ulei, doar îl mângâi un pic. Îl strâng în coc în acea zi şi a doua zi îl spăl normal. Este ca şi cum aş aplica un ulei de păr leave-in doar că mult mai hrănitor pentru păr. Şi nu, nu murdăresc perna sau haine, firul de păr trage uleiul. A doua utilizare pentru aceste uleiuri este direct în balsam sau în masca pentru păr, câteva picături şi aplic normal produsul astfel „botezat”, dar asta mai rar, doar când am chef, de obicei prefer să las uleiul un pic mai mult.

 

  • Amestec pentru exfoliere. Am o mănuşă de scărpinat, este o plăcere să o folosesc doar că dacă puneam gel de duş pe ea trebuia apoi să dau şi cu-n strat de cremă pentru corp ca să fie piticu cosmetic fericit. Am pus puţină loţiune pentru corp cu miros dulce-dulce de ciocolată cu vişine (care-i cam greuţă şi dulceagă pentru vară) într-un borcănaş plus una-două linguriţe de ulei la vreo 150 ml de loţiune şi am amestecat. Pur şi simplu pun mănuşa exfoliantă, pun un pic de amestec d-ăsta de loţiune şi ulei pe mănuşă şi după duş, pe pielea udă masez uşor pentru exfoliere + hidratare şi clătesc. Ştiţi ce piele gigea am după asta? Şi am eliminat necesitatea cumpărării unei creme exfoliante pentru corp.

2013-07-08 03.42.50

  • Şi evident că merg de minune pentru masaj sau pot fi puse direct în apa din cadă pentru o baie relaxantă care se lasă cu patinaj non-artistic în cadă.

 

Le-ţi încercat vreodată? Eu le-am recumpărat de câteva ori de când a apărut DM la noi, regret doar că nu au mai multe variante. Cel anti-celulită cu lămâie şi rozmarin nu mi s-a părut indispensabil dar cred că miroase tare frumos dar mai curioasă sunt de cel cu arnică.

{ 8 comments… read them below or add one }

Claudia Choice

Aveam si eu in plan sa-l cumpar pe cel cu nuca de cocos, dar am uitat cand am ajuns in DM :))

Răspunde

Gabriela

Eu recunosc ca abia il asteptam sa apara in magazine la noi, m-am dus foarte hotarata dupa el 🙂

Răspunde

Georgi

HA! Adjudecat! Ma duc sa imi cumpar si eu dupa ce termin cu uleiul multifunctional planet spa de la oriflame hahaha 😀 Bine ca mi-ai zis de pont-ul asta cu lotiunea si uleiul.chiar am o lotiune de corp care cam zace prin baie si uleiul ala..Ma duc doar sa imi iau o manusa 😀

Răspunde

Gabriela

Georgi, sa vezi ce piele o sa ai! Merita amestecat asa si e ceva foarte simplu de facut.

Răspunde

Cosmi Politan

de la tine mi se trage dependenta de produse Alverde…Acum stiu!…ca uite cum ma faci sa mai pun pe lista unul!

Răspunde

Gabriela

E doar unul 😀

Răspunde

Georgia

Da, pe cel cu trandafir l-am avut si eu si mi-a placut foarte mult 😀 L-am folosit doar pe corp dar acum parca l-as vrea si eu pe cel cu cocos pentru par.

Răspunde

Gabriela

Cel cu trandafiri ramane unul dintre favoritele mele categoric si faptul ca e bun pentru mai multe il urca in top 🙂

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: