Ambalajul machiajului mineral pe înţelesul tuturor

Deoarece am văzut că unele persoane încurcă gramajul când vine vorba de borcănaşele în care vine în mod normal machiajul mineral, m-am gândit că ar prinde bine să clarific aceste nelămuriri, ca atunci când sunt întrebată să zic direct „vezi postul X” în loc să stau să explic.

Chiar ieri am fost la poştă cu vamă să ridic nişte borcănaşe de 3 grame volum luate din Taiwan. Dap, a fost prima zi de grevă Metrorex şi am străbătut întreg oraşul din Militari până în Pantelimon. Am fost şi obosită, căci ne-am trezit de câteva ori noaptea că-l apucase stomacul pe căţel şi a cam vărsat sărmanul până dimineaţa când s-a dus Cro-magnonul să-i ia Nospa. A mâncat prea mult haplea-căţelul iar în cursul nopţii prietenul meu s-a trezit cu piciorul în cina câinelui 🙂 Vai ce bine că nu a comis-o pe partea mea de pat, unde doarme de obicei. Apoi m-am luat la trântă cu transportul de suprafaţă. Atât de tare m-a extenuat ziua de ieri că în loc să gătesc cum ar trebui, am făcut una şi mai tare: în timp ce Cro-magnonul dormea, eu i-am mâncat mâncarea chinezească pe care şi-a comandat-o…dacă a lăsat-o în frigider… Nu, nu am fost nesimţită, i-am cumpărat ceva de mâncare: un chec cu nuci. Dar nu prea am găsit nucile în el…

Acum, despre drăguţele borcănaşe.

DSCF0231

Unele companii care vând machiaj mineral au personalizat ambalajele produselor, dar multe alte companii  folosesc borcănaşe din plastic cu diverse culori ale capacului pe care aplică etichete cu ingredientele şi cu numele companiei.

În momentul în care scrie că fondul de ten/fardul de obraz/pudra vine în borcănaş de 30 de grame, nu veţi primi 30 de grame de machiaj mineral, ci aproximativ 10 grame.

10 grame de pudră minerală vor ocupa mai mult spaţiu decât 10 grame de cremă de exemplu, deoarece machiajul mineral sub formă de pudră este mai uşor iar 30 de grame de machiaj mineral ar fi mult prea voluminoase pentru borcănaşul de 30 de grame. În cazul pudrelor minerale (fond de ten, pudră, fard de obraz, fard de pleoape etc.) iată cam care sunt cantităţile cu aproximaţie pentru borcănaşe.

Borcănaş de:

  • 30 de grame – 10 grame de pudră,
  • 20 de grame – 6 grame de pudră,
  • 10 grame – 3 grame de pudră,
  • 5 grame -1-1.5 grame,
  • 3 grame- aprox. jumătate de gram sau puţin mai mult.

Borcănaşele au de obicei sifter, acel grătărel prin care iese doar puţin produs şi sunt foarte practice, deoarece nu lasă produsul să se ducă în toate părţile, aşa cum are tendinţa să o facă. Deşi 10 grame sau 6 grame poate părea puţin, credeţi-mă că este o tonă de produs în realitate. 3 grame de fard de obraz vor ajunge luni întregi deoarece este necesară o cantitate minusculă.

Adesea borcănaşele de 5 grame sunt utilizate pentru a oferi mostre de produs; o mostră are un sfert de linguriţă (teaspoon) sau o şesime de linguriţă (nu linguriţa de ceai, ci una specială pentru măsurat ca în poza de mai jos: 1=1 linguriţă, 1/4=un sfert de linguriţă). Cu această cantitate de fard de obraz putem să ne boim cam 1-3 săptămâni. Am văzut demonstraţia făcută de cineva pe youtube şi acoperise mâna până la cot cu cantitatea de fard din mostră. Un borcănaş de 5 grame plin (cu 1-1.5 grame) are aceeaşi cantitate de fard ca un fard normal presat (depinde de fard).DSCF0239

Pe piaţa locală găsim de asemenea borcănaşe, la magazinele Bamboo sau Sephora sau la alte magazine care comercializează accesorii de machiaj. Cele pe care le-am luat de la Bamboo ţin aprox 4-5 grame de pudră şi au costat 1 leu(cică acesta este preţul la reducere 50%).

DSCF0232

Pentru a pune mostrele primite în pliculeţe sau diverse alte mixturi făcute de mine mi-am luat borcănaşe de 3 grame. Sunt practice şi pot fi refolosite fără probleme pentru a pune alte mostre sau pentru a oferi prietenelor din machiajul meu. Le-am luat prin intermediul ebay din taiwan şi au fost $5.50 pentru 20 de borcănaşe (transportul a fost inclus în preţ). Sunt aşa vesele cu capacul colorat.

DSCF0235

Sper că acest articol a rezolvat orice nedumeriri cu privire la gramajul produselor. Sunt sigură că de acum încolo veţi putea cuantifica instantaneu un produs de machiaj mineral, doar citind eticheta. 🙂

PS. Am uitat să pun link către sellerul de la care am luat borcănaşele, dacă este cineva interesat. Red Apple îi zice acestei companii din Taiwan. Până acum am avut 2 comenzi de aici. Prima comandă a venit la poşta normală şi un borcănaş a fost spart. Vă aduceţi aminte de articolul despre Balm Balm, când v-am spus cu câtă ură sunt tratate coletele pe filiera poştă normală? Că parcă cineva are un baros şi dă în colete…ei bine, la poşta cu vamă, unde trebuia să vină şi unde a venit cea de-a doua comandă, toate borcănaşele au fost intacte.

{ 1 trackback }

{ 8 comments… read them below or add one }

Ruxandra

Am intrat in magazinul tipului de la care ti-ai luat borcanasele…Ma gandeam sa-mi iau pt mostrele comandate de pe theallnaturalsface. Mi-am luat mostre de mineral foundation, eyeshadows, glows si blush. Nu stiu ce sa fac, sa-mi iau borcanasele pentru aceste mostre sau pot sta f b si in pungutele in care ajung?
Poate o sa-ti para stupida intrebarea, dar este prima data cand folosesc produse de machiaj minerale.
Multam mult 🙂

Răspunde

Gabriela

Păi din punguliţe va trebui să le scoţi să le pui pe o suprafaţă mai mare de unde să-l poţi lua cu pensula, iar din borcănaşele de 3 grame va trebui să faci acelaşi lucru, căci sunt micuţe, nu intră pensula prea bine în ele. Sunt bune dacă ai multe mostre şi va dura până le vei consuma, arată frumos puse în ele, dacă nu-ţi place să scoti din punguliţe. Deci din punct de vedere practic…poţi trăi şi fără ele. Dacă îţi plac, sunt super frumuşele…înţelegi tu ideea. 🙂

Răspunde

Ana-Maria

Gabriela, din care Bamboo ai cumparat borcanasele? Eu am fost la cel din mall Vitan si nu aveau. Merci anticipat!

Răspunde

Gabriela

Din cel din galeria Cora Lujerului. Am întrebat de ele şi mi le-a găsit o fată care lucra acolo.

Răspunde

Alexandra

Multumesc pentru raspuns. Esti draguta.

Răspunde

andra

vad ca ai fdt de la tanf. de cate grame e? eu vreau sa mi-l iau pe cel de 10g, tu ai avut in cantitatea asta? sunt curioasa cat m-ar tine.

Răspunde

Gabriela

Cel în ambalaj de 10 grame volum ajunge pentru aproximativ 30-60 de utilizări, în funcţie de cât de mult pui la o aplicare (câtă acoperire vrei).

Răspunde

Mirona

Buna!

Nu stiu cand ai scris articolul asta, insa mi se pare foarte interesant. Am accesat linkul catre magazinul din Taiwan dar se pare ca nu mai exista. In ultima vreme, ai mai cumparat de undeva borcanele cu sifter, eventual rotativ? Daca da, de unde?

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: