Brush Guard homemade

Nu ştiu cât de familiarizate sunteţi cu acest produs, The Brush Guard, un accesoriu destul de util pentru întreţinerea pensulelor.  Mă gândeam să-mi iau şi eu dar am tot amânat.  Am găsit pe youtube fete care şi-au făcut „brush guard” din diverse materiale: carton, bandă adezivă sau din material elastic pentru uz medical. Aşa că în ultimele zile mi-am tot stors creierii să găsesc o manieră de a face apărătoarele pentru pensule acăsică. Preţul unui set de Brush Guard nu este mare, dar până vine mă împuşc. Plus că mi-am tocat banii pe WuXing că nu m-a atras bucatăria deloc zilele astea. Iar chestiile astea pentru pensule mie mi se par foarte utile.

Dacă vreţi apărătoare pentru pensule ca să nu se ciufulească atunci când le luaţi cu voi, puteţi face apărătoarele fără bătaie de cap din bandă elastică, dar eu nu voiam Brush Guard aşa ca să nu se ciufulească pensulele, că ele au venit cu apărătoare din plastic transparent care le repun în formă dacă este nevoie şi le protejează. Eu voiam Brush Guard ca să-mi pot usca pensulele cu perii în jos. Pe scurt, Brush Guard sunt nişte tuburi din „dantelă” elastică de plastic care protejează pensulele şi permit uscarea lor cu perii în jos (se vede în imaginea de mai sus cum arată).

Când mă uitam chiorâş la buretele de baie din imagine şi mă gândeam cum pot să folosesc chestia aia elastică, prietenul meu a avut o străfulgerare de geniu. S-a dus pe balcon unde sunt două scaune inutile şi mi-a adus tuburile de plastic dantelat puse pe picioarele scaunelor pe post de protecţie (le puteţi vedea neciopârţite în colţul din stânga al imaginii dacă apăsaţi pe imagine pentru a deschide varianta mare). Aşa au fost cumpărate scaunele,  cu plasticele astea pe picioare, dar nu mi-a trecut prin minte până acum să le folosesc ca apărătoare pentru pensule. Dar sunt perfecte! Le-am spălat eu bine că erau pline de praf şi le-am tăiat potrivit. Materialul verziturii este plasă elastică, dar nu este suficient de tare pentru a putea pune pensulele în bot. Mă gândisem iniţial la dantelă elastică sau alte asemenea materiale elastice şi mă gândeam să le fac întăritură cumva…

Pentru pensulele mari de faţă diametrul tubului este perfect, dar pentru pensulele mai mici am strâmtat tubul tăindu-l şi folosindu-mă de ac şi aţă ca să-l prind din nou, ca pe un corset. Cred că profesoara mea de lucru manual se răsuceşte în mormânt acum văzând ce spoială de cusătură am tras, dar asta e, funcţionalitatea este importantă.

Plasticul este suficient de elastic şi de tare în acelaşi timp pentru a putea pune şi pensula kabuki cu botul în jos la uscat. Vă întrebaţi oare de ce tot spun ca o moară stricată de uscarea pensulelor cu capul în jos. Ei bine, dacă le uscăm cu perii în sus, sunt şanse ca umezeala să pătrundă la mâner şi să erodeze în timp lipiciul. Până acum le uscam culcate, că nu am reuşit să le fac să leviteze câteva ore până se ususcă. Dar cu perii în jos  şi puse în protecţie nu numai că-şi vor păstra forma, dar se vor usca şi ok, umezeala ieşind prin găurile plasei şi ducându-se în jos, nu la lipici.

Acum, marele neajuns al acestor Brush Guards făcute acasă este indisponibilitatea materialului. De vreme ce este cam nepoliticos să mergem în magazinele de mobilier şi să ciordim tuburile de plastic puse pe picioarele scaunelor, va trebui să mă uit după aşa ceva dacă mai vreau să fac pe viitor. Nu am apucat să mă plimb prin magazine să văd ce aş putea găsi, dar dacă aveţi la dispoziţie aşa tuburi elastice sau ceva similar, nu le lăsaţi că le puteţi folosi foarte simplu pentru pensule.

Vedeţi şi Set de pensule de pe ebay, Cum se curăţă pensulele de machiaj.

{ 6 comments… read them below or add one }

Anca

ce ideeee FANTASTICA! cred ca e cel mai bun post al tau 😀 eu nu am scaune cu chestie d-aia asa ca o sa improvizez…daca nu cu burete cum te-ai gandit tu, cu plasa de tanari. poate merge.

Răspunde

Gabriela

Mişto, plasa de ţânţari e şi mai dură… uite, mi-a mai scris o fată pe mail că ea se gândeşte să folosească despărţitoare de degete pentru pedichiură ca să bage pensulele şi să stea cu capul în jos la uscat.

Răspunde

Mel

Dar cu fluturasii de la badminton nu se poate face ceva oare? 🙂

Răspunde

Ruxandra

Foarte tare sugestia ta. O sa o pun in aplicare:D.

Răspunde

Sandra

Michelle Phan ? 😛

Răspunde

Betty

Eu am atacat buretele de baie, unul mic de la Avon, prea mic pentru gustul meu. Statea nefolosit si singur intr-un sertar ! Gata, l-am ciopartit, maine il pun pe al meu sa mi le coasa ca nu ma pricep deloc 🙁

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: