Bigudiuri homemade


Recunosc că aveam în plan acest articol încă de anul trecut. L-am tot amânat, doar-doar îmi voi pune părul pe moaţe şi voi face poze, căci ţineam neapărat să pun şi poze. Între timp era să mă decapitez cu sârmele pentru uscat rufe ale vecinei de la parter, care a pus stăpânire pe copacii din faţa blocului şi şi-a făcut uscător. Pot să jur că tot mută sârmele alea… iar eu eram cu viscolul în ochi în aceea seară, cu ochii după câine să nu dăm iar nas în nas cu cei doi pekinezi karatişti care vor să-l caftească pe prostul de câine… numai la obstacolele urbane nu-mi stătea mie gândul. Apoi m-a pălit o boală şi vreo 10 zile am fost inutilă, nu mi-a stat mintea la bucle… dar iată că m-am încreţit până la urmă şi mi-am făcut şi poze. :)

Foarte rar îmi pun părul pe moaţe, uneori îl îndrept cu placa, dar cel mai adesea îl las să stea cum are chef şi-l prind în coadă de cal. Părul meu lung din tinereţe a fost prăpădit de ondulator, căci detestam să-mi pun părul pe bigudiuri din mai multe motive:

  • având părul foarte des, aveam nevoie de un număr mare de moaţe
  • nu reuşeam mereu să le rulez cum trebuie… era un proces foarte laborios pentru mine. Şi acum când văd seturile de bigudiuri din comerţ mă umflă râsul… mi se pare că-s pentru păpuşa Barbie, nu pentru părul meu, mie îmi trebuie câteva duzini.

Aşa că am încercat la un moment dat un pont dintr-o revistă: mi-am făcut singură bigudiuri din folie alimentară de aluminiu. Recomand folia de calitate, nu cea mai ieftină (gen Winny şi alte asemenea) care este prea subţire şi nu poate fi manipulată bine. Din folia de aluminiu se rup bucăţi care se strâng ca-n imaginile de mai jos şi se transformă într-un “băţ” flexibil pe care rulăm şuviţa de păr, ca pe un bigudiu obişnuit. Eu dau cu spumă pe şuviţa de păr (asta funcţionează pentru mine) şi dată cu spumă suviţa este mai uşor de manevrat, nu fuge părul în toate sensurile. Părul meu meu se ondulează foarte frumos dacă îl pun imediat după ce-l usuc – aplic spumă şi apoi rulez suviţa, îndoind capetele  de jur împrejur pentru a fixa “bigudiul” şi las cam 3 ore. Arăt eu ca şi cum aş prinde posturi internaţionale, dar merită.

Aceste bigudiuri au multe avantaje pentru mine:

  • în primul rând, le pot face mai subţiri sau mai groase, după plac;
  • pot face câte am nevoie, nu trebuie să cumpăr bigudiuri, dacă-mi mai trebuie mai fac câteva;
  • pot fi refolosite fără probleme, sunt flexibile şi se pot plia pentru a fi depozitate cu uşurinţă;
  • fiind din aluminiu, pot folosi şi uscătorul pentru a le încălzi puţin ca să ajut “bigudarea”;
  • sunt la îndemâna oricui, folia alimentară de aluminiu este des întâlnită în sertarele noastre;
  • dintr-o rolă de folie de aluminiu pot face multe bigudiuri, este ieftin, nu dau 30-40 de lei pe moaţe;

Iată rezultatul meu final după 3 ore (mă scuzaţi că stau cu spatele). Având părul foarte des, eu pun moaţele doar pe jumătatea lungimii părului, ca să nu capete prea mult volum. Spor la moaţe!