Achiziţii iulie

În ultimele săptămâni am fost şi eu în concediu şi deşi nu am intenţionat să mă întorc cu multe cumpărături, am plecat cu 9 kile şi m-am întors cu 19.

Aveam stabilite 3 chestii pe care urma să le cumpăr: un lip butter Astor, bureţelul tip beauty blender de la Ebelin şi ceva de încălţat ţinând cont că în Germania numerele la pantofi pentru femei sunt până la 44 iar pentru bărbaţi până la 60 (sper să fi reţinut bine). În primele zile am colindat Berlinul şi câteva dintre muzeele acestuia şi abia în ultima zi în Berlin am avut 3 ore de cumpărături. Am nimerit în plin sezon de reduceri şi nu am întrat decât gură cască în câteva de haine. Era un magazin acolo doar cu produse Nivea, Mac Cosmetics erau 2 unul lângă altul… iar preţurile… la haine şi cosmetice erau mai mititele un pic decât la noi.

Şi aveau şi Coca-Cola vanila la 1.5 litri, moartea mea! Din Berlin nu mi-am luat decât o rochie, am plecat apoi în sud pentru restul vacanţei şi restul lucrurilor le-am luat dintr-un orăşel de vreo 60.000 de locuitori. Magazinele din acel orăşel mi s-au părut imense, erau pe 2-3 niveluri, mall-urile rivalizau cu cele bucureştene… şi pur şi simplu am avut nevoie de 2 zile să colindăm cât de cât doar zona aia cu magazine din centrul oraşului.

Mai fusesem în Germania în urmă cu 10 ani şi de atunci voiam să merg la Wilhelma, o grădină botanică şi zoologică din Stuttgart şi mi-am văzut visul cu ochii la propriu anul acesta.

În materie de cosmetice m-am axat pe lucruri „necesare”, fără mofturi inutile 🙂

Pentru păr am luat doar câteva chestii.

  • Cele două produse L’Oreal în ambalaj roşu sunt pentru mama, unul este un balsam leave-in iar călălalt un fâs iar pentru mine am luat balsamul leave-in pentru păr deteriorat. Nu e ca şi cum am avut multe opţiuni, astea două erau singurele variante de balsam leave-in de la Loreal. Miros frumos, mai potolesc părul zbârlit…
  • Despre produsul în ambalaj roz am citit pe un blog străin că ar fi un produs foarte bun pentru styling termic. Este o cremă de protecţie termică (sper că am priceput eu bine de pe ambalaj) şi nu cred că folosirea lui include vreo filozofie aparte, promite netezirea firului de păr, strălucire.
  • Şi mini-fixativul Wella a fost prea drăgălaş ca să-i pot rezista. Nu sunt genul care să umble cu fixativul în geantă şi nici nu prea folosesc fixativ decât când ondulez părul dar l-am vrut de cum l-am văzut.

2013-07-21 14.55.11

Produsele pentru machiaj le-am luat tot în concediu, toate mai puţin rujul de la Astor pe care l-am găsit acum câteva zile aici.

  • Baza pentru unghii de la P2, o marcă proprie DM-ului, dacă nu mă înşel, care încă nu este la noi. Voiam să-mi iau o bază pentru că oja 60 Seconds de la Rimmel mi-a atacat unghiile şi pentru că nu am vrut să exagerez cu achiziţiile de la P2 am luat doar asta.
  • Buretele în formă de ou de la Ebelin l-am găsit acolo în DM după ce l-am căutat pe aici fără succes. Amuzant este că pe ambalaj scrie în 2 limbi: germană şi română 🙂 Acum 2 zile l-am detectat şi în DM-ul de la Piaţa Delfinului, erau 2 bucăţi.
  • Tot din DM din Germania mi-am luat şi o tonă de chestii Essence, uitând evident să iau şi tuşul gel pentru că aşa sunt eu, mă pierd cu firea când văd 5 metri de standuri doar cu produse de machiaj. Rujul Essence în nuanţa All About Cupcake l-am luat pentru că mi-a plăcut nuanţa şi consistenţa şi ca să nu ies fără un ruj după ce am căutat prin vreo 4 DM-uri rujul de la Astor.
  • Gloss-ul NYX este în nuanţa Beige, care este de fapt un roz clasic şi frumos, era pe wishlist şi am profitat de faptul că l-am putut lua direct din Douglas.

2013-07-21 14.57.28

  • Creioanele pentru ochi Essence sunt bunicele, cremoase, rezistă binişor şi au costat foarte puţin. Nuanţele sunt cele de ochi sunt 10 Black fever, 02 Hot Chocolate şi 15 Bling Bling, un auriu.
  • Cele pentru buze sunt de asemenea moi şi pigmentate, se aplică uşor şi au fost şi ieftine rău, sub un euro. M-am gândit că vor merge foarte bine nuanţele cu celelalte rujuri pe care le am. Nuanţele sunt 06 Satin Mauve şi 07 Cute Pink.

2013-07-21 14.59.42

De la Astor am gasit într-un final aici, în DM-ul de la Delfinului, nuanţa Unguilty Pleasure din gama Soft Sensation Lipcolor Butter. În Germania erau cam vândute produsele astea, la majoritatea nuanţelor erau doar testerele şi la vânzare rozul deschis şi nuanţa magenta, în rest am umblat degeaba după ele. Dar iată-o, în toată splendoarea ei! Rujul este superb pe buze şi este foarte cremos şi comfortabil. Rezistenţa nu este cea mai îndelungată însă nu am probleme cu acest aspect.2013-07-21 16.29.20

Nu ştiu ce persoană normală la cap se entuzismează să-şi cumpere cutii din carton dar eu jubilam când le-am văzut. Am stat o grămadă să le aleg că aveau cu diverse imprimeuri şi numai faptul că nu aveam loc în bagaj m-a determinat să iau doar 2, pe care le-am ales să intre una în alta ca să economisesc spaţiu. Sunt dintr-un corton tare şi sunt numai bune de depozitat nimicuri şi au fost amândouă 1.5 euro.

 2013-07-21 15.04.49

Cam atât momentan. Cred că asta a fost cel mai sabotat articol, mi-a căzut netul în continuu de am zis că turbez.

Să aveţi o săptămână faină! Eu voi încerca un dans al ploii în momentele libere că nu-mi place soarele ăsta deloc 🙂

{ 9 comments… read them below or add one }

Camelia

Apropo de marimi mari la incaltaminte ieri am vazut un magazin de producator la Piata Muncii (micut, langa cabinetul veterinar – pe partea dinspre Basarabia) si aveau un anunt in geam ca au si marimi mari, daca ai drum pe acolo poate te ajuta.

Răspunde

Gabriela

Chiar pe acolo stau 🙂 mulţumesc pentru pont, mă voi uita.

Răspunde

Andreea

Si eu ma entuziasmez cand gasesc nimicuri de genul cutiilor :)) Si eu vreau sa imi iau un buretel dupe pentru beauty blender, sa ne spui ce parere ti-a format acesta 🙂

Răspunde

Jade

Nu esti singura care are o pasiune pentru cutii. Sa le folosesti pe toate cu placere :). Btw la ce pret e rujul Astor?

Răspunde

Gabriela

Jade, chiar am o obsesie pentru cutii dar în ultimul timp am tinut-o în frâu 🙂 Rujul este 29 de lei la noi.

Răspunde

bleuciel

Cand am citit ca te-ai intors cu 19 kile am crezut ca vb de greutatea personala :))))) Chiar ma miram!
Ce de bunatati! Ai gasit NYX!!!!!
De retinut partea cu marimi mari in Berlin, poate fac un city-break pe acolo la toamna 😀

Răspunde

Gabriela

Daaaa, aveau Nyx în Douglas însă nu toate culorile şi nici toate produsele însă destul. Aveau şi paletuţele de farduri…

Răspunde

Dana

Mie produsul acela roz (pentru protectie termica si what not) de la L’oreal mi-a imbacsit parul. Sper ca tu sa ai mai mult noroc cu el!

Si eu as cumpara in disperare cutii frumoase 😀

Răspunde

Gabriela

Dana, o să văd cum mă înţeleg cu el. Oricum, la cât de rar îmi îndrept eu părul cu placa…

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: