Care-i faza cu cosmeticele second-hand…

Vorbeam de curând cu cineva despre diverse bloguri sau formuri unde sunt oferite produse la preţ mai mic doar pentru că persoanei respective nu-i place produsul sau pur şi simplu s-a săturat de el şi am fost întrebată dacă nu-mi fac griji în legătură cu provenienţa acestor produse. I-am explicat că aleg ce produse iau şi mă orientez către cele care vin cât mai puţin în contact direct cu fosta stăpână, dar asta doar pentru că sunt eu foarte atentă.

Îmi place foarte mult să mă uit pe bloguri la posturile de tip „blog sale”. Mi se pare o alternativă pentru a încerca produse cosmetice la preţuri mai mici decât în magazine sau pentru a lua un produs care-ţi place la un preţ mai bun. Nu mai are sens să spun că un produs care nu-mi place mie poate fi favoritul unei alte persoane.

Cred că toată lumea ştie deja că testerele din magazine nu sunt deloc igienice şi că este foarte riscant să le încercăm la capacitate maximă. Eu le încerc pe mână, apoi mă spăl pe mâini sau mă dezinfectez. Niciodată nu am testat un ruj pe buze, un gloss sau produse similare. De creme nu mai zic… când mă uit la testere mă apucă ipohondria deoarece mă gândesc câte zeci de persoane şi-au lăsat microbii acolo… cele mai mari temeri ale mele sunt herpesul, conjunctivita şi stafilococii care generează leziuni cutanate gen „acnee”.

Faţă de cosmeticele cumpărate de la alte persoane (aka bloggeriţe) nu am aceeaşi teamă deoarece mă aştept că aceea persoană să fie grijulie cu produsele pe care le utilizează, chiar dacă nu-i plac şi oricum mi-am făcut o imagine despre aceea persoana de-a lungul timpului şi am încredere că nu şi-a chemat toate vecinele de pe scară să se bălăcească în produse inainte de a le pune pe blog. Iată cam ce reguli am deprins eu de-a lungul timpului pentru a „igieniza” produsele cosmetice folosite deja puţin de altcineva:

  • rujurile pot fi cufundate în alcool timp de câteva secunde sau partea superioară poate fi îndepărtată
  • gloss-urile… aici nu am găsit nicio metodă de a le igieniza
  • pudra compactă: poate fi ştearsă la suprafaţă cu un şerveţel cu alcool pentru a îndepărta stratul superior
  • fondurile de ten cu pompiţă sunt sigure
  • cele tip cremă în borcănel…să sperăm că utilizatorul nu a băgat mâna murdară în el
  • creioanele pentru ochi: ascuţite sau cufundate cu vârful în alcool; la fel si creioanele pentru buze
  • mascara… nu ai ce-i face
  • fardurile la fel ca şi pudra compactă
  • fardurile şi pudrele pulbere- neavând apă/ulei în ele riscul de a avea contaminanţi periculoşi e mai mic, mediul perfect uscat nu permite dezvoltarea bacteriilor la fel ca într-un produs cosmetic „umed”
  • loţiunile de corp nu prea au contact cu pielea dacă sunt în flacon că de obicei scoatem din flacon, nu băgăm mâna până la coate în loţiune

Cam astea sunt cele la care m-am putut gândi. Dacă aveţi completări sunt mai mult decât binevenite. Evident că fiecare în parte decide dacă vrea sau nu să cumpere produse de la un blog sale. Nu se pot spăla, nu se pot băga în clor, dar atâta timp cât sunt în termen, au fost depozitate şi folosite corespunzător nu văd vreo problemă cu ele.

{ 4 comments }

toma aurora

Nici eu nu am o problema cu astfel de cosmetice. Desi am facut rar schimburi cu alte fete niciodata nu mi-a fost frica sa utilizez respectivele produse.
In liceu imparteam toate cosmeticele si hainele cu prietenele mele (chiar si cu unele fete pe care abia le stiam) si tot nu ne-am imbolnavit de nimic.

andreea

Am inceput de ceva timp sa iti citesc blogul dar acum e prima data cand iti las comentariu.Mie imi plac foarte mult cosmeticele de la alverde asa ca mi-am luat si un tus.Nu stiu sigur daca e vreo varianta mai veche,dar era sigurul si celelalte tusuri aveau ambalajul cam ca cel de Sleek sa spunem.Asta al meu arata ca un tub de rimel.Si ca sa scurtez povestea-tusul meu e ciudat:cand il dau pe mana e normal,arata superb,dar cand imi dau cu el pe pleoape parca se umezeste(nu stiu cum sa explic fenomenul,parca se foemeaza picaturi).Stii cam ce as putea sa-i fac?Aaa.eu am tenul uscat,si pleoapele eau extrem de uscate cand mi-am dat cu el.

Gabriela

NU am încercat produse de machiaj de la alverde… am auzit păreri pro si contra in legatură cu produsele de machiaj… şi chiar că e ciudat. Ai putea încerca să trasezi peste el cu o pensula subţire după ce se usuca o linie cu fard negru… sau să nu-l mai foloseşti pur şi simplu. Eu cu tuşurile nu prea le am… sunt înca în stadiul în care ma chinui sa nu mi-l bag în ochi că abia de curând am luat un tuş lichid, pâna acum am folosit dermatograf

andreea

O sa il mai incerc zilele astea si daca nu e sa mearga asta e….Mersi pt sfat.Si app,eu am si blush-ul care e superb,si un fond de ten,dar ala nu prea mi se potriveste,e matifiant.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: